Šta je novo?

Honor Magic7

https://www.gsmarena.com/honor_magic7_pro-13480.php

Ok telefon, ali kamere, ništa posebno ili vanserijski dobre, sudeći po GSMA semplovima. Slično je bilo i sa Magic6 Pro. Jedino ostaje taj hajp oko Ai zoom-a, ali kapiram da će uskoro konkurencija i na tom polju nadmašiti Honor.

Taj video ce verovatno ispeglati kroz neku zakrpu. Mada ako budu peglali kameru kao na S24U, mrka kapa ce da bude. 😁

Koliko nebitan telefon.. zašto su ga uopšte i izbacili ovako osakacenog ? Sa soc koji očito više troši nego Snap 3 i sa manjom baterijom nego u Kini. Bukvalno neverovatne stvari, jedino objašnjenje je da u EU nisu trpali silicon carbon baterije nego obične.
I po dimenzijama ovaj telefon deluje kao s24u, širina 77mm.. posluzavnik i to bez ikakvog razloga.
Sve u svemu ne bi smeli da traže više od 90k din za njega.

Hard pass.

plus je izuzetno smešno koliko se odjednom masovno hajpuje na reklamama kao legitimni naslednik šestice, a fokus isključivo bačen na AI i ništa više
ne vidim mu svetlu budućnost

Bice solidna kupovina kada se unormali cena negde na leto. Slicno je bilo i sa predhodnim modelom.

Koliko nebitan telefon.. zašto su ga uopšte i izbacili ovako osakacenog ? Sa soc koji očito više troši nego Snap 3 i sa manjom baterijom nego u Kini. Bukvalno neverovatne stvari, jedino objašnjenje je da u EU nisu trpali silicon carbon baterije nego obične.
I po dimenzijama ovaj telefon deluje kao s24u, širina 77mm.. posluzavnik i to bez ikakvog razloga.
Sve u svemu ne bi smeli da traže više od 90k din za njega.
Tako je to kad izbace dva fleg sipa za samo pola godine razmaka. Ne moze biti toliko bolji i unapredjeniji od prethodnog. Ja sam rekao da je 150k baz zbog ovoga previse, a drago mi je da se neko slaze samnom

Kad čitam komentare, pitam se šta vama valja? Znatno brzi SoC, više RAM-a, još malo bolje kamere (a to gotovo svima sve teže uspeva), stara cena (kao da nam se ne dešava inflacija). Koji je to telefon pa znatno bolji na našem tržištu? Magic je još od 4 serije (da nije tog nesrećnog SoC-a u njemu) prvi vrhu u svim kategorijama i svake godine je pomalo bolji. Da dižu cenu svaki put za ovo, kao Apple i Samsung, pa da razumem ali oni zapravo spuštaju. Koliko kosta iPhone PM 512 GB, skoro 230k? Ima novih opcija, ima noviteta, ko nije probao Harcourt portrait mode, sve preporuke, ovo je uz Vivo i Huawei najbolji kamera-telefon,posebno jer znamo da Honor već na proleće kreće sa akcijama i još nižim cenama. Situacija sa baterijom je bila i za M5 Pro a to je tom telefonu najmanja mana jer je standardni SOT 6-7h,a neće ni ovaj manje, to je sigurno. Top telefon, odlična recenzija Bench-a.

Ko gleda samo kameru, onda se zna, Vivo i Huawei, neće se to skoro promeniti.

Jesi ti pogledao uopšte semplove u GSMA testu? Kamera hardver odličan, post-processing iznenađujuće ''brljav'', Honor klasika, niža liga u odnosu na nekadašnji Huawei standard.

https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/25/honor-magic7-pro/camera/gsmarena_1107.jpg

https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/25/honor-magic7-pro/camera/gsmarena_1105.jpg

https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/25/honor-magic7-pro/camera/gsmarena_1106.jpg

https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/25/honor-magic7-pro/camera/gsmarena_1101.jpg

Ovo je nedopustivo za 2025. godinu i ovako moćan kamera hardver, bukvalno je prastari Huawei P30 Pro bolji u ovakvim scenama.
Pritom, radi se o glavnoj kameri sa velikim senzorom i dobrom optikom, a ne o nekoj tamo ultrawide sa 1/2.88", pa da se ovakve brljotine tolerišu na uređaju od 160k din.
Bolje kritikujte Kineze po Honor fan sajtovima, blogovima, xda, da bi se možda konačno opametili i iskoristili odličan hardver kamera, koji skupo plaćate.

