Šta je novo?

Hocete dobar 17" monitor? Evo ga!

Ashley

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
22.02.2001
Poena
620
Pre oko tri meseca crkne mi moj ljubljeni Philips Brilliance 17A monitor. Krenem da trazim drugi takav, i nigde ga nema. Dobro, hajde sad da vidimo sta je alternativa. Polovni ovi, polovni oni... tjah, nekako bas i ne bih... Nista, hajde onda novi, al' koji? Citam testove, pratim ovde diskusije i na kraju totalno odlepim i kazem sebi: sad ces da kupis Samsunga iz P serije i kraj price. I kupim 757P i ne pokajem se :)

Posto sam tanak sa prostorom, bitno mi je bilo da monitor, pored ostalog, bude i kompaktan. 757P je nesto manje od 2cm dublji od zeninog Philips 105 MB. Fino. E, ali ono najbitnije - slika: BZJU! :) Ostro, lepe boje, sva moguca podesavanja, pa cak i pin balance po coskovima. MouScreen softver za podesavanje monitora preko USB veze sa racunarom je mnogo korisna stvar, i neuporedivo je lakse podesiti sliku tako nego pritiskanjem tastera na monitoru. Highlight Zone, kao sto su i ovde ljudi pisali, je diskutabilno upotrebljiv, al' od viska glava ne boli. Ono sto je najbitnije jeste da to radi kao sto je i opisano, pa sad kome treba - eto mu. U 1024 i 1280 rezolucijama (koje me od svih jedino i interesuju) trpi 100Hz i 96Hz osvezavanje, i slika je u obe perfektna, bez ikakvih zamucenja, gubljenja fokusa i ostalih nepodobstina. Iako nazivno podrzava max. 1920xnesto, radio je i u 2048 (?) x nemam pojma :) no to je, naravno, potpuno neupotrebljivo na 17" monitoru i sluzi cisto kao dokaz da je elektronika dobra, sto pokazuje i to da brza promena full beli ekran-full crni ekran prolazi bez ikakvog disanja monitora. Kao sto rekoh, slika je perfektna i jedna od najboljih koje sam ikada video, a gledao sam u zivotu u puuuunoooo monitora. Video kartica je Club3D Radeon 7500, pa verovatno i ATI 2D kvalitet ima zasluge za tako dobru sliku. Iako ekran nije flat, deluje mi bolje nego bilo koji NF ili D.F.X jerbo slika ne deluje udubljeno. U pitanju je Flat Square Tube katodna cev, sto je po meni blize ravnom ekranu nego ova "udubljena" resenja.

Napravljen je u Koreji, novembra 2001. a izasao me 238e, naravno nov, bez takse na Vladu Srbije ;) ne pitajte kako :)

Sve u svemu, kome nije zao da da malo vise novaca, pa da ima BZJU dobar monitor, 757P je odlican izbor. Da sam imao vise para i vise mesta u moja 23 kvadrata, uzeo bih neki 9xxP, ali i ovako je dobro...

To je naslednik 750p a taj monitor nema sta nema od nagrada

Inace, imao sam 757p i bio prezadovoljan!

Odavno je utvrdjeno da 750/757P nemaju konkurenciju sto se non-flat 17ica tice. Izmedju njih ima razlike, i to znacajne. Videvsi oba modela, imam utisak da je 750P tezi i ako se dobro secam ima BNC prikljucke (zato 757P ima USB). Nadam se da X75P nije izgubila na kvalitetu (prvenstveno mislim na procenat skartova) kao sto je slucaj kod X75NF serije. Kao neku idealnu ravnotezu izmedju P i NF serija namece se DFX (ne 755DFX nego 757DFX). Mada je sve pitanje ukusa. Buducim kupcima savetujem oprez i da, ukoliko su u mogucnosti, pogledaju monitore pre kupovine. Meni licno najvise odgovara NF (700NF konkretno). Ne smeta mi ni udubljenost, a ni crtice a privlace me odlican kontrast, boje, ostrina ... A nije dzaba ni najskuplja CRT tehnologija od svih ovde navedenih...

Pozdrav:)

Da, sada ni 959nf nema BNC prikljucke.

Kao sto rekoh, meni licno je FST najpriblizniji ravnom ekranu. Mislim, jbs ravan ekran ako ti deluje udubljeno :) A i jos jedna bitna stvar: gledas kod kuce u ravan ekran tipa NF ili D.F.X, a onda dodjes na posao, pa gledas u "obican" ekran, pa ti deluje ispupceno i jajasto. Necu ja moje oci da maltretiram :cool:

Nazad
Vrh Dno