Šta je novo?

Hocu Da Overklokujem Intel!!

• Začetnik teme Začetnik teme pavlex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
Danas sam skinuo program za overklokovanje sa MSI sajta zvan Core Center.
Instalirao sam ga i sve je OK.Sad bih zeleo da znam sta da radim!!!Znam otprilike kako da overklokujem, ali posto nisam siguran molio bih vas da mi objasnite i kazete da li je dobro ili ne.
procesor:Intel Pentium 4 2.4GHz magistrala 533MHz 1Mb cash
ploca: MSI 865PE Neo2-V
RAM: Hynix 256+256Mb -Dual
Sta kazete??? Sta da radim?
bio sam povecao FSB na oko 145MHz i komp mi se zakucao.
a Vcore mi je u crvenom i pise da je1.8000 V (tako mi je po defaultu)
memory voltage je 2.60V , a AGP voltage je 1.55V
a FSB po defaultu je 135MHz!
STA DA RADIM? A DA BUDE USPESNO I BEZBEDNO?????

evo ovako ja imam istu plocu i mog celerona teram na fsb 173 i sve radi OK, na 180 puca.memorija mi je na 2.8 a agp je 1.55 moj predlog je da klokujesh iz biosa batali te win based programe za OC.
shto se napona tice meni je 1.37 ali ja ne mogu da ga menjam(prescott jezgro)ako ti mozes znaci da imas northwood-a koji sa 2.4 ide na 3 bez problema tako da pokusaj iz biosa pa javi rzultate

Poslednja izmena:
E i moj je Prescott jezgro!
ne znam bas da li da radim iz BIOSa, ovde mi je mnogo preglednije a i nisam siguran sta treba da radim u BIOSu, znam za procesor ali za ovo ostalo...
Ajd pomozi malo vise??? Hvala!

Batali Core Centar.
Da ti je Vcore=1.8V spržio bi jezgro.
Nisi rekao na koliko MHz je deklarisana memorija, kakvo je napajanje, hlađenje...
Ploča ti dinamički overklokuje iz BIOS-a pa svako softversko overklokovanje iz OS-a nema smisla. Moraš da isključiš te opcije pa onda da istražuješ. Znači proskitaj, pričitaj pa strpljivo i polako. Overklok ti je čista statistička veličina. Predlažem ti da se prvo dobro upoznaš sa performansama komponenti pa da kreneš sa gimnastikom.

Poslednja izmena:
Taj Prescott ne moze da ima toliki napon to ti sigurno ne pokazuje tacno. Udjes lepo u BIOS pa eksperimentisi (uvek ti je tu clear CMOS jumper ako nesto nece da radi).

Nazad
Vrh Dno