Šta je novo?

Home multimedia player + eksterni DVD-ROM

Abohac

Cenjen
Učlanjen(a)
22.05.2011
Poena
154
Da li je moguce reprodukovati video materijal sa DVD-a preko eksterno DVD-ROMa prikljucenog na home multimedia player preko USB kabla? Ili da li mozda neko zna gde u BG ima da se kupi home multimedia player sa internim DVD-ROMom, ja nisam uspeo da nadjem ni jedan. Hvala.

Skoro bilo koji noviji kucni BR uredjaj je i multimedia player, ako pod tim mislis mogucnost reprodukcije raznih medijskih sadrzaja.
Gotovo svi imaju podrsku za DLNA, internet, MKV, DivX, MP3, ...

Sto se tice prvog pitanja, mislim da WD TV moze da pusta sadrzaj sa USB DVD uredjaja. Ispravite me ako gresim.

Pozdrav

pa bilo koji Blueray player,koji ima lan ulaz,moze da ti bude Home media Player,a cita sve vrste diskova....
p.s..iskucao covek pre mene....:)

Ako bolje pogledate specifikacije BR uredjaja videcete da su formati koje ti uredjaji pustaju prilicno ograniceni u odnosu na home multimedia playere, naime podrzavaju divx i mpeg a o ostalim formatima kao sto je h.264 i mkv ni u ludilu.
Bilo bi lepo ako bi neko mogao sa sigurnosu da kaze da li su eksterni dvd player i home media playeri kompatibilni. :)

6pack, opcija sa lanom i ne dolazi u mom slucaju u obzir uzevsi u obzir da bi tako PC morao da bude ukljucen svaki put kad bih hteo da gledam nesto u drugom delu stana. I BR playeri su za moj ukus preskupi a home media playeri su vec oko 100ak e i eksterni dvd romovi 20ak (mada mozda gresim) sto je vec visestruko jeftinije od pristojnih BR playera.

Poslednja izmena:
hmm..da li si gledao,ima li neki kvalitetniji DVD player,da cita sve.....***...ja sam odavno batalio dvd kao izvor videa.....sve sto koristim ,radim preko mreze...ili vucem sa kompa,koji je uvek i upaljen,ili vucem sa Nas servera,na koji pakujem multimediu....pa mi sve jedno iz koje sobe vucem video....a sve to gledam ili na AppleTv(XBMC),ili Sat Risiveru(njegov Media Player).....
mislim da ako vec imas komp,koji verovatno ne palis ,samo po potrebi.....svaki media player sa mrezom,moze da vidi i dvd disk,koji ubacis pre toga u komp....necu da ti ulazim u budzet....ali za 120e..mozes dosta toga da slozis.....

hmm..da li si gledao,ima li neki kvalitetniji DVD player,da cita sve.....***...ja sam odavno batalio dvd kao izvor videa.....sve sto koristim ,radim preko mreze...ili vucem sa kompa,koji je uvek i upaljen,ili vucem sa Nas servera,na koji pakujem multimediu....pa mi sve jedno iz koje sobe vucem video....a sve to gledam ili na AppleTv(XBMC),ili Sat Risiveru(njegov Media Player).....
mislim da ako vec imas komp,koji verovatno ne palis ,samo po potrebi.....svaki media player sa mrezom,moze da vidi i dvd disk,koji ubacis pre toga u komp....necu da ti ulazim u budzet....ali za 120e..mozes dosta toga da slozis.....

Naravno, gledao sam: ne postoje dvd ili br playeri koji čitaju h.264 ili mkv. Poenta je da kompjuter jednostavno _nije uključen_ kada bih gledao nešto na tv ekranu, niti je to nešto što može da se promeni tako da mi ništa ne znači ni lan ni wi fi. Sistem na kome želim da gledam problematične formate h264 i mkv ne može ni na koji način da se poziva na kompjuter nego mora da bude nezavisan. Uzevši u obzir da dvd i br čitači ne čitaju te formate ostaje mi samo home multimedia centar ili htpc. HTPC ne mogu da sklopim za ni okvirno te pare a home multimedia player neću da uzimam ako ne mogu da narežem na cd h264 ili mkv fajl i da ga gledam preko istog a problem je što multimedia playeri _nemaju_ dvd rom. Tako da sam mislio da u usb ulazu gurnem neki jeftini eksterni dvd-rom ali ne znam da li su ta dva uređaja kompatibilni pa rekoh da pitam ovde. Verujem da je problem u drajverima koji bi morali da se instaliraju za eksterni dvd, mada nikad se ne zna, možda imam sreće pa je sve to moguće.

Hvala na linku, problem je baš taj, ni traga ni glasa od podrške za h264 i mkv formate...

Poslednja izmena:
Nisi u pravu sto se tice formata podrzanih od strane BR uredjaja. Moj entry-level Sony BR sa pocetka 2011-te, podrzava MKV, bar preko mreze (tj. DLNA, nisam probao da narezem MKV na neki disk pa da pustim). Stari LG (590 ili tako nesto), je podrzavao MKV narezan na disk jos i ranije.

I k'o sto ljudi vec napisase, rezanje DVD-a da bi se pogledao film ili odslusala muzika ide istim putem kao i dinosaurusi: izumire. Svi noviji uredjaji imaju podrsku za mrezu (bar LAN a sve vise i ugradjen WiFi), tako da se podacima pristupa preko kucne mreze ili interneta. Ako ne zelis da ti PC radi svo vreme, razmotri nabavku nekog NAS uredjaja. U startu je skuplje, ali ces vremenom povratiti te pare koji bi inace dao na prazne diskove. + NAS ima prednost da je isti materijal dostupan u isto vreme za vise korisnika, dok jedan DVD disk mozes da ubacis samo u jedan uredjaj.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ako bas hoces neki MM player + USB DVD, napisao sam ti u mom prvom postu: proveri da li WD TV Live ima tu mogucnost. Ili neki od Asus OPlay uredjaja.

P.S. BTW, na ovoj stranici http://www.itsvet.com/tekst/lg-dvx689h/4865/, lepo pise da podrzava MKV. I nemoj samo da gledas internet prezentacije uredjaja; pogledaj malo po forumima karakteristike i iskustva korisnika, jer se cesto u specifikacijama ne navode svi detalji.

Pozdrav

Hvala rafiki, ceo topic je bio bespotreban, h.264 je obavezan kodek za blu ray plejere. Samo ne razumem zašto to nije navedeno u specifikacijama ni jednog uređaja. Problem rešen, hvala. :)

Hm, mislio sam da se razume iz posta inače bih detaljnije objasnio. Moj problem je bio čitanje h.264 i .mkv fajli. Ispostavilo se da svi blue ray dvd playeri _moraju_ da čitaju h.264 codec kao obavezan standard, a svi modeli koje sam pogledao čitaju i .mkv fajle. Na kraju su ostale samo .wmv fajle ali na sreću i njih čita veći broj veoma pristupačnih uređaja tako da ću uzeti br player, najjeftinije je rešenje. Jedino što ću morati još neko vreme da režem diskove ali računam da će za par godina hard diskovi dovoljnih kapaciteta za moje storage potrebe biti pristupačniji nego sada tako da sam se nameračio na NAS, ali za sada će običan blu-ray player odraditi svoje.

Pre kupovine proveri kako rade titlovi. Tu cesto ima problema :(

Pozdrav

Moram da pitam: a zasto bas dvd rom?
Mnogo bolja opcija je da sve gledas sa nekog USB flesa. Svi mm plejeri imaju podrsku za njih, brze se sve prebaci na njih, cita sa njih brze, ne cuje se kako vrti dvd, jeftiniji su, mnogo veci (vise stane na njih)...
Cak iako imas neke dvd-e na kojima imas licne/retke stvari, opet mozes preko kompa da stavis na usb flesh.

Jedina prednost dvd rom-a bi bila ako imas bas puno dvd-a sa tim licnim/retkim stvrima (koje nema u HD rezoluciji) pa da ne prebacujes svaki cas sve te dvd-e na flesh...

Vrh Dno