Šta je novo?

Hocu da kloniram dva hard diska u jedan

Rodjak

Poštovan
Učlanjen(a)
28.07.2016
Poena
54
Pozdrav

Imam instaliran Windows 7 na kompjuteru a setting je ovakav:

80GB HDD - na njemu je samo sistem

160GB HDD - DATA disk, na njemu je sve, bukvalno - podeseno tako da su mi chak i my documents i desktop i sve moguce na ovom disku

Kupio sam novi hard od 500GB i planiram da uradim ovo:

particije - 100 / 400

na particiji od 100 da bude kloniran moj trenutni od 80, a na particji od 400 da bude kloniram moj data disk od 160

Sta hocu - da kada zavrsim kloniranje, da se sistem podigne sa novog HDD-a, kao da rade stari diskovi (koje bih inace zavrsljacio u kantu), znaci bez reinstalacije sistema. Jako mi je bitno iz vise razloga, jer specificno koristim kompjuter tako da bi mi reinstal windows-a sigurno trajao 3-4 dana koliko stvari tu ima da se sredi i podesi da radi kako meni odgovara

Molio bih za malo hitniji odgovor jer su mi oba harda na sentinelu ispod 20% health i oba se cuju kao Wartburg na 3 klipa :) Koja je najlaksa metoda ? Jel postoji nesto po principu: ubodem treci (novi) hard, napravim particije, uradim kloniranje, taj isti program prerasporedi i memoriju viska gde treba i podesi hard kako treba, ugasim, izvadim stare, reboot-ujem i on povuce Windows sa novog harda sa 100GB particije sve normalica .. ?

Acronis, snjim kloniraj taj hdd od 80gb na tu particiju od 100gb.
A podatke sa tog od 160gb slodobno prekopiraj na tu particiju od 400gb.

Ako ga naknadno (taj od 400GB ) dezigniram da bude isto slovo kao sto je sad (B:) hoce li sva podesavanja koja sam naknadno napravio (pomeranje desktop-a, pomeranje my doccuments-a) itd, da se podesi normalno i da sve radi .. ?

I jel taj Acronis razume moju problematiku, u smislu da ce podesiti sve kako jeste (operativni sistem) a samo da doda visak od 20GB i da promeni referentne vrednosti (ime hard diska, i slicno, a sve ostalo isto kao sto je bilo ? )

Da, trebalo bi da acronis particiju i mbr itd sa sistemskog diska klonira na novi hdd ali prvi formatiraj (brzi format) taj novi hdd i na njemu napravi 2 particije po tvojoj zelji.
Zatim kad obavis kloniranje iskljuci stari sistemski hdd i ukljuci ga istim kablom na mjesto starog hdd i upali komp. Ako sve radi nastavi sa kopiranjem podataka sa starog hdd od 160gb na novi hdd i njegovu particiju od 400GB. Nakon toga izvadi stari hdd, promeni slovo za particiju od 400gb ako bude trebalo i probaj da li sve radi. Ako nesto mozda ne radi a ti podesavaj, nema ti druge...

Jasno - skapirao sve. Probavam nocas.

Mozda jedan od najvecih problema mi je sto imam AMD 800 series chipset, i graficke drajvere sam prosli put instalirao bezuspesno 3 dana (nece da mi ponudi nativnu rezoluciju) a sad mi nema tog diska gde sam narezao te neke Vision drajvere koji jedini (od 20ak skinutih) zapravo rade na mojoj ploci .. Integrisana je grafika u pitanju, ne igram igre te mi ni ne treba a ova na 800 series chipset-u je negde top level grafa iz 2008me (ekvivalent 7300 GT)

probacu, hvala vam puno, pa javljam sta sam uradio

Vrh Dno