Šta je novo?

Hosting baza - izmena podataka

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Vlasnik sam jednog manjeg phpbb3 foruma koga zelim da predam na koriscenje drugoj osobi. Dogovorili smo se nacelno medjutim ja sada imam problem. Hosting mi je istekao i ne mogu da pristupim forumu. Bazu sam bekapovao i to je valjda ok. Medjutim posto sam na forumu imao jedan skriveni podforum kome su pristup imali samo moderatori, zeleo bih da obisem taj deo foruma iz baze. Sad me interesuje da li postoji neki emulator ili neki drugi nacin da mogu da samo na kratko pristupim toj bazi i uradim ovo bez da placam ponovo hosting za godinu dana?

Podigneš phpbb na localhostu, importuješ tu bazu i središ :) appservnetwork je odličan za takve stvari. u svega par klikova instaliraš sve neophodne programe (apache, php, mysql). Putem phpmyadmina uploaduješ bazu, povežeš je sa forumom i uradiš šta god ti treba. Link za download: http://appservnetwork.com/

Poslednja izmena:
Prvo, hvala ti na savetu i na pomoci. U medjuvremenu sam nasao ovo uputstvo pa sam poceo po njemu da radim. Inace da ne objasnjavam sada sta i kako, ali raspolazem sa mac racunarom i na net se kacim preko hotspota od telefona, tako da sam limitiran sa svih strana. Appserv ne radi pod mac-om. Dakle pokusao sam sa xampp i krenulo je dobro, ali sam sada zakucao i ne znam sta dalje. Dakle evo sta sam radio. Nakon sto sam instalirao i pokrenuo rucno mysql, bio je pokrenut samo apache, po uputstvu sam kopirao instaliciju phpbb foruma i pokrenuo je. Prethodno sam preko phpmyadmin-a iz xampp-a uveo bazu. E sad, kada sam pokrenuo instalaciju phpbb, dosao sam do ovog dela i to ne znam sta dalje.

Dakle upisao sam sve ovako kao na slici. Kreirao sam novog korisnika kome sam dao sve privilegije, to izgleda ovako (probao sam i root da upisem, posto je on valjda sam kreirao tog nekog test korisnika sa ssvim privilegijama bez lozinke pod imenom root).

Medjutim odbija me i kaze da moram da promenim prefiks tabela. Moje izuzetno skromno i limitirano znanje se tu zavrsava. Dakle sve tabele iz baze koju sam uvezao su sa tim prefiksom. Ne razumem sta i zasto treba da menjam.

Nije mi jasno ni da li mogu da kreiram bilo kog novog korisnika za bazu ili mora da bude bas taj isti koji je bio dok je forum bio online i sa kojim sam povezao bazu? Pitam i ovo posto ne mogu da se setim koji je to bio tacno korisnik.

Imas li ideju sta dalje da radim?

Nazad
Vrh Dno