- Učlanjen(a)
- 22.02.2001
- Poena
- 620
Pre oko tri meseca crkne mi moj ljubljeni Philips Brilliance 17A monitor. Krenem da trazim drugi takav, i nigde ga nema. Dobro, hajde sad da vidimo sta je alternativa. Polovni ovi, polovni oni... tjah, nekako bas i ne bih... Nista, hajde onda novi, al' koji? Citam testove, pratim ovde diskusije i na kraju totalno odlepim i kazem sebi: sad ces da kupis Samsunga iz P serije i kraj price. I kupim 757P i ne pokajem se 
Posto sam tanak sa prostorom, bitno mi je bilo da monitor, pored ostalog, bude i kompaktan. 757P je nesto manje od 2cm dublji od zeninog Philips 105 MB. Fino. E, ali ono najbitnije - slika: BZJU!
Ostro, lepe boje, sva moguca podesavanja, pa cak i pin balance po coskovima. MouScreen softver za podesavanje monitora preko USB veze sa racunarom je mnogo korisna stvar, i neuporedivo je lakse podesiti sliku tako nego pritiskanjem tastera na monitoru. Highlight Zone, kao sto su i ovde ljudi pisali, je diskutabilno upotrebljiv, al' od viska glava ne boli. Ono sto je najbitnije jeste da to radi kao sto je i opisano, pa sad kome treba - eto mu. U 1024 i 1280 rezolucijama (koje me od svih jedino i interesuju) trpi 100Hz i 96Hz osvezavanje, i slika je u obe perfektna, bez ikakvih zamucenja, gubljenja fokusa i ostalih nepodobstina. Iako nazivno podrzava max. 1920xnesto, radio je i u 2048 (?) x nemam pojma
no to je, naravno, potpuno neupotrebljivo na 17" monitoru i sluzi cisto kao dokaz da je elektronika dobra, sto pokazuje i to da brza promena full beli ekran-full crni ekran prolazi bez ikakvog disanja monitora. Kao sto rekoh, slika je perfektna i jedna od najboljih koje sam ikada video, a gledao sam u zivotu u puuuunoooo monitora. Video kartica je Club3D Radeon 7500, pa verovatno i ATI 2D kvalitet ima zasluge za tako dobru sliku. Iako ekran nije flat, deluje mi bolje nego bilo koji NF ili D.F.X jerbo slika ne deluje udubljeno. U pitanju je Flat Square Tube katodna cev, sto je po meni blize ravnom ekranu nego ova "udubljena" resenja.
Napravljen je u Koreji, novembra 2001. a izasao me 238e, naravno nov, bez takse na Vladu Srbije
ne pitajte kako 
Sve u svemu, kome nije zao da da malo vise novaca, pa da ima BZJU dobar monitor, 757P je odlican izbor. Da sam imao vise para i vise mesta u moja 23 kvadrata, uzeo bih neki 9xxP, ali i ovako je dobro...
Posto sam tanak sa prostorom, bitno mi je bilo da monitor, pored ostalog, bude i kompaktan. 757P je nesto manje od 2cm dublji od zeninog Philips 105 MB. Fino. E, ali ono najbitnije - slika: BZJU!
Napravljen je u Koreji, novembra 2001. a izasao me 238e, naravno nov, bez takse na Vladu Srbije
Sve u svemu, kome nije zao da da malo vise novaca, pa da ima BZJU dobar monitor, 757P je odlican izbor. Da sam imao vise para i vise mesta u moja 23 kvadrata, uzeo bih neki 9xxP, ali i ovako je dobro...