Poslednja izmena:
Kad čitam komentare, pitam se šta vama valja? Znatno brzi SoC, više RAM-a, još malo bolje kamere (a to gotovo svima sve teže uspeva), stara cena (kao da nam se ne dešava inflacija). Koji je to telefon pa znatno bolji na našem tržištu? Magic je još od 4 serije (da nije tog nesrećnog SoC-a u njemu) prvi vrhu u svim kategorijama i svake godine je pomalo bolji. Da dižu cenu svaki put za ovo, kao Apple i Samsung, pa da razumem ali oni zapravo spuštaju. Koliko kosta iPhone PM 512 GB, skoro 230k? Ima novih opcija, ima noviteta, ko nije probao Harcourt portrait mode, sve preporuke, ovo je uz Vivo i Huawei najbolji kamera-telefon,posebno jer znamo da Honor već na proleće kreće sa akcijama i još nižim cenama. Situacija sa baterijom je bila i za M5 Pro a to je tom telefonu najmanja mana jer je standardni SOT 6-7h,a neće ni ovaj manje, to je sigurno. Top telefon, odlična recenzija Bench-a.

Ko gleda samo kameru, onda se zna, Vivo i Huawei, neće se to skoro promeniti.
Konačno neko sa objektivnim shvatanjem 😀
I da, ko hoće kameru, nek to i kupi, imate kamere i foto aparate za 5-6k evra pa birajte.

Kao neko ko već koristi honor telefon ja mislim je kritika skroz objektivna.

Kao što rekoh već, uzimajući u obzir razlike i prednosti u odnosu na 6, nema tu mnogo odstupanja osim SD8 Elite i to što je sada akcenat bačen isključivo na AI. A to što radi sedmica isto može i šestica ako žele da implementiraju (a nadam se da hoće).

Ta poboljšanja oko optike/sočiva/senzora su mizerna, vidi se na recenziji, a smatram da video nije na zadovoljavajućem nivou za jedan flegšip od 150k.

Kod svih proizvođača postoji ta potreba da se konzumentima svake godine servira nešto novo, ma koliko mizarne razlike bile. Kapitalizam, ybg, jasno je. Ali sećamo se onog debakla od reklame za 100x zoom koji veze s vezom nema. Sad je AI preuzeo peglanje te fleke. Na par klipova sam video da nešto što je obradio nema veze sa realnošću, ali tek ćemo da vidimo kako će to da se pokaže u praksi.

Sve u svemu, lično mislim da hajp nije opravdan, ali vreme će pokazati.

A pazi sto lupeta, kaze u movie modu, čim dodaš filter, rezolucija snimanja pada na 1080p.

Evo moj 5 Pro:

1000033568.jpg

4K, naravno. Izgleda da je Honor brljavo implementirao onaj portrait video (koji je meni užasan a i nepotreban sa ovim velikim senzorima) pa mu je malo i 8 Elite.

Generalno, kvalitet recenzija je baš opao u poslednje vreme, samo se navode specifikacije, koje su iste već godinama, niko da uzme telefon u ruke i barem prodje tih par stvari,posebno jer ovi iz USA ni nemaju ove zanimljive kineske telefone nego samo ona tri koji mnogo manje napreduju godišnje nego Honor, barem imate novi SoC i dizajn i malo drugačije kamere.

Mislio sam na GSMA foto semplove, a ne na video test koji si citirao.

Dobar je telefon, ali je šteta da odličan kamera hw ostane nedovoljno iskorišćen. Na tom polju Honor je niža liga u odnosu na stari Huawei.

Jesi ti pogledao uopšte semplove u GSMA testu? Kamera hardver odličan, post-processing iznenađujuće ''brljav'', Honor klasika, niža liga u odnosu na nekadašnji Huawei standard.

https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/25/honor-magic7-pro/camera/gsmarena_1107.jpg

https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/25/honor-magic7-pro/camera/gsmarena_1105.jpg

https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/25/honor-magic7-pro/camera/gsmarena_1106.jpg

https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/25/honor-magic7-pro/camera/gsmarena_1101.jpg

