Uzmi lepo 6600GT, ima ga sigurno za 160eura.chowa je napisao(la):cijena tu negdje a X800 navodno znatno bolja sta vi mislite ???
ima li negdje usporedni testovi grafickih kartica ove klase
i sta je po vama best bay u klasi oko 170E
GoranM je napisao(la):Uzmi lepo 6600GT, ima ga sigurno za 160eura.
6600GT можеш већ да нађеш за 140е :eyebrows: Наводно има негде да се узме X800GTO за 170 евра, то би била сјајна куповина, говорим о верзији са GDDR3 меморијом.chowa je napisao(la):cijena tu negdje a X800 navodno znatno bolja sta vi mislite ???
chowa je napisao(la):i sta je po vama best bay u klasi oko 170E
sale prdez je napisao(la):@Majstor Zivota:
da, cela dva evra iznad (mislim na X800GTO), a moze i ona da se klokuje, nista manje od 6600GT i svakako je bolja kupovina.
Pa bas zato sto se otkljucalo samo 12, tj. 12x325=3900, a kod 6600GT 8x500=4000. Slicno zar ne? Evo kod mene 6800 otkljucan na 16, 6 i Oc 400Mhz za GPU... e to je vec 16x400=6400. Primetno je brza od 6600GT.Ace Rimmer je napisao(la):Ne znam koliko se isplati X800GTO sa 128Mb 700Mhz DDR-a, vjerojatno ne puno više od 6600GT. 256Mb DDR3 je već druga stvar, ali je i skuplja primjetno od 6600GT ... u HR najjeftinija 256-bit, 256Mb DDR3 dođe više od 180E dok je 6600GT (Gainward) oko 135 E.
Ljudi previše poistovjećuju ta dva GTO-a. To što ima 12 pajpi ne znači automatski da je i bolja, budući da ima premalo prespore memorije. Ja sam prije imao 6800Le@12,6 325/750 pa bih se zakleo da se 6600GT u nekim igrama bolje ponaša na 1024x768 (npr. UT2003/2004, COD2), dok je recimo u FEAR-u 6800 bila primjetno bolja. 6600GT zaista je super izbalansirani proizvod.
Također, treba pazit malo i na X800, recimo Gigabyte i GeCube prodaju i 128-bitne modele ako je suditi prema specifikacijama koje se mogu naći na njihovim stranicama.
chowa je napisao(la):cijena tu negdje a X800 navodno znatno bolja sta vi mislite ???
mastercula je napisao(la):sapphire-ov model GTOa sa r480 gpu-om i 2.0ns gddr3 memorijom voli mnogo da se overklokuje ali i kosta 240e
mastercula je napisao(la):GTO verzije su best bay u celom svetu uz malo srece mozes da dobijes puno tj kod gto kartica postoji mogucnost da se flesuju u jace modele.
marko81 je napisao(la):Ovaj moj Sapphire ima R430 i samsung 2.0ns. Koliko znam sa neta, nema tu 'leba od otkljucavanja, ali nema ni veze
Majstor^Zivota je napisao(la):Verovatnoca da se moze otkljucati jos jedan quad pipe, i da je mozes flasovanjem odgovarajuceg BIOSA modovati u X850XT je sada svedena na minimum (mozda vise i ne moze). Kartice koje su mogle da se otkljucaju su bile sa R425 i R430 GPU-om. Sadasnje kartice, koje mozes da kupis u radnjama su vecinom (gotovo sve) R480.![]()
Hvala!Majstor^Zivota je napisao(la):@ ExR
evo okacio sam ti BIOS moje graficke... pozdrav ! :wave:
Majstor^Zivota je napisao(la):u Beogradu u cenovniku jedne firme sam nasao istu karticu za 170e (light pakovanje). Neverovatno... U NS su oko ~220e.
Verovatnoca da se moze otkljucati jos jedan quad pipe, i da je mozes flasovanjem odgovarajuceg BIOSA modovati u X850XT je sada svedena na minimum (mozda vise i ne moze). Kartice koje su mogle da se otkljucaju su bile sa R425 i R430 GPU-om. Sadasnje kartice, koje mozes da kupis u radnjama su vecinom (gotovo sve) R480.![]()
"I tata bi sine..."
@ ExR
evo okacio sam ti BIOS moje graficke... pozdrav ! :wave:
genijalcin@23 je napisao(la):R480 chipovi se mogu otkljucavati! Taj chip se zapravo i koristi za proizvodnju X850 XT PE kartica. Verovatnoca da se naleti na onu modabilnu je mala, ali i dalje postoji. Ovo je najpozeljniji chip, jer se ubedljivo najbolje klokuje. Primera radi, moja otkljucana kartica bez problema radi na 550 MHz za jezgro, sa nekim budjavim kulerom, sto je misaona imenica za R430.
mastercula je napisao(la):a tvoja otkljucana kartica je ???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari