Šta je novo?

Homemade Maximus III Formula waterblock

maximus

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2011
Poena
169
već dugo razmisljam da uradim ali nisam mogao naći nikog ko bi odradio na odgovarajućoj CNC mašini,u među vremenu sam našao lika koji može da izvede pa sam se bacio na projekt puno sam tražio mere na stranim forumima i našao tipa s tog foruma i pomogao...dali iko od vas je probao ili je izveo ovako nešto,ili koliko bi koštalo da se uveže ovo iz inostranstva ,znam da kollance i ek proizvodi ove blockove...

Prilozi

• Temp_338712.PNG
    Temp_338712.PNG
    118.4 KB · Pregleda: 102
  • Temp_495937.PNG
    Temp_495937.PNG
    98 KB · Pregleda: 78
Koolance, dakle porucujes ga iz nekog od americkih shopova bi te izasao oko 100 eura, ja bih rekao. Odokativnom metodom. On kosta oko 75 dolara, to mozes slobodno da smatras kao 75 eura jer ce ti tih 30% razlike izmedju dolara i evra otici na troskove carinjenja i carinu, a jos nekih 10-15 eura maksimum bi bio tvoj deo za dostavu (zavisi od mase bloka), ako bi isao na na varijantu grupne porudzbine... Sam kada bi porucivao, dostava bi bila oko 40-50 dolara sigurno samo za taj jedan blok.

E sad, EK online shop ne vidim da ima blok koji ti treba i ne znam koliko je... Ali dostava iz Slovenije ne bi trebala da te izadje puno, sa obzirom na masu paketa i udaljenost SU od Slovenije do nekih 15 eura(probaj na sajtu). Naravno, ovde placas u evrima isto troskove oko carine koji iznose negde 28% na cenu bloka. Dobro je to sto EK skida slovenacki PDV sa cene bloka koji iznosi 20%. Dakle, po mojoj racunici ti bi imao nesto ovako: (cena bloka - 20% PDV) + carina 28% na iznos iz zagrade + dostava oko 15 eura. Mislim da ti se vise isplati...

Carina ima dve stavke koliko ja znam, a to je 10% troskovi carinjenja + 18% carine na to sto je racunarska komponenta, jer nece da priznaju ovo sto mi pazarimo kao komponente za hladjenje racunara koje imaju nizu carinsku stopu i negde je oko 9-10%. Tako mi bar jumper objasnio jednom prilikom...

Kontaktiraj EK, vidi da li mogu da ti pomognu... Pisi im mail. Mislim da rado odgovaraju potencijalnim kupcima, bar takav utisak sam stekao na XS-u.

Pozdravljam te!:)

E! Ispravka! Ima EK blok koji ti treba, i cena bi ti bila 77 eura bez PDV-a. Dakle, kad sve sracunas izadje oko 110 eura cini mi se... Grupno kada bi porucio mozda bi nesto ustedeo, raspitaj se.

Dali je moguce napraviti waterblock za X58 sabertooth??

E! Ispravka! Ima EK blok koji ti treba, i cena bi ti bila 77 eura bez PDV-a. Dakle, kad sve sracunas izadje oko 110 eura cini mi se... Grupno kada bi porucio mozda bi nesto ustedeo, raspitaj se.

hvala na pomoći druže,za te pare možda nije ni toliko skupo,raspitat ću se koliko bi to ovako izašlo,baš me interesuje dali uopšte vredi praviti...

Dali je moguce napraviti waterblock za X58 sabertooth??
može sigurno ali trebalo bi nabaviti konkretne mere,ako ništa drugo treba rastaviti fabričko pa tako izmeriti,probat ću se ja raspitivati na stranim forumuima dali ima ko da je već napravio.pa ti javljam skoro

Nazad
Vrh Dno