Ovo je nedopustivo za 2025. godinu i ovako moćan kamera hardver, bukvalno je prastari Huawei P30 Pro bolji u ovakvim scenama.
Pritom, radi se o glavnoj kameri sa velikim senzorom i dobrom optikom, a ne o nekoj tamo ultrawide sa 1/2.88", pa da se ovakve brljotine tolerišu na uređaju od 160k din.
Bolje kritikujte Kineze po Honor fan sajtovima, blogovima, xda, da bi se možda konačno opametili i iskoristili odličan hardver kamera, koji skupo plaćate.
Oni su mi prvi postali jako sumnjivi, izgleda da namerno koriste pogrešne filtere u pogrešnim situacijama, pa kačio sam slike sa 5 Pro, mnogo su bolje i nemaju ni blizu ovakvih problema. 5 Pro ce tek sa MagicOS 9 dobiti te filtere ali znam sa 6 Pro kakav problem mogu da naprave. Razlika Izmedju Vibrant i Authentic je ogromna i bas ovakva a mnogi ljudi su počeli da fotkaju i iz Pro režima jer se neutrališe auto-HDR i to je nešto što sam i ja počeo povremeno.

Baš čitam reveiw i mislim se da l je realno da pišu da su ovo dobre fotografije. Blagi užas, toliko nerealne boje, saturacija odvrnuta na max za plavu i crvenu, *** asfalt je plav u senci, preterano osvetljavanje senki itd.

Aj uzmite u obzir sve. Shvatam ja da je prehajpovan 7 pro, a zar nije svaki flegšip prehajpovan, svake godine? Isto tako je i sa Samsungom, za jabuku i da ne pominjem. Razumem i vašu zgroženost što su vam fotke na najnovijem modelu možda lošije ili se nekad loše prikaže, previše saturacije i slično, sve to razumem, ali nikako ne mogu da razumem da svake godine pričate da je stariji model bolja kupovina od najnovijeg, kako bre?
I - ovaj noviji će duže trajati i ima dužu podršku,
II - tek treba da dobija apdejte i peglanja pa će vam možda i kamera biti bolja, i neke ostale stvari,
III - razlika u cenam 6 pro i 7 pro je nekih 30-40.000rsd (ne zanimaju me druge sitributivne mreže osim operatera i velikih distributera kao što su G, T i slični),
IV - uz novi imate poklone koje možete lako da prodate ako vam ne pašu,
V - cena u odnosu na Samsung i jabuku je bolja jer ovi svake godine podižu do krajnjih granica,
VI - mnogo cepidlačite 😅

Ne branim Honor ili 7 Pro, recimo, trenutno koristim S24FE, ali mnogo cepidlačite, stvarno. 😀

Ja sam planirao da predjem na HM 7 pro, al sacekacu jos malo. Kako vidim, po MENI NE VREDI 150K. Nema tu neka poboljsanja Bog zna kakva uodnosu na proslu seriju. Cekam da neko uzme i da vidim misljenje, al ostajem pri tome kao sto kazem i za Samsung, Iphone tako i za Huawei a i za Honor, nije ovo za 150k. Moje misljenje, i smatram da je HM 6 Pro ako jos malo padne cena, idealna kupovina. Probao ga, koristio, nije savrsen al ne odstupa mnogo od konkurencije a videcemo u stvarnosti dal je zaista HM 7 Pro bas bas bolji

Aj uzmite u obzir sve. Shvatam ja da je prehajpovan 7 pro, a zar nije svaki flegšip prehajpovan, svake godine? Isto tako je i sa Samsungom, za jabuku i da ne pominjem. Razumem i vašu zgroženost što su vam fotke na najnovijem modelu možda lošije ili se nekad loše prikaže, previše saturacije i slično, sve to razumem, ali nikako ne mogu da razumem da svake godine pričate da je stariji model bolja kupovina od najnovijeg, kako bre?
I - ovaj noviji će duže trajati i ima dužu podršku,
II - tek treba da dobija apdejte i peglanja pa će vam možda i kamera biti bolja, i neke ostale stvari,
III - razlika u cenam 6 pro i 7 pro je nekih 30-40.000rsd (ne zanimaju me druge sitributivne mreže osim operatera i velikih distributera kao što su G, T i slični),
IV - uz novi imate poklone koje možete lako da prodate ako vam ne pašu,
V - cena u odnosu na Samsung i jabuku je bolja jer ovi svake godine podižu do krajnjih granica,
VI - mnogo cepidlačite 😅

Ne branim Honor ili 7 Pro, recimo, trenutno koristim S24FE, ali mnogo cepidlačite, stvarno. 😀
Mozda ljudi smatraju da je Magic5 Pro bolja kupovina od Magic7 Pro jer na njemu video snimanje radi vec godinama a ne nadas se da ce raditi za par godina i AI ne pravi nepostojece i vanzemaljske detalje u slikama? Jos kao bonus Magic5 Pro ima snimanje poziva.

