Šta je novo?

hosting i domen kod razlicitog provajdera, podesavanje

ZoranRad

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2005
Poena
320
Uzeo sam .rs domen kod jednog provajdera i aktiviran je, hosting sam uzeo kod drugog provajdera takodje aktiviran. Kod domena stoje DNSovi od hosting provajdera. Da li treba jos nesto da se podesi da bi to radilo?

Ne, to bi trebalo da je dovoljno. U roku od nekoliko sati bi trebalo da ti bude vidljiv sajt.

OK hvala, sacekacu jos malo posto nece da pinguje domen.
Znaci kod hostinga u DNS podesavanjima ja ne treba nista da unosim..tamo vec ima nesto od hostinga, pise domen.rs...

Kod hosting provajdera ne treba da upisem DNS od domen provajdera? Posto je proslo vec pet sati a nista...

Ne znam ko ti je hosting provajder ali su mogli da ti objasne neke stvari :)
Imas firmu A kod koje si kupio .rs domen i nju zovemo domen provajder. Firma B je hosting firma kod koje si kupio neki hosting paket. Tvoj zadatak je da domen sa provajdera A uperis na servere provajdera B kako bi usluga koju si kupio od firme B imala smisla.

Firma B je obavezna da ti kaze informaciju koja se zove "DNS serveri firme B", obicno su tipa NS1.firmab.rs i NS2.firmab.rs (ili nalik na tako nesto). Kada ti kazu koji su im DNS parametri, ulogujes se na neki panel firme A i te parametre upises u domen koji si kupio. Sacekas izmedju 6 i 24h u zavisnosti od toga koliko je tvoj provajder brz i u nekom momentu ce proraditi.

Izgleda da je problem sto hosting provajder ima dva DNSa a nigde ne moze da se vidi koji meni treba. Cekam da firma A izmeni pa cemo da vidimo. Gluposti da nema panel za dns gde ja mogu da menjam kako hocu a fima B ne govori koji je moj dns nego probajte sve redom..

Poslednja izmena:
Uvek imaš dva. Ali m itu nešto nije jasno kosting provajder neće da ti da adresu njihovih dns servera a firm akod kojih si kupio domen ti nedozvoljava da menjaš parametre.

Pema ovome čini mi se da si pogrešio i kod izbora hostinga i kod izbora gde kupiti domen

Ima dva primarna i dva sekundarna, dva para.. Hoce da daju nego ne znas koji da izaberes dok ih ne pitas.. A za domen moras da zoves i saljes mail. Sve nasi poznati provajderi...
Kod stranaca registrujem i platim za dva minuta iz fotelje, bez telefona i uplatnica, podesim i cao..

Ima i domacih provajdera koji to isto nude, pogresio si malo u izboru :)

Vrh Dno