Pobesnelo_pile
Slavan
- Učlanjen(a)
- 17.11.2007
- Poena
- 320
Kao sto rekoh u naslovu, imam problem sledece prirode: Monitor je acer x233h, sve je radilo ok dok se nisam na neko vreme zamenio sa ortakom i uzeo njegovog samsunga. Problemi su poceli otkako sam vratio Acera. Pojavljuju se horizontalne linije, talasi, treperenje, kako god hocete da ga nazovete, koje su narocito vidljive na tamno sivoj pozadini.
TV kartu imam ali je kablovska raskacena. Ukljucen je doduse kablovski modem preko lan porta, ali cak i kada njega raskacim slika i dalje treperi. Kada pustim neku igru treperenje se pojacava, dok imam utisak da je slabije (ili ga samo slabije vidim) kada pustim film ili blejim na desktopu. Cudno je i to sto recimo kada pustim prime95 i video card stability test kako bih opteretio komp treperenje ostaje isto.
Jos jednu stvar sam primetio, ako kliknem misem bilo gde na desktop i onda povucem mis nanize (kao da selektujem nesto) treperenje se pojacava.
Kada monitor zakacim na laptop treperenja nema.
Inace povezan je preko dvi-to-vga adaptera, a sam kabal je vga.
Drivere sam menjao, ukljucivao i iskljucivao v-sync, menjao naponski kabal i i dalje je sve isto.
Da li crkava graficka, napajanje ili je problem ipak do drivera?
Aj pomazite ako neko ima ideju sta je, da ne kupujem zabadava novo napajanje u grafu ako je ovo do gremlina :wall:
TV kartu imam ali je kablovska raskacena. Ukljucen je doduse kablovski modem preko lan porta, ali cak i kada njega raskacim slika i dalje treperi. Kada pustim neku igru treperenje se pojacava, dok imam utisak da je slabije (ili ga samo slabije vidim) kada pustim film ili blejim na desktopu. Cudno je i to sto recimo kada pustim prime95 i video card stability test kako bih opteretio komp treperenje ostaje isto.
Jos jednu stvar sam primetio, ako kliknem misem bilo gde na desktop i onda povucem mis nanize (kao da selektujem nesto) treperenje se pojacava.
Kada monitor zakacim na laptop treperenja nema.
Inace povezan je preko dvi-to-vga adaptera, a sam kabal je vga.
Drivere sam menjao, ukljucivao i iskljucivao v-sync, menjao naponski kabal i i dalje je sve isto.
Da li crkava graficka, napajanje ili je problem ipak do drivera?
Aj pomazite ako neko ima ideju sta je, da ne kupujem zabadava novo napajanje u grafu ako je ovo do gremlina :wall: