Šta je novo?

Hocu da budem DJ :d

Vooozi Miskoo! :D
Ok, nije lose :) . Slobodno nastavi u ovom smeru :) . Naravno, ponekad treba malo vezbe da bi se dobila dinamika sa malo tonova, ali ovo je za sada sasvim OK :)
8bfuccx.jpg

hvala WebWolf-e :)

Da se cuje i moj glas!

Najiskrenije, ova druga verzija mi se mnoooogoooo manje svidja nego prva. Taj loop ili sta vec ubi.
A i sam zvuk je malo tvrdji, no stvari su nebitne. Ne svidja mi se.
Najiskrenije. Nema potrebe da te lazem da mi se svidja, nista ti to nece pomoci, drugari smo, necemo se lagati :)

Prelazi mi se ne svidjaju, i tu nema neke vece rasprave.

Muzika onako, vise volim neke voznje... Nesto dinamicno. Ali o ukusima ne vredi raspravljati. Onaj prvi mi se do yaya svideo, ovaj ne.

Ae, radi jos malo, vidimo se u avgustu na popravnom :)

Ozbiljno, ako uradis, baci jos nesto.

Da se cuje i moj glas!

Najiskrenije, ova druga verzija mi se mnoooogoooo manje svidja nego prva. Taj loop ili sta vec ubi.
A i sam zvuk je malo tvrdji, no stvari su nebitne. Ne svidja mi se.
Najiskrenije. Nema potrebe da te lazem da mi se svidja, nista ti to nece pomoci, drugari smo, necemo se lagati :)

Prelazi mi se ne svidjaju, i tu nema neke vece rasprave.

Muzika onako, vise volim neke voznje... Nesto dinamicno. Ali o ukusima ne vredi raspravljati. Onaj prvi mi se do yaya svideo, ovaj ne.

Ae, radi jos malo, vidimo se u avgustu na popravnom :)

Ozbiljno, ako uradis, baci jos nesto.

Ok opusteno ukusi su razliciti ali ideja kacenja je da naucim nesto oko mixovanja cujem savete bas oko prelaza, programa kako uraditi to i to sa time i time bla bla bla, a ne da bi raspravljali oko tema taj fazon i stil je ok i mix je ok zato sto je taj fazon.... realno 2gi mix je tehnicki 30x bolje odradjen od prvog, malo je sporiji bas zbog toga jer se lakse radi kad je sporije (barem je meni lakse kao pocetniku) u svakom slucaju hvala na slusanju i kritikama :)

p.s. E da ako neko iso ima zelju neka roka i neka kaci ovde slobodno :d

...pokusaj da vise obratis paznju na ritam i prelaske ,jer ovo pokrivanje efektima izmedju stvari bas bode usi:) ...prva i poslednja stvar bi se vise slagale da su jedna pored druge;) daj track list ovih stvari

ok video kod nekih drugih zvucnijih imena da ima tih akcija pa reko ajd i ja :) sta fali tacno ovim prelazima tj kako bi trebao da izgleda neki ok prelaz, tj da znam sta da probam da ispravim? ustvari za koji mix mi pricas? :) Kontam da je ovaj 2gi, za track ako hoces mogu na PM ne znam dal je ok ovde?

pa lepo zvuci kad ne osetis prelaz tj spojis bit stvari koja ide i sledeca koja nadolazi
u traktoru imas bar automatskih mogucnosti puno . sad nabrzaka recimo uzmes par stvari koje ti se svidjaju poubacujes u traktor vidis koliki im je bpm,pa izabres one sa najslicnijm i pred recimo zadnjih 20/25 sec svake stvari kliknes sync pustis drugu stvar i dole na masteru prebacis da automatski prelazi na drugi kanal/stvar posle lagano vratis BPM na onaj koji je originalni ..ovaj savet je daleko od pravog mixovanja,al cisto da osetis sta je mix/BPM izmedju stvari,lako ces ti kasnije da ubacujes efekte i ostale zezalice :)
baci na PM track list mada ne vidim razlog da ne ostavis i ovde;)

p.s. pricam o drugom mix-u

pa lepo zvuci kad ne osetis prelaz tj spojis bit stvari koja ide i sledeca koja nadolazi
u traktoru imas bar automatskih mogucnosti puno . sad nabrzaka recimo uzmes par stvari koje ti se svidjaju poubacujes u traktor vidis koliki im je bpm,pa izabres one sa najslicnijm i pred recimo zadnjih 20/25 sec svake stvari kliknes sync pustis drugu stvar i dole na masteru prebacis da automatski prelazi na drugi kanal/stvar posle lagano vratis BPM na onaj koji je originalni ..ovaj savet je daleko od pravog mixovanja,al cisto da osetis sta je mix/BPM izmedju stvari,lako ces ti kasnije da ubacujes efekte i ostale zezalice :)

Eto,covek je rekao,nisam hteo da komentarishem popravni,ispasce da samo kudim i ponavljam jedno -te isto.... Inace,da ne bude da je samo tako,ima pomaka u odnosu na prvi mix ;)

:) vidim i sam prvi put kad sam ga pokrenuo bilo wtf? sta je ovo :), probacu mada nista ne obecavam :), nego niko da iskomentarise ovo novo, sa sr@nje je, batali sve vrati se overclocku :d, kritike anibadi?

Neko je vec pomenuo Mix Maistera...To je ono sto ti treba (offline editing, sijecenje, ljepljenje, lupovanje, automatski sync, vizualna kontrola svih waveform-a numera/trekova kao u recimo soundforgeu). Svi ovi live mikseri nisu pogodni za pravljenje setova, jer su namjenjeni upravo kako sama rijec kaze, live performansu.

Ableton je naravno jos bolja opcija, ali i dosta zahtjevnija...

Ako ne mozes da pronadjes Mix Maister, mogu ga ja potraziti u svojim arhivama, (nekada davno sam radio profi mikseve za Aerobic klubove ovdje u NS, bilo davno, pa ga odavno nisam upalio :) ).

Tracklist:

Kolombo - Model ( original mix )
Ida Engberg - Disco Volante
James Talk - Remote (deadmau5_remix)
Martin Landsky - Let Me Dance (Sebo K Remix)

Ok probacu tako ali tu nema zezanja tj. dosadno je, lupis sync on sve sam odradi :)

Eto,covek je rekao,nisam hteo da komentarishem popravni,ispasce da samo kudim i ponavljam jedno -te isto.... Inace,da ne bude da je samo tako,ima pomaka u odnosu na prvi mix ;)

ako ima pomaka dobro je :), samo ti pisi kudi kako vec

Neko je vec pomenuo Mix Maistera...To je ono sto ti treba (offline editing, sijecenje, ljepljenje, lupovanje, automatski sync, vizualna kontrola svih waveform-a numera/trekova kao u recimo soundforgeu). Svi ovi live mikseri nisu pogodni za pravljenje setova, jer su namjenjeni upravo kako sama rijec kaze, live performansu.

Ableton je naravno jos bolja opcija, ali i dosta zahtjevnija...

Ako ne mozes da pronadjes Mix Maister, mogu ga ja potraziti u svojim arhivama, (nekada davno sam radio profi mikseve za Aerobic klubove ovdje u NS, bilo davno, pa ga odavno nisam upalio :) ).

Aerobic klubovi :) ful, publika je bar ok :d..... sad se desila i mala promena u odnosu na prvi post, live je nekako live, mnogo je zanimljivije zezas se posle to snimis i rokas u kolima, editing je nekako smor, sterilno, tako da cu da rokam i dalje live, nemam nista protiv editinga al to nekako unapred znas na sta ce da lici ovo je zanimljivije. Ajd roknucu uskoro trojku, 3ca sreca pa ce valjda biti ok.

:wave: svima i hvala na komentarima :wave:

Poslednja izmena:
ubuduce kad budem kacio nove OC-rezultate ima da bude sledeci naslov :)

"za forum sledeci rez a za Miska ...... malo muzike" :) :D

A muzika Stoja i Seka :D

A Goca, Goga, Jana, Ceca, Jeca, i ostale čarapanke? :d

Evo jednog Traktor primera,uradjen sinoc live,pa prvu,sto bi se reklo,mozda pomogne oko ideja i osecaja za bmp-nije bas perfektan,pa bas zato mislim da ce mozda biti od koristi:
http://w15.easy-share.com/15399201.html

Ok probacu tako ali tu nema zezanja tj. dosadno je, lupis sync on sve sam odradi :)
Misko,ne kazem ti ja da radis to stalno,nego samo da probas/osetis BPM a kad savladas onda naravno samo live;)

... evo,za pocetak nekoliko lekcija od legende Detroit Techno scene (mozda nije stil muzike koji ti odgovara ) vredi pogledati :smoke:

http://www.youtube.com/watch?v=7bLanIfR13A
http://www.youtube.com/watch?v=rUrUCMMSVK0&feature=related

zeljno iscekujemo 3-ci MiX :wave:

Evo jednog Traktor primera,uradjen sinoc live,pa prvu,sto bi se reklo,mozda pomogne oko ideja i osecaja za bmp-nije bas perfektan,pa bas zato mislim da ce mozda biti od koristi:
http://w15.easy-share.com/15399201.html

Za na prvu bravo Dj Noca PN, sta god znacilo PN :)

Misko,ne kazem ti ja da radis to stalno,nego samo da probas/osetis BPM a kad savladas onda naravno samo live;)

... evo,za pocetak nekoliko lekcija od legende Detroit Techno scene (mozda nije stil muzike koji ti odgovara ) vredi pogledati :smoke:

http://www.youtube.com/watch?v=7bLanIfR13A
http://www.youtube.com/watch?v=rUrUCMMSVK0&feature=related

zeljno iscekujemo 3-ci MiX :wave:

Ok ok stil muzike je perfektan samo sto ja nemam mnogo ovde da pokupim/naucim, techno pogotovo old school ide obavezno sa vinyl, inace Jeff je odlican.

Nista potrudicu se sa 3kom :), kacim ovde za jedno 10tak dana imam frku oko ispita plus sam trenutno bez glavne masine na kojoj su mi dj zezancije.

Hvala svima na komentarima :wave:

Poslednja izmena:
Za na prvu bravo Dj Noca PN, sta god znacilo PN :)
Dj Noca,to mi je drug iz PN-a- Paracin ;) Zamolio sam ga da mi odradi neki mix na brzinu jer mu je hobi zezanje u traktor-u,i tih par gresaka je napravio sto su na razglasu trestali narodnjaci,a on je na jednoj slushki pravio mix-uzasni uslovi :S: Skupljam mu cake,pa kad imam vremena i ja pomalo vezbam,tako da,ako mi bude ispalo nesto zanimljivo,predacu "projekat":d i ja prekom sudu!:alo:

imao sam 4 gramofona 1210mk2 sad imam dva i gemini mixer sa dva kanala i preko 250 techno i hardtechno ploca,sledece sto mi je u planu da kupim rene serato scratch live. Aj bacicu i ja neki mixic ako vam je teska muzika imam dosta i progresive house-a pa sta vam se vise svidja... Misko izbor muzike je stvarno ok ali potrudi se da ti prelazi budu malo duzi :)

Poslednja izmena:
Misko izbor muzike je stvarno ok ali potrudi se da ti prelazi budu malo duzi :)

Ma znam naravno to i radim kad se zezam kuci, al posle me smara da upujem 2-3 sata ;) pa idem na skracenu varijantu

BTW fin mixic si izbacio

:wave:

Ma znam naravno to i radim kad se zezam kuci, al posle me smara da upujem 2-3 sata ;) pa idem na skracenu varijantu

BTW fin mixic si izbacio

hvala inace je radjen u traktoru 3... jutros:d

uff,prelazi su opet losi (narocito prelaz izmedju 1 i 2 stvari)...jedino izmedju druge i trece stvari je bas kako treba,zadnju stvar si cupao iz vec nekog postojeceg mix-a ? ...sve ove moje kritike su dobronamerne;) tomasbg je postovao odlican mix ,samo obrati paznju na njegove prelaze izmedju stvari (u njegovom mixu bih jedino zamerio prelaz izmedju prve i druge stvari i nista drugo)

uvek moze bolje da se uradi mix ali na slusalicama nikako,samo dobar monitoring. Ne mogu od ranog jutra da cepam na monitorima od 500W :) RMS

Poslednja izmena:
hvala inace je radjen u traktoru 3... jutros:d

Pored takve opreme se zezas sa traktorima :p

uff,prelazi su opet losi (narocito prelaz izmedju 1 i 2 stvari)...jedino izmedju druge i trece stvari je bas kako treba,zadnju stvar si cupao iz vec nekog postojeceg mix-a ? ...sve ove moje kritike su dobronamerne;) tomasbg je postovao odlican mix ,samo obrati paznju na njegove prelaze izmedju stvari (u njegovom mixu bih jedino zamerio prelaz izmedju prve i druge stvari i nista drugo)

ok ok ajd potrudicu se sledeci put jos vise

Poslednja izmena:
Vrh Dno