Šta je novo?

Home Lan, transfer fajlova problem!

SickMF

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
745
Dva kompa, XP crosslink utp kabl. Jedno vreme je sve dobro radilo, a onda se desilo sledeće: prilikom prebacivanja fajlova sa klienta na host, krene transfer i posle prvih desetak kilobajta blokira fajl menadžer kojim vršim transfer i tada mora komp da se resetuje. U kontra smeru fercera bez problema, tj. protok ide ludo i brzo. Preinstalirao sam i kartice i komplet, znači, mrežu ali potpuno isto. Jeste da je problematična kartica u host kompu deklarisana kao Realtek 8139(device manager), mada mislim da na njoj piše D-link, ali začuđujuće je da je u prvo vreme radila.
Znali neko u čemu je problem. Unapred hvala na pomoći i pozdrav.

Lan

instaliraj drajvere prvo
zatim podlesi mrezu instaliraj
one protokole tcp/ip i onaj net/bios ili net/beu kako vec
i podesi IP adrese
stavi da host na 192.168.1.1
a drugi na 192.168.1.2
onda pinguj jedan drugog iz dos promta sa naredbom pig 192.168.1.1
sa jednog i sa drugog ping 192.168.1.2
a on ce sam podesiti sub mask net
i to bi trebalo da fercera
ajde sad :eye:

Ups. Izvinjavam se zbog nepotpunog i nekompletnog iznošenja problema. Dakle, pinguju se medjusobno u oba smera, što me još više izludjuje. Vide se, pinguju se, a protok fajlova ide samo u jednom smeru. Adrese sam podesio ručno 192.168.0.1 i ....0.2 i 255.255.255.0. Što se tiče drivera, kako da ih instaliram, kada posle brisanja mrežne u device manager-u i reseta XP sam pri podizanju instalira karticu i drivere. Inače, probao sam da instaliram drivere, skinute sa sa realtekovog sajta. Radi se o .exe fajlu koji nešto odradi, ali mi se učinilo da je datum pored drajvera ostao isti, tako da je pitanje da li je tu nešto odrađeno. I posle svega - ista stvar.

Lan

probaj prvo najbanalniju stvar zameni kabal
ili promeni mesta,tj konektor iz jednog kompa stvi u drugi i obrnuto
pa ako problem ostane samo u ovom slucaju sa hosta na klijent
onda je kabal u prekidu,a mozda i nije ;P
a mozes i rucno da obrises drajvere iz system i system32 foldera
ili pomocu opcije search i tu ukucas ime kartice i obrises *.sys fajlove ali pazi da ne zeznes nesto, mozes iz device manager-a da ides na opciju update drivers, a tu imas i list drivers files ili tako nesto pa mozes da vidis koji su fajlovi u pitanju pa da ih izbrises to je najsigurnije
na kraju proveri i mrezne kartice a ako i to ne uspe: "uzmi veci cekic " ctp;
"vidis kako moze" sto kaze SMF :hump:
ajde pa javi sta si nacinio
ajd sad

u jednom realtek a u drugom verovatno integrisani LAN (ja imam u jednom kompu abita nf7 a u drugom realteka)? i ja imam vecito probleme te vrste -puca transfer a sve je dobro podeseno plus sto imam i switch. probano sa svim kombinacijama win2k i winxp OS-ova na oba racunara. problem pravi smrdljivi realtek - 100% sam siguran jer kad na switch nakacim neki laptop sve radi kako treba. jednostavno se ne mirishe sa integrisanom kartom na abitu - ne znam sta bi drugo moglo da bude :eek:

Da, verovatno R*****k! Probaću ovo sa brisanjem drajvera (hvala @KIBLA`s) pe "će da vidimo". Vidim da mnogi po forumima imaju sl. problem u raznim varijantama, ali ga ne rešiše. Pa valjda ćemo jednog dana...

lan

neverujem da je problem u realteku,kod mene na poslu sam umrezio tri makine, jedna ima realtek 10/100 ne zanm koji je model tacno u pitanju, a ostale dve masine imaju integrisani lan,epox dual lan nforce2 i soltek isto nforce2 i to sve preko hab-a sweeks 8 portnog i sve radi bes ikakvih problema u svim pravcima a i pici se i igre
:zid:

Evo ako nekom može da pomogne: rešio sam problem na seljački način. Potezom očajnika sam u TotalCommanderu napravio novu putanju ka Sharing direktorijumu na drugom kompu. Znači ide se u total commanderu network->network connection i doda se putanja do dotičnog foldera. Sada se u gornjem delu okruženja medju disk drajvovima pojavljuje novi npr. "e". Jednostavnim klikom na njega se direktno se ulazi u deljeni direktorijum na drugom kompu, i transfer fajlova fercera. Ako probam standardno preko ikone za local network, sve se zaglavi. Probao sam takodje i chat preko "dos prompt->net send" i radi. Ne znam samo još da li će da rade igre, ali lično mi to trenutno nije važno.
Namučih se, pa ako neko otkrije zašto ovako radi a standardnim putem ne, neka nam javi.
Živeli i pozdrav.

Probaj da vidis da iskljucis onaj QOS u XP-u mislim da to nema u winme ako ima odna to nije problem psoto to zna da *****ava izmedju XP-a i win98 pa ono vidi
pozdrav

Vrh Dno