Šta je novo?

how to overburn

c3

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
649
Kako.

Cujem da na cd od 700mb moze da se nareza i do 10mb vise.Da se overburn-uje
Kako mogu ja to da uradim jer treba da narezem data 705mb na verbatimov cd u boji(zeleni).
Rezac mi je _Nec Nr-7900A 24x10x40 a koristim Nero 5 5.5.5.6

c3 je napisao(la):
Rezac mi je Nec Nr-7900A

Biće da je ovo ključno, odnosno da neće moći sa NEC-om. Ali ne košta te ništa da probaš.
U svakom slučaju podesi u Nero - File - Preferences - Expert Features - Enable Overburn. Kada si to podesio da bi ti overburn radio moraš CD da snimiš sa Disc At Once metodom.

Da, a pre toga jos treba da podesis do koliko minuta i sekundi hoces da radis overburn (po default-u je 82min.), a koliki je max. mozes da proveris sa CD Speed-om, ali k'o sto Heinz rece tesko ce to da ide sa Nec-om (mozda uspes nesto malo, ali nemoj da ocekujes bog zna sta)...

Mislim da tvoj rezac ne podrzava overburn... takodje je, ako se dobro secam malo izbirljiviji po pitanju media za 24x

ma dobro probacu.
Ovaj nije istina bas strava reze na 24x bez greske

Necovi krshevi ne podrzavaju overburn. Steta, odlican kvalitet citanja/pisanja ali to je kao kad bi se pravili automobili kojima je brzina fabricki limitirana na 120 km/h zbog ogranicenja brzina :(

Mislim da su se tek sada na kraju cd ere setili da u svoj poslednji 52x (ili koliko vec) model ubace tu mogucnost.

OptiPlex je napisao(la):
Necovi krshevi ne podrzavaju overburn. Steta, odlican kvalitet citanja/pisanja ali to je kao kad bi se pravili automobili kojima je brzina fabricki limitirana na 120 km/h zbog ogranicenja brzina :(

Mislim da su se tek sada na kraju cd ere setili da u svoj poslednji 52x (ili koliko vec) model ubace tu mogucnost.
1) Nec nije krsh. I sam si rekao da je odlican kvalitet citanja/pisanja
2) Overburn "po defaultu" moze da osteti rezac. Verovatno zato i ne ubacuju overburn mogucnost
3) Politika firme, kao sto LiteOn nema podrsku za Mount Rainer...

][V][ATRIX™ je napisao(la):
2) Overburn "po defaultu" moze da osteti rezac. Verovatno zato i ne ubacuju overburn mogucnost
3) Politika firme, kao sto LiteOn nema podrsku za Mount Rainer...

2.) Teško da samo NEC može da se ošteti, kako ostalima nije ništa :)
3.) Ovo jednostavno nije tačno, naravno da podržavaju Mount Rainier.

Heinz je napisao(la):
...

2.) Teško da samo NEC može da se ošteti, kako ostalima nije ništa :)
3.) Ovo jednostavno nije tačno, naravno da podržavaju Mount Rainier.
2) rekoh "po defaultu" iliti u teoriji. Jednostavno firma ne zeli da rizikuje, eqvivalentno dolazecem sistemu Intela o zastiti protim O/C-a...
3) Na kutiji od 48x24x48 modela ne pise nista o Mt. Rainer-u. Nero prepoznaje uredjaj kao da ima Enabled Mount Rainer. Kome verovati? Napismenim specifikacijama proizvodjaca ili mozda losoj verziji CDRW software-a? Ako ti kazes da si siguran da podrzava, onda OK, u toliko bolje, ali potrazi opis u PC Press-u od februara za model 48x12x48... Zamerka je bila sto ne podrzava Mt. rainer.

Pozdrav!

ajde ljudi *****te previshe...imam isti rezach i radi overburn kao zmaj , ni jednom mi nikakav eror niej izashao a narezao sam oko 7000 diskova.overburn radi i do 90 minuta...

Bas cudno, ja prvi put cujem da NEC moze da radi overburn, a jos toliki... ?! :?:
Onda imas neki prototip :)

Spils, koji si tacno model NEC-a koristio i sa kojom verijom firmware-a?

Spils je napisao(la):
ajde ljudi *****te previshe...imam isti rezach i radi overburn kao zmaj , ni jednom mi nikakav eror niej izashao a narezao sam oko 7000 diskova.overburn radi i do 90 minuta...
Mogao si i neku prikladniju rec da upotrebis, a sto se tice 90min. to je bas cudno za NEC-a NR-7900A koji je poznat kao overburn rekorder:
http://www.feurio.com/English/Writerdb/list_actual_ide.shtml :rolleyes:

nije 7900a....ovaj moj je 40 x samo cu sutra napisati oznaku jer mi je u garazhi trenutno :)

Spils je napisao(la):
nije 7900a....ovaj moj je 40 x samo cu sutra napisati oznaku jer mi je u garazhi trenutno :)
Pa rasprava se povela oko 7900A modela, a ti si s neba, pa u rebra uleteo sa tvojim komentarom, mada sam pretpostavio da imas 9100A ili 9200A s obzirom na overburn koji si naveo cime je NEC konacno naucio lekciju :)

Nazad
Vrh Dno