Šta je novo?

Hosting @ VeratNet

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
prebacio sam sajt na hostovanje kod VeratNet-a (Standard hosting)...

na njihovom sajtu (ovde) pise da se dobija
[code:1]FTP nalog 24/7 pristup bez ograničenja[/code:1]

medjutim, meni nije jasno kako da to iskoristim? prebacio sam ja sajt FTPom, ali sam bio konektovan preko YUBCa... da li ja uz Standard paket dobijam i stalni FTP pristup ili oni time samo misle da ja mogu da azuriram sajt kad god hocu, ali da sam moram da se snadjem za konektovanje?

i jos nesto: da li za slanje mailova mogu da koristim [email protected] ?

Pa ajd razmisli malo... niko nije lud da ti da dz. sate da bi mogao da azuriras sajt kad hoces.. :p

Dakle, to 24/7 predstavkja da sa bilo kog IP opsega mozes da se nakacis na svoj sajt, i da ga azuriras.

Tek sad videh za slanje mailova.... Naravno da mozes. Sve tipa [email protected] se automatski kaci u webmail inbox Verat-ovog naloga koji si otvorio kao administratorski prilikom uplate (obicno ako ti je domen zoni.co.yu default administratorski mailbox je [email protected]).

Neki provajderi daju ogranicen pristup FTP-u odnosno ne mozes da azuriras svoj sajt kada hoces. Npr. dobijes ogranicenje 3 puta nedeljno. I ove nedelje si se vec kacio 3 puta, a hitno moras da dodas neke vesti na sajt. Ne moze? Zato sto taj neki XYZ hosting sux. To su zato stavili, da privuku ljude.

Npr. Sezam za one budjave licne prezentacije ne daje uoste FTP (za razliku od svih ostalih domacih provajdera) nego saljes ZIP-ovanu prezentaciju webmasteru na mail. Zamisli kako se tu onda azurira...

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Neki provajderi daju ogranicen pristup FTP-u odnosno ne mozes da azuriras svoj sajt kada hoces. Npr. dobijes ogranicenje 3 puta nedeljno. I ove nedelje si se vec kacio 3 puta, a hitno moras da dodas neke vesti na sajt. Ne moze? Zato sto taj neki XYZ hosting sux. To su zato stavili, da privuku ljude.
ovo je besmislica, pogotovo ako placas hosting. ajde navedi primer takvog ogranicenja posto za nesto takvo nikad nisam cuo....

sto se tice pitanja, moguce je da se to odnosi na anoniman FTP nalog (server)... sta pod ovim podrazumevam. kod nekih provajdera se sajt uploaduje preko ftp://admin.ime_domena.co.yu da bi ftp://ftp.ime_domena.co.yu bio slobodan da vlasnik postavi svoj ftp na koji bi ljudi mogli da se vezu i da preuzimaju nesto.... moguce je da je to u pitanju

kustera je napisao(la):
...

ovo je besmislica, pogotovo ako placas hosting. ajde navedi primer takvog ogranicenja posto za nesto takvo nikad nisam cuo....

sto se tice pitanja, moguce je da se to odnosi na anoniman FTP nalog (server)... sta pod ovim podrazumevam. kod nekih provajdera se sajt uploaduje preko ftp://admin.ime_domena.co.yu da bi ftp://ftp.ime_domena.co.yu bio slobodan da vlasnik postavi svoj ftp na koji bi ljudi mogli da se vezu i da preuzimaju nesto.... moguce je da je to u pitanju

FTP nalog - imas username i pass pa to je valjda nalog. Imas stalni pristup i to je tacno omogucen je stalni pristup. Mnogo bi ti bilo da dobijes i stalni internet pristup. Jeste da bi to bilo lepo...

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Tek sad videh za slanje mailova.... Naravno da mozes. Sve tipa [email protected] se automatski kaci u webmail inbox Verat-ovog naloga koji si otvorio kao administratorski prilikom uplate (obicno ako ti je domen zoni.co.yu default administratorski mailbox je [email protected]).

Koliko se secam, prvo mora da prijavi redirekciju, npr. da mu svi mailovi sa recimo [email protected] idu na neki drugi mail, moze cak i Yahoo... Verat podrzava 5 takvih redirekcija. Ne secam se da po defaultu svi mailovi idu u Veratov inbox?

outlaw je napisao(la):
...

Koliko se secam, prvo mora da prijavi redirekciju, npr. da mu svi mailovi sa recimo [email protected] idu na neki drugi mail, moze cak i Yahoo... Verat podrzava 5 takvih redirekcija. Ne secam se da po defaultu svi mailovi idu u Veratov inbox?

Idu idu, po defaultu sve poslato na [email protected] ide u administrativni email nalog na veratu. Naravno da prvo treba za webmaster (ili bilo koji drugi alias) da veratu posalje mail na [email protected] i da kaze sta se redirektuje na koju adresu.

kustera je napisao(la):
-Nije besmislica, Homestead sam davno koristio i nisu ni dozvoljavali FTP (kasnije je valjda bilo samo jednom nedeljno), tako da rekoh da je to vise Veratov marketinski potez (da ti dokazu da dobijas nesto sto i tako dobijas, samo da se pirida malo veca paznja tome).

Moze. Ali samo iz webmail interfejsa sa webmail.verat.net -Tu je pottrebno da podesis Squirre mail da te identifikuje kao npr. [email protected] i onda sve sto posaljes iz webmail-a stizace ljudima sa te adrese.

Ne mozes da se nakacis na FTP jer ti je garant ukljucen passive mode FT P klijenta. Iskljuci to, i pici!

cheers

ZoNi je napisao(la):
@ merlin: imam username i pass - ali NE mogu da se nakacim na njihov server direktno!!

@ outlaw & matrix: ja sam pitao za SLANJE, ne prijem maila!!! dakle, da li mogu da SALJEM mailove sa (bilo_sta)@moj_domen.co.yu ?

Stvarno neznam zašto nemožeš da se nakačiš na njihov server. Nerazumem u čemu je tvoj problem.

Što se tiče slanja mailova ta kombinacije koja tebi treba funkcionise bez problema i ja je koristim.

Vrh Dno