Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

Meni se to dešavalo par puta kada je AI mod uključen i kada osvetljenje nije bilo dobro. U tim situacijama isključim AI i radi ok.

Stigao update jutros 8.0.0.149(C431E3R2P2)

Koliko vidim pored nekih dodatnih stvari za magicnu kapsulu tu je i sigurnosna zakrpa jun 2024.

Evo je i nova sigurnosna zakrpa za Jul 2024

Jel može da se isključi onaj dodatni ram? Ne mogu nigde naći

До сада сам користио Nova Launcher prime и нисам имао неких проблема. Од када сам надоградио на Magic 8, почели су неки проблеми са Nova, као и са тастатуром (Swiftkay). Од последње надоградње Nove проблеми са почетним екраном су постали баш иритирајући. Некада ми треба по 10ак сек да могу да покренем неку радњу (нпр. позив, камеру, поруке), а на статусној траци су били дупли исписи сата, иконице за батерију, сигнал вајфаја.... Када сам вратио да оригинални ланчер буде главни, у позадини су остале иконе са дока из Nove (позив, поруке...). деинсталирао сам и за сада немам неkе проблеме са оригиналним ланчером. Осим шо нигде не могу да пронађем нека основна подешавања, да буде приближно Nova launcheru. Нпр, када уђем у мени, све иконице су на једној страни. Како могу да подесим да може да се листа, односно да одређени брј иконица буде на једној, па на другој, трећој страни? Како у менију са иконама за апликације могу да направим фасциклу и у њу ставим одређене иконе (као што их има на почетном екрану)? Може ли да се дода још једна трака на дну (Dock)? И могу ли да се сакрију апликације из менија са апликацијама, а да се покрећу неким гестуром (нпр-двоструки тап по екрану)?

Ne znam kako hrpa stvari na ovom telefonu ne radi.. malo malo udjem u neku aplikaciju koja je farbicki instalirana na telefonu i gomila opcija koje ne rade. Evo sad recimo udjem u beleske i u beleske pisane rukom udjem na ono / naslovna strana i izaberem umetnicka ili poslovna ono u boji , nebitno koju god izaberem i na strelicu da se sacuva kad ono obican beli papir.. Cemu postoji opcija ako ne radi? Stvarno mi je ovo nebitno i ne koristim toliko beleske i generalno telefon ali jednom u pola godine udjem u neku aplikaciju kad ono gomila novih opcija ali NE RADE .. Da li je do azuriranja ili do cega?

Nece ni kod mene. Sta si jos našao? Daj da probamo. Možda treba da pišemo za sve greške pa nek ispravljaju

Ne gubis nista sa njim ukljucenim, zato ti govorim.
Ako ti ne treba samo ignorisi.
Drugar koji se razume u telefone kaže da smeta čip interne memorije jer na njemu se stalno piše i briše ta virtuelna memorija.

Drugar koji se razume u telefone kaže da smeta čip interne memorije jer na njemu se stalno piše i briše ta virtuelna memorija.
Pitaj drugara koliko ciklusa pisanja i brisanja ima. Sa 512 GB prodje godinu dana dok ne stigne da piše isti blok memorije (pisanje je ravnomerno - bas da bi se postigla ujednačenost broja upisa). Pritom, telefon ima 12 GB RAM-a, pitanje je da li on to i koristi pri normalnom korišćenju.

Upravo tako, najverovatnije nece ni doci do toga da iskoristis tu opciju a cak iako iskoristis vece su sanse da ce proci godine i godine i da ces promeniti telefon nego da ce UFS memorija otkazati zbog toga.

Zar se ta Virtuelna memorija ne koristi samo ako je RAM 100% iskorišćen?
Mislim da ce do tog slučaja teško doći.

Zna li neko da li postoji podešavanje za sledeću situaciju:

Telefon nema pokrenutih aplikacija, spojim Bluetooth slušalice , tapnem ih dva puta - telefon pokreće Spotify i nastavlja se poslednje puštena numera.

Zašto baš Spotify, da li može to negde da se promeni? Želeo bih da mi se audiobook player tako pokreće, Spotify retko slušam.

Zna li neko da li postoji podešavanje za sledeću situaciju:

Telefon nema pokrenutih aplikacija, spojim Bluetooth slušalice , tapnem ih dva puta - telefon pokreće Spotify i nastavlja se poslednje puštena numera.

Zašto baš Spotify, da li može to negde da se promeni? Želeo bih da mi se audiobook player tako pokreće, Spotify retko slušam.
Da ti mozda nije Spotify postavljen za default app za pokretanje muzike?

Hvala, bilo bi logično ali nažalost nije to. Spotify čak i ne može da se tu postavi, kao ni audiobook player.
Da dodam da je isto ponašanje i sa drugim slušalicama.

Prilozi

• Screenshot_20240806_060137_com.android.settings.jpg
    Screenshot_20240806_060137_com.android.settings.jpg
    45.4 KB · Pregleda: 10
  • Screenshot_20240806_060539_com.android.settings.jpg
    Screenshot_20240806_060539_com.android.settings.jpg
    37.2 KB · Pregleda: 10
Ja pre neki dan dobio julski 151 update, ali ne koristim esim. Malo su se popravili što se ažuriranja tiče.

Kakva vam je baterija? Meni u poslednje vreme jedva izgura 5 sati SoT-a, ne znam sta se desava.

Nazad
Vrh Dno