Šta je novo?

Horizontalne linije na IPS monitoru

thecoby

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2008
Poena
309
Kupih novi komp pre mesec-dva i imam problem maltene od starta: pojavljuju mi se s vremena na vreme horizontalne linije (glitches) na monitoru. Ne ometaju me, ali je komp nov i zelim da radi potpuno ispravno i stabilno. Isto mi se desava da se ugasi slika odjednom - komp i dalje radi, samo se zacrni slika na monitoru, a ne ugasi se monitor i moram da ga restartujem da bi se vratio u normalu.

Imam AMD 8320, 8 GB Hyperx, ASUS R7 260X 2GB, Hyperx SSD i LG IPS monitor na HDMI kablu. Nista nije klokovano i sve je dobro povezano, drajveri su novi, napajanje je Chieftec 700W. Sumnjam na HDMI kabl koji je isto nov, ali nemam drugi da ga isprobam niti mi se kupuje novi samo zbog testa. Po Burnin Pro testu sve radi super, kad ga opteretim do maksimuma sve radi savrseno.

Ne bih da ga reklamiram jer mi komp sluzi za posao svakodnevno, siguran sam da ce se u servisu zadrzati nedeljama.

prikaci monitor na drugi komp, pozajmi neciji laptop i videces da li je do monitora

U potpisu ti stoji ASUS N61JQ JX002V koji treba da ima hdmi?

Treperenje ili linije određene boje, ako možeš da zakačiš sliku.
Probaj update najnovijeg ili nekog beta ili downgrade ako ti je najnoviji drajvera za grafu.

Poslednja izmena:
Ima HDMI, ali nije trenutno kod mene. Linije prebrzo nestaju, ne mogu da odredim tacno da li su neke boje. Kad sam kupio monitor super je radio na laptopu, nakon toga sam kupio komp i prikacio monitor na komp, neko vreme je bilo ok, posle toga su pocele linije. Linije nemaju konstantno vreme pojavljivanja, vec se pojavljuju nasumicno. Evo recimo vec nekoliko sati je ok, dok je danas popodne bilo dosta napadno blickanje.

Poslednja izmena:
"Nasumično blickanje" može biti i do kabla ako se prekida signal, tako moraš probati drugi komp i drugi kabel da budeš siguran.

Trebalo bi da se vidi najvise na crnoj podlozi, skini neku skroz mat crnu pozadinu pa pogledaj.

Kabel, izlaz na grafi, pa cak i ostali uredjaji nakaceni na istoj uticnici mogu biti problem (iako to ne bi trebalo da se desava sa HDMI).

Vrh Dno