Mozda ljudi smatraju da je Magic5 Pro bolja kupovina od Magic7 Pro jer na njemu video snimanje radi vec godinama a ne nadas se da ce raditi za par godina i AI ne pravi nepostojece i vanzemaljske detalje u slikama? Jos kao bonus Magic5 Pro ima snimanje poziva.
Mislim da treba da se gleda M4Pro mislim da još uvek šljaka, a i cena mu je sigurno fantastična.

Bice snimanja i za 7, portovace neko vec iz China ROM-a...

Neki plaćeni recezenti su predstavili kamere malo boljim nego što jesu (moguće čak i da su fotografije bile naknadno obrađene), pa su očekivanja i bila u skladu sa tim. Na recenziji koju je uradio Benchmark su ipak predstavljene onakvim kakve realno i jesu (po meni odlične). Za sve ostalo tu je Nikon Z9.
No, generalno gledajući, ne nalazim ništa loše u ovom telefonu (izuzev dimenzija). Cene su danas takve kakve jesu i tu Honor ni po čemu ne odskače. Kome se ne žuri, neka sačeka, biće akcija tokom godine. Ja se drži i dalje toga da kupujem telefon iz gornjeg segmenta i da ga koristim godinama. Tek posle 3+ godine i prelaska na sledeći model osetim neka realna unapređenja.

Za telefon 150k nije puno?
ja necu da kupim mac mini za 700evra jer mi je puno.
stvarno se preteruje sa tim cenama. Nit mobilni telefon moze da zameni npr mac mini, niti na telefonu moze da se radi nesto ozbiljno. Ovce su za sisanje. ko bi rekao, nekad su bile ovce za apple proizvode :D

Za telefon 150k nije puno?
ja necu da kupim mac mini za 700evra jer mi je puno.
stvarno se preteruje sa tim cenama. Nit mobilni telefon moze da zameni npr mac mini, niti na telefonu moze da se radi nesto ozbiljno. Ovce su za sisanje. ko bi rekao, nekad su bile ovce za apple proizvode :D
Pa ne može ni Mac Mini da bude kamera za vlogere i influensere koji zarade debelo više od nekog sa Macom :) U današnjem svetu je telefon potrebniji od PC-a i šta sve može da se uradi sa njim prevazilazi temu o Magic 7 Pro-u.
Skuplji od njega su redom Apple, Samsung i Huawei, nije on ni blizu najskuplji a da li moze da posluži i A55 ili 200 Pro - itekako može.

Meni iskreno je i neki Redmi Note dovoljan, nakon ovog Magic 5 Pro a čisto sumnjam da ću opet uzeti flagship, gotova je ta era, zato su tamo podebljali bezele da nerviraju ljude.

Brzo ce ovo sa 150k na 100k.

Telefon ne kosta 150k vec oko 100k. Poklone kao da ne racunate... Ako cemo iskreno ne vredi ni jedan 150k . Ne znam zasto imate stalno nadrealna ocekivanja od kineza. To je kinez, uvek ce biti kinez i pruzace ono sto kinez pruza. Telefon je lep, korektan, kamere su prosek za visi segmen ali ima 100w punjenje, ima displej ( koji koristimo vise od kamere ) koji je fantastican i ove godine, ima sjajne zvucnike, mozda i najjace u klasi, a opet je sa sve poklonima daleko ispod 16Pm i s25 koji dolazi. Korektno.

Kako ces ti preživeti kada za 10 godina svi budu vozili kineske automobile? :)

Je l ti i Vivo X200 Pro "kinez"?
Ja ga voziti necu jer je smece. Ne volim ih i to je to. Telefon nosim, nosio sam i mogu da nosim ali auto nikad. Vivo ste poceli da dizete u nebo sad od x100, gde je pre bio Vivo? Proda se u Srbiji 1 od 2 uvezena. Probaj za godinu dana da se oslobodis od X100 na oglasima... Honor je druga prica, legalna prodaja, garancija. Treba gledati ceo paket. Dzaba meni top kamera ako ja kaliram na telefonu 3-4x pri prodaji da predjem na novi model.

Nazad
Vrh Dno