Šta je novo?

HomeWorld 2 ... evo 3 slicke ... ima sta da se vidi ...

maxer

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
680
:mrgreen:

:eye:

:rtfm:

nastran3d je napisao(la):
Jel' ovo izaslo ili tek treba da izadje?

Evo citiracu vesti iz online casopisa "Kompjuterske igre" (vest objavljena 27.08.03):

Homeworld 2 zlatan!
--------------------------
Vivendi Universal je objavio da je igra Homeworld 2 "gone gold", sto bi znacilo da je gotova i spremna za objavljivanje. U novom Homeworldu cete moci da uzivate u ogromnoj kampanji u kojoj ce biti razotkriveno novo poglavlje u sagi o Hiigaranima, a da ne pominjemo brojna poboljsanja u interfejsu, nove jedinice, kao i spektakularnu grafiku. Homeworld 2 ce imati podrsku i za igru u vise (do sest) igraca. Igra je najavljena za 16. septembar.
--------------------------

Ove slike sam po slobodnom izboru "skinuo" iz .avi filma koji reklamira igru.

Mozda je neko od nasih pirata vec i ima ?

sta?? gold ? fantastichno.. tek sad necu dati ni jedan ispit :p

Jedva cekam da se pojavi kod nas.Po meni jedna od najboljih igara.
Dodam njoj i Jedi Academy i zabava moze da pocne. :D

Jesam li ja zabudjao ili ovo izgleda isto kao i prethodnik ? :D

BTW po meni je glavna mana prethodnika bila to sto pri kraju, u zadnjim misijama, nije se znalo ni ko pija ni ko placa. Secam se da je bila 3. misija otpozadi u kojoj sam morao da unistim neku stanicu koju su cuvale jedno 200 krstarica u loptastom rasporedu. Misiju sam (srecom) presao tako sto sam ih mamio po3-4 i zarobljavao ih. Ispostavilo se da je to bilo jedino moguce posto sam posle jedva presao igru, i da se nisam iscimao da nabavim one silne brodove ko zna sta bi bilo (jedinice su se prenosile iz misije u misiju)

Pratite ljudi www.theisonews.com, uvek cete znati kad je shta stiglo...

Mislim da je homeworld jedina strategija koju sam igrao u životu(dobro i wc3). Nikad nisam nešto pobeđivao komp, al sam je bar igrao :)...

OptiPlex je napisao(la):
Jesam li ja zabudjao ili ovo izgleda isto kao i prethodnik ? :D

Igra definitivno Lici na svoju prethodnu verziju ali ... ipak je ovo osetno ulickanija grafika (detalji tekstura, efekti eksplozija i svetlosti ...). Ovo govorim iskljucivo iz gledanja doticnog .avi fajla.

Na drugi deo tvog komentara ne mogu nista da odgovorim jer HW-1 nisam igrao, samo sam je video ali obecavam da cu HW-2 obavezno da probam.

Bane® je napisao(la):
Mislim da je homeworld jedina strategija koju sam igrao u životu(dobro i wc3). Nikad nisam nešto pobeđivao komp, al sam je bar igrao :)...

Pazi ista stvar :) HW je bio prva strategija u zivotu koju sam igrao, jer je bila stvarno prva koja je vredela posle gomile onih 2D smehoteka :)
a WC3 sam jedno vreme kad je izashao, igrao svaku noc po 6h sa drushtvom :)

cccc strashno, HW je jedna od retkih strategija koje sam odigrao, but SUDDEN STRIKE i stari WAR inc su ipak bar shto se strategija tiche jedino shto i dan danas igram

maxer je napisao(la):
...
Igra definitivno Lici na svoju prethodnu verziju ali ... ipak je ovo osetno ulickanija grafika (detalji tekstura, efekti eksplozija i svetlosti ...). Ovo govorim iskljucivo iz gledanja doticnog .avi fajla..

Ma sve je to super, ali veruj mi kad se predje prvih par misija i kad protivnici postanu previse ozbiljni da bi se pravio neki veci broj malih jedinica koje odmah zaginu, vec moraju da se prave krstarice, i kada u 5.-6. misiji dostignes maksimum pravljenja jedinica i posle moras cele igra da ih zarobljavas - smori te.

maxer je napisao(la):
...
Na drugi deo tvog komentara ne mogu nista da odgovorim jer HW-1 nisam igrao, samo sam je video ali obecavam da cu HW-2 obavezno da probam.

Stvar je u tome sto su se snage prenosile iz misije u misiju, a resursa nigde :) Usput, postojao je limit tipa 3 destroyer-a, 4 krstarice, 7 lakih krstarica itd. koji kad dostignes (a dostigne se brzo ukoliko si iole pazljiv sa resursima) ne mozes vise nista da pravis, a snage onda uvecavas zarobljavajuci neprijateljske trupe, tako da se u sustini 2. deo igranja svodi na zarobljavanje svake iole jace neprijateljske jedinice. Jeste da se to isplati kad otpocnes zadnju misiju sa 200 i kusur teskih krstarica koje prekriju celu mapu ukoliko se postave u linijski raspored (uvek na pocetku svake misije) i kada tu istu zadnju misiju prodjes za 10-ak minuta (cisto dok nadjes njihov maticni brod i unistis ga :D) ali veruj mi - smori te na kraju. Tj. izgubis osecaj fenomenalnosti igre, jednostavno je ne dozivljavas vise toliko dobrom...

OptiPlex je napisao(la):
... Tj. izgubis osecaj fenomenalnosti igre, jednostavno je ne dozivljavas vise toliko dobrom...

To cu tek da vidim, posto nisam do sada NIKADA igrao neku strategiju ili gde vec spada HomeWorld.
A ako stignem do kraja igre, ima da castim ... ta bi bila prva, jer ja obicno igram FPS i krenem redom dok ne predjem par nivoa a posle zbog nedostatka vremena uz pomoc varanja samo preletim jos po neki nivo i mozda odigram zadnji i to je to. Nikada ni jednu igru nisam odigrao celu.

OptiPlex je napisao(la):
...
... Jeste da se to isplati kad otpocnes zadnju misiju sa 200 i kusur teskih krstarica koje prekriju celu mapu ukoliko se postave u linijski raspored (uvek na pocetku svake misije)...

eh shta ti je ruska doktrina ratovanja :)

El Pancho je napisao(la):
...
eh shta ti je ruska doktrina ratovanja :)

Ma bre kad otpocne misija svi brodovi se postavljaju u linijski raspored automatski. Ja tu ne mogu nista.
Naravno, smesta ih okupim u neki drugi vid formacije...

HW2, videcemo, videcemo...

Nazad
Vrh Dno