Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Zainteresovan sam da kupim ovaj stampac, ali ne razumem se bas mnogo u laserske stampace. Dobro bi mi dosla pomoc da kazete ako znate kakav je taj stampac, da li je neko imao iskustva sa njim? cena je po meni jeftina 160eu, da li je mozda bolje kupiti inkjet? zanima me koliko kosta kertridz za njega, i dopuna, da li ima mogucnost kolor stampe?
Morao sam glasno da se nasmejem na "da li ima mogucnost kolor stampe?" Kolor laseri kostaju tek iznad 1k e ;-) a laseri u toj kategoriji su klasa home stampaca - oko 5000 stranica mesecno. Laserski stampaci nemaju ketridze vec tonere u koje ide prah. Prah za HP-a mozes kupiti gde god hoces ako zelis sam da punis..
Morao sam glasno da se nasmejem na "da li ima mogucnost kolor stampe?" Kolor laseri kostaju tek iznad 1k e ;-) a laseri u toj kategoriji su klasa home stampaca - oko 5000 stranica mesecno. Laserski stampaci nemaju ketridze vec tonere u koje ide prah. Prah za HP-a mozes kupiti gde god hoces ako zelis sam da punis..
Entry modeli u klasi color lasera su značajno pojeftinili pa je sad HP LaserJet 1500 (osnovni color model) kod nas ispod 600€, do pre šest meseci je bio duplo. Isto je i sa modelima ostalih firmi (Epson, Minolta i sl.). Mislim da je Minolta počela celu stvar spustivši cenu najpre na 700$ pa na 500$.
Ako hoćeš da daš 160e onda kupi HP 1010. Uz njega dobijaš toner koji je napunjen oko 40% /mada to zavisi od tržišta za koje je namenjeno/. Nijedan ali NIJEDAN INK JET ne može da se poredi sa laserom u crno beloj štampi. 1010 ne štampa u boji. Reciklaža tonera za njega košta 1.000,00 din. i daje oko 2.000 kopija.
Entry modeli u klasi color lasera su značajno pojeftinili pa je sad HP LaserJet 1500 (osnovni color model) kod nas ispod 600€, do pre šest meseci je bio duplo. Isto je i sa modelima ostalih firmi (Epson, Minolta i sl.). Mislim da je Minolta počela celu stvar spustivši cenu najpre na 700$ pa na 500$.
Tačno je da je HP 1500 ispod 600e ali je nov toner 252e po boji što znači x 3 !!! Reciklaža je 6.900,00 i svaki toner ima čip tako da od "kućnog" punjenja nema ništa a toneri u boji se zaista teško nalaze na tržištu. Prema tome Color Laser je još uvek daleko od "kućne" upotrebe. Još nešto, prvi toneri su inicijalni sa 40% praha ... Pa Vi vidite ... :banana: :banana: :banana:
Tačno je da je HP 1500 ispod 600e ali je nov toner 252e po boji što znači x 3 !!! Reciklaža je 6.900,00 i svaki toner ima čip tako da od "kućnog" punjenja nema ništa a toneri u boji se zaista teško nalaze na tržištu. Prema tome Color Laser je još uvek daleko od "kućne" upotrebe. Još nešto, prvi toneri su inicijalni sa 40% praha ... Pa Vi vidite ... :banana: :banana: :banana:
OO, to je druga strana medalje, samo sam hteo reći da se stvari pokreću sa mrtve tačke posle dužeg vremena, taj štampač je kod nas čista egzibicija baš zbog troškova korišćenja ali polako za god-dve eto povoljne kolorne štampe na laseru.
Kada budes dobio taj kvalitet sa nekim inkjetom javi se ;-) Ko je rekao da je to za kucnu upotrebu? Jasno je da su oni daleko od toga. Ali kvalitet stampe je nemerljivo bolji. Inace sve price kako neki INK Jet ima otisak crne kao i Laser su ciste gluposti...
Ma tu smo da bi svi bili bolje informisani
BTW, najviše volim kad neko počne da me ubeđuje kako je text sa inkjet-a gotovo isti kao na laseru i da je on oduševljen time....
Ma tu smo da bi svi bili bolje informisani
BTW, najviše volim kad neko počne da me ubeđuje kako je text sa inkjet-a gotovo isti kao na laseru i da je on oduševljen time....
E to mi nije jasno, vidjao sam samo HP LJ 1010, a svuda piše taj 1010W koji nisam nigde video. Možda ga zovu tako po inerciji jer je nasledio model LJ1000W?
Moj drug hoce da kupi HP 1010w,a posto ga ja nisam probao,a test nisam nasao u nasim casopisima(ipak vise verujem nasem casopisu nego stranom sajtu).Inace drugi ortak ima HP 1200 i na njemu sam stampao par test stranica...i blago receno to izgleda prilicno ocajno cak i na najboljem kvalitetu(toner je malo koriscen pa nije skoro prazan), a slike su toliko lose da garantujem da ce neki inkjet to bolje odraditi(mislim na sliku).Inace ja imam Epson c42sx i u 360dpi tekst izgleda ok,ali naravno kada se malo detaljnije pogleda vidi se da slova nisu uvek ista(za to je kriva mehanika-sta ocekivati od stampaca koji kosta sada 45e).Znaci sada je pitanje da li ortak da uzme
laserac ili inkjet(ima oko 170-180e na raspolaganju,a HP mu se cini ok)?Kakav je HP 1010w i da li mozda postoji bolji za te pare?
p.s.Da li mi se cini ili je softver za HP stampace i skenere mnogo losiji(sarenilo bez neke velike funkcionalnosti) nego za npr. Epsone?
Inace drugi ortak ima HP 1200 i na njemu sam stampao par test stranica...i blago receno to izgleda prilicno ocajno cak i na najboljem kvalitetu(toner je malo koriscen pa nije skoro prazan), a slike su toliko lose da garantujem da ce neki inkjet to bolje odraditi(mislim na sliku).
Daleko od toga da je štampa na tom štampaču očajna (da li je sve pravilno konfigurisano) i što se štampe slika tiče meni se uvek više sviđa kako sliku odštampa laser nego pljuckavac naravno ne uzimajuću u obzir varijantu glossy/photo papira jer postoji i takav papir za lasere i to je milina gledati.
HP1010W (windows) je stampac predvidjen za kucnu upotrebu, to znaci da stampa oko 2-3k strana mesecno (a mozda ni toliko, limit ovog stampaca je 5000 str/mes.), da nije nesto preterano brz, da nema PostScript, da nema veliki kapacitet tonera...
Ako cete stampati i po 10 000 strana mesecno (i vise poput mene) i vazan vam je PostScript, onda su stampaci u toj klasi bacanje para. Tu onda u obzir dolaze grdosije poput 2200/2200D i sl., ali njihova cena je 500< eura.
Kvalitet softvera za HP stampace (laserske)? Nikada cuo za tako nesto (koristim HP stampace otkako se pojavio 3P). Sve sto imas su podesavanja iz CP-a, koja su u zavisnosti od stampaca manje ili vise obimna...