Šta je novo?

Honor 400 (pro)

mlax37

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2013
Poena
415
Vidim nije još otvorena tema, pa da ja to uradim.
Stigao na naše tržište:

Cena je, za sada, 85k za pro veriziju. Poprilično visoka cena za telefon srednje kategorije, naročito kada se uzme u obzir za honor magic 7 pro košta trenutno na akciji 100k ili čak i manje.
Ono što mu ide u prilog je da se dobijaju dobri pkkloni: punjač od 100w, bežični punjač od 100w, HONOR Choice Earbuds S7 slušalice i 12 meseci besplatne promene ekrana u slučaju loma.
Što se tiče obične no-pro vezije Honor 400 košta 65k i dolazi sa poklonima: punjač 66w, HONOR Choice Headphone Pro slušalice i 12 meseci za ekran. Malo je bezveze što ima samo 8GB rama i verzije od 256 ili 512 interne memorije, naročito ako se uzme u obzir da je prethodnik, honor 200 imao 12/512. Prvi put vidim da noviji model telefona ima manje memorije od prerhodnog, a da ne pominjem da je i prethodni, honor 90 takođe imao 12/512

Poslednja izmena:
Trenutna cena Honor Magic Pro 7 je 91.500,00 RSD.
NIje mi jasno ko ce kupiti ovaj telefon po toj ceni.

Bukvalno niko, ili neko ko padne na marketing.
Jedini minusi koliko vidim na ovom telefonu su plastični ram, cena i iPhone dizajn.

Zato su i nakrcali ovoliko poklona jer je cena previsoka, pa ako neko nasedne na markting...

"Nasešće" dosta ljudi koji prosto ne prate tržište. Kad kao neko takav, a sa malo većim budžetom uđeš u prodavnicu i gledaš šta bi da kupiš, prodavac ti predstavlja ovaj model i još dobiješ gomilu poklona i eto kupaca. A veruj da je takvih većina, nisu svi ovde na forumu. Pa pročitajte komentare za bilo koji telefon na Mobilnom svetu recimo: koji ima odličnu selfi kameru i koji je na akciji nevezano za specifikacije

Da li ste provalili kako su preko noci cene skocile?
Honor400 je bio oko 45k a 400 pro 68k sinoc. Bazar i Mativa su imali 10k nize cene od ostalih.

@virke
Moguće da je povezano sa kešbekom od 10k koji je važio zaključno sa 21.5.

@kimura
Dobro, ja sam.uzeo cene iz prodavnice na G, jer ne uzimam u obzir one firme koje nemaju fizičke prodavnice. Zato nisam napisao tu cenu za hm7 pro od 91.500. Inače i h400 je jeftiniji kod njih, pa izađe ista razlika.
Ali se slažem, kao što sam i napisao previsoka cena za telefon srednje klase, a naročito kad se uzme trenutni popust za hm7 pro.
Mada nezahvalno je porediti cenu jednog telefona na akciji i drugog koji je tek izašao. I on će sigurno za par meseci biti na akciji, znajući honor.
Sve u svemu, kad bi konzervativno računali vrednost poklona ovaj telefon je trenutno jeftiniji od hm7 pro za nekih nepunih 250 evra. Po meni, mala razlika iako po specifikacijama ovaj telefon je opasno blizu flegšipu istog brenda

Cash back je od 22 do 25og ako se ne varam.
Dobija se kartica Rajfajizen banke.
Ja sam juce poslao mejl Honoru sa pitanjem da li telefoni kupljeni u Bazaru i Mativi ucestvuju za cash back ali mi nisu odgovorili nista.

Kako kad je telefon izasao 22og?

Prilozi

• Screenshot_2025-05-23-22-49-20-834_com.readdle.spark-edit.jpg
    Screenshot_2025-05-23-22-49-20-834_com.readdle.spark-edit.jpg
    101.2 KB · Pregleda: 18
Da, da ali se trebalo prijaviti do 21.5.
Na to sam mislio. I onda da kupiš do 25-og.
Ne može danas neko ko se nije prijavio pre 21.5. da dobije kešbek

Nismo se razumeli :)
Kod koji omogucava cash back se dobijao do 21og.

Ako neko ima taj kod, a ne misli da ga kupuje imam ja gde da ga udomim

Ko prvi devojci :)
1000005159.jpg

Telefon je što se tiče kamera i videa lošiji od 200 Pro. Samo je napucan sa AI shits koje malo kome trebaju

Meni je ovde interesantno da je telefon po ceni blizi premium konkretno 7 pro klasi nego recimo 200 pro
Pokloni donekle ubiju cenu ako se prodaju,ali voleo bih da vidim cenu bez poklona jer realno ne treba svakome to sto nude
To bi bilo zanimljivo

Pa i 200 serija kad je izasla imala je slicnu cenu kao ova 400 serija,posle se stabilizova.
Verujem da dobar deo kupaca uzima uredjaje preko operatera,a tu je veca razlika izmedju 400 pro i HM7 pro,pa ce tako i ovaj model imati svoju publiku.
Meni licno lepse izgleda od 200/200pro,iako mislim da je obican 400 osakaceniju od obicnog pro,a po ceni blizu 200 pro koji je je bolja kupovina.
Ono sto je smesno jeste sto im je najveci adut i najveca reklama bas taj fature pretvanja slike u video,ali ta ista opcija je dostupna samo naredna dva meseca i posle ce se naplacivati.

Na moje iznenađenje, danas sam ga u jednoj trgovini vidio izloženog pa ga uzeo u ruke. Honor 400, u zlatnoj boji.
Dosta sklizava leđa i frame okolo, tako da ovaj ne prolazi bez maske. Zasad me samo to zanimalo.
Kamere nisu u svom kučištu, nego svaka zasebno viri izvan par milimetara.
Honor 200 mi je ukupno sigurno draži.

Nazad
Vrh Dno