Šta je novo?

HP 1018 vs 1020 vs Cannon 2900

BelThaZoR

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
370
Treba da kupim neki obicni laser printer (mono), pa su mi ova tri zapala kao uzi izbor, e sad troumim se koji da uzmem. Svaka pomoc je dobrodosla :D:D

Pozzz

P.S. Canon LBP-2900, izvinjavam se na greski :D

Poslednja izmena:
Ovaj drugi HP je pre par nedelja bio na akciji u Metrou za oko 80-ak eura,valjda oko 6500 dindzi ako se dobro secam,to ti je dobra kupovina AKO ga ima,a ako ne onda ce i ovaj prvi biti sasvim OK,ja sam ga pre par meseci platio 96-7 eura ali sad je sigurno jeftiniji,ne verujem da je preko 90 eura!
Za ovaj treci neznam skoro nista ali moguce da je to isti (mehanicki) model kao ovaj HP 1018 samo za oko 1000 dindzi jeftiniji,kazu da koriste i isti toner,ponavljam ako je to taj model,ja mislim da jeste!?
Pozdrav ,)

ja imam lbp2900

savet: uzmi najjeftiniji... ako se dobro secam canon daje puniji toner od hp-a

ja kupio hp1020,razlika je u punjenju tonera.Ovaj ima za 2000 otisaka,a 1018 za 1000.To je razlika,ali znacajna.Za ovaj treci ne znam.Ipak vise volim HP pa da ne razmisljam.Platio sam ga 7100 u bartec-u(najeftinije sto sam nasao).Poz.

Danijel00 lepo reče....uzmi najjeftiniji :)

HP ima nešto lepše (?!?) drajvere i kod njega možeš da vidiš broj odštampanih strana, ali s druge strane, celu mašinu zapravo proizvodi Canon, a HP-ova je samo kutija.

U ovom trenutku, moj izbor bi bio 1018, za 5.888,20 u Metrou, naravno, ukoliko imaš mogućnost da ga tamo kupiš.

BTW ja imam LBP2900 :d

U principu nema neke velike razlike. Trenutno imam 1020, pazaren u METROu za 5770,20din letos (sada proverih račun) Na poslu sam imao 2900 i to je otprile to. Razlike u kvalitetu otiska nešto i nema, brzni štampe takođe, barem ja ne primećujem. Razlika, hmm, kada ostane bez papira na Canonu se za nastavak štampe pritisne dugme na samom štampaču, na HPu iskoči oabveštenje na monitoru. Inače imaš u METROu, od juče 1018 na akciji za 5.888,20din, pa bi to bila preporuka, pošto sumnjam da nešto bolje može da se nađe za te pare.

p.s. dok sam ja tražio račun da vidim kolko sam beše platio ovaj 1020 PJ me preduhitri

Poslednja izmena:
Razlika izmedju 1018 i 1020 je samo u tome sto kod 1018 dolazi sa pola napunjenim tonerom, sve ostalo je isto. Sto se tice razlike izmedju Canona LBP2900 i ova dva HPa, gotovo da ih i nema. Ako se dobro secam HP i Canon u ovom segmentu zajedno razvijaju mehaniku i zato su vrlo slicni, cak su im i toneri kompatibilni. Canon mi se licno malo vise svidja jer mi se cini da je bolje odradio "grejace", a kod HPa se ponekada vidi dim kada izlazi papir sa stampe.

Dim kod HPa se vidi zato sto prilikom grejanja dolazi do isparavanja vlage koja se nalazi (u nekom procentu) u papiru. Iako estetski neprihvatljiva, ova pojava je potpuno bezopasna.

Dim kod HPa se vidi zato sto prilikom grejanja dolazi do isparavanja vlage koja se nalazi (u nekom procentu) u papiru. Iako estetski neprihvatljiva, ova pojava je potpuno bezopasna.

Jeste, ali se to ne desava kod Canona koji ima istu mehaniku, mislim da je isti i prah u pitanju i isti papir. Ili su grejaci kod HPa jaci pa vise greju ili duze odradjuje posao "przenja" pa dolazi do ovog efekta. Zbog te sitnice i dajem prednost Canonu.

Poshto je hp 1020 trenutno 7200dinara , mislim da je best buy. Inache kod kucje imam 1018, nikakve primedbe, e da isto kao shto je gore navedeno, ponekad se "pushi" mada ja mu to ne uzimam za manu, niti je bolji niti je loshiji zbog toga.

Nikada nisam primetio taj dim na HP modelima (doduše i kada sam štampao na njima, uglavnom sam bio udaljen od samog štampača), ali evo šta mi se jutros desilo an Canonu:

Canon ima onaj providni poklopac koji prihvata papir kada je otvoren, a ukoliko štampate nekoliko listova, ne mora ni da se podiže, već papiri prođu ispod poklopca.
Ja ga uglavnom držim spuštenog, jer više puta u toku dana štampam 1 list. Pošto mi je štampač u drugoj prostoriji, jutros sam pustio 12 papira, ali sam zaboravio da odem da podignem poklopac. Dok sam stigao, on je upravo završio štampu, a providna plastika je bila potpuno MOKRA! kućište ispod te plastike je bilo vlažno, ali poklopac je plivao u vodi. Od 12 listova.
Sinoć sam štampao 151 stranicu (sa otvorenim poklopcem) i ni traga od vlage.

