Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Meni je region Srbija a fon na engleskom i sve šljaka super od prvog dana...

Desava se kada je dodat srpski jezik a izabran engleski.

Prilozi

• Screenshot_20250706_141447_com_android_settings_Settings$LocalePickerActivity.jpg
    Screenshot_20250706_141447_com_android_settings_Settings$LocalePickerActivity.jpg
    42 KB · Pregleda: 59
Mislim da nema to veze sa tim, i kod mene na Honoru je tako (jezik engleski, region Srbija) pa mi je sve na engleskom...

Prilozi

• Screenshot_20250706_141620_com_android_settings_Settings$LocalePickerActivity.jpg
    Screenshot_20250706_141620_com_android_settings_Settings$LocalePickerActivity.jpg
    38.4 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_20250706_141718_com_android_chrome_SameTaskWebApkActivity.jpg
    Screenshot_20250706_141718_com_android_chrome_SameTaskWebApkActivity.jpg
    60.4 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20250706_142015_com_android_settings_HWSettings.jpg
    Screenshot_20250706_142015_com_android_settings_HWSettings.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 52
Mislim da nema to veze sa tim, i kod mene na Honoru je tako (jezik engleski, region Srbija) pa mi je sve na engleskom...
Kada je dodat srpski jezik, a engleski izabran kao primarni (kao što sam naveo u prethodnom postu), s vremena na vreme notifikacioni meni bude prikazan na srpskom jeziku. Sam od sebe se potom vrati na engleski, ili se vrati nakon što restartujem telefon. Ukoliko obrišem srpski jezik, kao na tvojoj slici gde ga nema, tada nema problema.

Vrlo moguće u tom slučaju. Ja nikad ne dodajem jezik engleskom tako da se verovatno zato nisam spavao sa tim problemom.

Kada je dodat srpski jezik, a engleski izabran kao primarni (kao što sam naveo u prethodnom postu), s vremena na vreme notifikacioni meni bude prikazan na srpskom jeziku. Sam od sebe se potom vrati na engleski, ili se vrati nakon što restartujem telefon. Ukoliko obrišem srpski jezik, kao na tvojoj slici gde ga nema, tada nema problema.
Upravo tako je bilo podešeno kod mene. Sada sam obrisao srpski kao sekundarni, dakle tu je samo engleski i za sada nema problema. Sve je na engleskom. Hvala Dex.

Kako radite backup na telefonu? Tj da li postoji opcija da se uradi neka vrsta backupa koji ce da mi posle na restoru vrati sve podatke, sifre i prijave?

Da li postoji način da se na ovom fonu ograniči punjenje na 90% kao što može na 7 seriji.

Postoji, imaš opciju u battery settings mislim da se zove smart battery

Nemam te opcije

Prilozi

• Screenshot_20250724_213744_com_hihonor_systemmanager_PowerSettingActivity.jpg
    Screenshot_20250724_213744_com_hihonor_systemmanager_PowerSettingActivity.jpg
    85.2 KB · Pregleda: 26
U oba slucaja on pokazuje do puni do 100, ali sa ukljucenom opcijom on ga realno puni na manje od 100 (mozda u developer options moze da se nasteluje tacan procenat koji zelis).
Na žalost nema te opcije u devmod. Mislim, stvarno tupava stvar. Bukvalno sam te opcije imao na svim starim telefonima. Ima je i na magic7 seriji. I na M7L je ima. Da M7P nije krš kakav jeste, uzeo bih ga. Ali očito nije novo uvek bolje.

Sa uključenom opcijom smart battery capacity koristi 5200 od ukupnih 5600 tj nekih 93% baterije iako pokazuje 100%, pisali smo više puta o tome ovde. Telefon imam od marta meseca prošle godine i ovo je prvi telefon gde ne vidim nikakvu degradaciju baterije. Ta opcija mi je naravno sve vreme uključena.

Da li kada se isključe te dve opcije baterija duže drži? Meni i sa ovim uključenim opcijama gura oko 7:00 h sota, ali nisam probao koliko bi držao kad bih isključio te dve opcije

Da li kada se isključe te dve opcije baterija duže drži? Meni i sa ovim uključenim opcijama gura oko 7:00 h sota, ali nisam probao koliko bi držao kad bih isključio te dve opcije
Da drži duže. Meni tako doda još 6 sati korišćenja. To koristim samo kad idem na neki dalji put jer i ovako bez problema izgura dan i malo više... Sad jedino da testiraš kako bi kod tebe bilo. Ništa strašno neće da se desi par dana korišćenja...

Da drži duže. Meni tako doda još 6 sati korišćenja. To koristim samo kad idem na neki dalji put jer i ovako bez problema izgura dan i malo više... Sad jedino da testiraš kako bi kod tebe bilo. Ništa strašno neće da se desi par dana korišćenja...
6h SOT-a ili mislis generalno da produzi trajanje baterije pre sledeceg punjenja?

Nazad
Vrh Dno