Šta je novo?

Hocu da hostujem PHP&sql na veratu, a nesto me zanima ..

blenta

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2003
Poena
619
Posto su mi rekli da mogu u okviru ulozenih 1000din otvoriti jednu sql bazu, da li ja nekako mogu tu sql bazu (ili vise) hostovati negde za free, a na veratu (ili negde jos jeftinije) drzati php i html fajlove ???

::poz::

nisam te bas shvatio, ali...
moguce je drzati PHP i HTML fajlove na jednom serveru, a MySQL bazu na drugom serveru.
Mozda postoji neka opcija kojom bi ti to neko iskljucio (remote access?!?), ali mislim da je to po defaultu uvek ukljuceno

ljtruba je napisao(la):
nisam te bas shvatio, ali...
moguce je drzati PHP i HTML fajlove na jednom serveru, a MySQL bazu na drugom serveru.
Mozda postoji neka opcija kojom bi ti to neko iskljucio (remote access?!?), ali mislim da je to po defaultu uvek ukljuceno
Recimo hocu da imam nekoliko foruma na jednom hosting racunu, ali mi za svaki treba posebna mysql baza, a ja mogu da otvorim samo jednu (toliko mi dozvoljava provajder), a za druge forume na nekom freehosting serviceu stavim sql baze, na koje ce se pristupati sa tih foruma kod prvog provajdera. Eto to ti je, sam ne znam gde to mogu uraditi.

blenta je napisao(la):
...

Recimo hocu da imam nekoliko foruma na jednom hosting racunu, ali mi za svaki treba posebna mysql baza, a ja mogu da otvorim samo jednu (toliko mi dozvoljava provajder), a za druge forume na nekom freehosting serviceu stavim sql baze, na koje ce se pristupati sa tih foruma kod prvog provajdera. Eto to ti je, sam ne znam gde to mogu uraditi.
Na jednoj bazi mozes da imas xyz foruma, samo trebas da im promenis "SQL Table Prefix" tako da svaki ima razlicit i nema problema

Da, u sustini bi sve tabele pravio u okviru jedne baze, ali bi imale drugaciji prefix... jeste da je svaka baza posebno urednije resenje, ali radi i ovo....

Re: Hocu da hostujem PHP&sql na veratu, a nesto me zanim

blenta je napisao(la):
Posto su mi rekli da mogu u okviru ulozenih 1000din otvoriti jednu sql bazu, da li ja nekako mogu tu sql bazu (ili vise) hostovati negde za free, a na veratu (ili negde jos jeftinije) drzati php i html fajlove ???

::poz::

Ukoliko zelis custom paket
javi se na [email protected]

Hvala, ali kako da ih sve strpam u istu bazu (SQL Table Prefix ??), da li to znaci da mogu da imam i recimo dva phpNuke site na jednoj bazi ili kombinaciju sajta/foruma itd ...

Da,
u config fajlu imas podesavanja za prefix imena tabele. To znaci da mozem imati skup tabeli: forum1_imetabela i forum2_imetabela,
kao i dva odvojena foruma www.tvojsajt.co.yu/forum1 i www.tvojsajt.co.yu/forum2

Tnx, ljtrubo, probacu tako...
Eh da, da moze li i za phpNuke (nisam ga skinuo pretezak je, pa ako znas) ?

Uspeo sam :D ...
Samo, gledam sada fali po svasta forumu. da li bi mi admini ovog i ostalih phpBB foruma mogli preporuciti dobre add-inove, modove itd. Pre ovoga koristio sam Vbulletin, sa mnogo hackova...ljudi pa gde je rank moderatora na ovom forumu ?!

$pozdrav!

Mislim da se necesh preterano usreciti sa phpbb2 osim ako ga ne sredis sa gomilom hacks :)

Pa ne znam Born2kill, sta preporucujes ? Ovo je jedino free resenje foruma da lici na nesto (i nije tako lose...), ali stvarno treba tona hackova i modova, ali ne znam gde da ih nadjem, istina postoje i na zvanicnom sajtu, ali nista posebno (ne bi bile lose i neke druge teme sem subsilvera, mada cu to mozda i sam praviti ...). Povecanje broja smajlija u reply prozoru, autorizovanje moderatora, log, definisanje edit_time, qreply, security... to mi prvo pada na pamet dok gledam reply page ovog foruma.... Idem da vidim sta ima na http://www.phpbbhacks.com/...Da li neko ima kao sto je postojalo za Vbulletin, zip sa vise desetina, stotina probranih hackova, ili neke preporuke ?

Mozes da probas i IPB www.invision.com IPB je relativno nov ali ima obilje opcija... za sigurnost ne znam...

:D Nasao sam mnogo neophodnog na http://www.phpbbhacks.com/ .

Ostaje pocetno pitanje sa eventualnim postavljanjem mysql baze na neki of free hostova (inace postoje li neki koji za free nude mysql/php) i funkcionisanje takvog sistema (iskustva)... tako nesto moze biti korisno i zbog ogranicenog bandwidith-a.

milanbb je napisao(la):
Mozes da probas i IPB www.invision.com IPB je relativno nov ali ima obilje opcija... za sigurnost ne znam...
Tnx, pogledacu...Video sam ja taj IPB negde ...

Obavezno metni IBP. I to ovaj novi 1.3
Sto se tice hostovanja vise SQL baza na jednom hosting paketu, naravno da sljaka, jer 90% PHP-MySQL web aplikacija podrzava prefixe u tabelama tako da ne moze da dodje do presnimavanja vec postojecih tabela.

Mora da sam ja lud ali ja na tom, sajtu nigde ne widim ni download sekciju ni forum da se pominje ????

http://www.invision.com/

blenta je napisao(la):
Mora da sam ja lud ali ja na tom, sajtu nigde ne widim ni download sekciju ni forum da se pominje ????

http://www.invision.com/
Pogresan link, ono sto trazis je ovde:
http://www.invisionpower.com/

p.s. Kako stoji stvar sa co.sr domenima, da li su jos uvek free ? (url?)

:::IPB:::

Koliko je stvarno osakacena trial verzija posto za full treba $$. Vi isto koristite trial ? Da li ima Hackova ?

Certain advanced features of the software (subscriptions manager, spell checker, chat service, etc.) may not be available in the free trial option as these require additional modules to operate that are only available to licence holders.

Nije osakacena ni malo.
Od tih "placenickih" modula jedino sto bi trebalo mozda je chat. Ali i bez njega se moze naravno.

Nazad
Vrh Dno