Da nisam dva dana ranije pročitao post koji je Recoba20 napisao, ozbiljno bih se zabrinuo :)

Papir je Xerox_ne_znam_koji.

Nasao sam HP LJ 1018 za 6500 din, odnosno LJ 1020 za 7380 din. Predpostavljam da je razlika u ceni opravdana jer je 1020 nesto jaci model koji dolazi sa punom toner kasetom (za 2000 strana), dok je kod 1018 inicijalna toner kaseta napunjena za stampu prvih 1000 strana.

Postavlja se pitanje, kakvi su novi HP-ovi modeli HP Laserjet P1005 i HP Laserjet P1006? Cene su 8282din. / 101€ odnosno 9266din. / 113€, respektivno. Da li se isplati dodati jos koji evro i uzeti jedan od ova dva modela? Kakve su kasete sa tonerom i mogu li se jednostavno reciklirati kao kod 1018/1020? Da li neko ima iskustva sa ova dva modela? Kakvi su utisci posle nekoliko meseci koriscenja?

Zahtevi za stampu su uglavnom pdf tekst dokumenti sa odredjenim shemama ili slikama ekrana (knjige, skripte). Obim stampe bi bio 800 - 1000 strana mesecno.

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje... Kakvi su Samsungovi stampaci ML 2010 P(R) ? Po specifikacijama su jaci od HP LJ 1020, a cena im je niza. Da li su isplativiji za odrzavanje?

Samsung je OK,ali ja bih ti ipak preporucio HP ( na svakom koraku mozes naci servis i toner kasete ).
Sa P1005 i P1006 nemam iskustva.
Uzmi 1018 - dopuna tonera je oko 15€.

1) ko vam je rekao da 1018 dolazi sa polupraznom, a 1020 sa punom kasetom? Ajde lepo link ka tom podatku....poshto mislim da shirite dezinformacije
2) taj samsung 2010pr dolazi sa tonerom za 1000 otisaka, aliz ato ima 3 godine garancije, za razliku od HP/Canon-a koji daju samo 1 godinu.
3) ja samsung ne bi uzeo ni da dzhaba dele po ulici...znachi ako je ikad iko video HP/CANON da gori neka mi javi poshto sam ja video Samsung da se zapalio ...da mi je neko prichao ne bi mu verovao :)

1) ko vam je rekao da 1018 dolazi sa polupraznom, a 1020 sa punom kasetom? Ajde lepo link ka tom podatku....poshto mislim da shirite dezinformacije
2) taj samsung 2010pr dolazi sa tonerom za 1000 otisaka, aliz ato ima 3 godine garancije, za razliku od HP/Canon-a koji daju samo 1 godinu.
3) ja samsung ne bi uzeo ni da dzhaba dele po ulici...znachi ako je ikad iko video HP/CANON da gori neka mi javi poshto sam ja video Samsung da se zapalio ...da mi je neko prichao ne bi mu verovao :)

1) i to sto kazes... uglavnom se tako nesto prica po forumima, a nigde nisam uspeo da pronadjem zvanicnu informaciju
2) pored boljih tehnickih specifikacija, ovo je jos jedan adut sa Zamzung
3) Hm... mozda je to bio falican primerak? Da li je bio pod garancijom i, ukoliko jeste, da li su ti priznali garanciju u servisu? Da li su ti u tom slucaju zamenili stampac novim?
Procitao sam negde na forumima, da se desavalo da se papir zadimi i u HP-u, kao i da se povremeno u fijoci za papir pojavljivala vodica ?!?

Evo ja cu vam potvrditi da je istina da se sa pocetnim tonerom moze otstampati oko 1000 stranica bez ukljucene toner save opcije. Ja imam taj stampac i tacno oko 1000. stranice su pocele da se pojavljuju vertikalne linije bez tonera. Izvadio sam toner, prodrmao ga i ispeo da izvucem jos oko 240 stranica. Kad sam odneo toner na punjenje, pisalo mi je na page countu 1243tacno u stranicu.

Poslednja izmena:
Danas sam imao priliku da licno porazgovaram sa prodavcima iz tri razlicite domace renomirane racunarske frime. U sve tri firme potvrdili su da se uz HP 1018 dobija poluprazna toner kaseta, dok su one, koje dolaze uz HP 1020 i Canon 2900 u startu 100% pune. Samsung 2010 imaju samo u jednoj od te tri firme i prodavac mi je potvrdio da i uz ovaj stampac ne stize puna toner kaseta. Cene su sarolike u sve tri firme i krecu se u rasponu od +/-10e za iste modele stampaca.
Ako su lagali mene, i ja lazem vas... ;)

Poslednja izmena:
@isnogood
O kakvoj paljevini govoris ? - daj malo vise detalja

@freeman
U pitanju je VODENA PARA A NE DIM,i ja sam je primetio i kod Samsunga i kod HP i Canon-a
( najcesce se pojavljuje kada je u prostoriji hladno,a papir nije idealno suv ).

Uzeo sam danas HP 1020 za 7400 din. i to jedan od poslednjih primeraka. Prodavci kazu da ga vise nece dobijati jer su 1018 i 1020 zamenili modeli P1005 i P1006 koji imaju totalno drugacije toner kasete sa chipovima. Sutra javljam utiske.

Vrh Dno