Koolance, dakle porucujes ga iz nekog od americkih shopova bi te izasao oko 100 eura, ja bih rekao. Odokativnom metodom. On kosta oko 75 dolara, to mozes slobodno da smatras kao 75 eura jer ce ti tih 30% razlike izmedju dolara i evra otici na troskove carinjenja i carinu, a jos nekih 10-15 eura maksimum bi bio tvoj deo za dostavu (zavisi od mase bloka), ako bi isao na na varijantu grupne porudzbine... Sam kada bi porucivao, dostava bi bila oko 40-50 dolara sigurno samo za taj jedan blok.
E sad, EK online shop ne vidim da ima blok koji ti treba i ne znam koliko je... Ali dostava iz Slovenije ne bi trebala da te izadje puno, sa obzirom na masu paketa i udaljenost SU od Slovenije do nekih 15 eura(probaj na sajtu). Naravno, ovde placas u evrima isto troskove oko carine koji iznose negde 28% na cenu bloka. Dobro je to sto EK skida slovenacki PDV sa cene bloka koji iznosi 20%. Dakle, po mojoj racunici ti bi imao nesto ovako: (cena bloka - 20% PDV) + carina 28% na iznos iz zagrade + dostava oko 15 eura. Mislim da ti se vise isplati...
Carina ima dve stavke koliko ja znam, a to je 10% troskovi carinjenja + 18% carine na to sto je racunarska komponenta, jer nece da priznaju ovo sto mi pazarimo kao komponente za hladjenje racunara koje imaju nizu carinsku stopu i negde je oko 9-10%. Tako mi bar jumper objasnio jednom prilikom...
Kontaktiraj EK, vidi da li mogu da ti pomognu... Pisi im mail. Mislim da rado odgovaraju potencijalnim kupcima, bar takav utisak sam stekao na XS-u.
Pozdravljam te!