Šta je novo?

hm.."instaliranje" nove graficke

dreamer

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2002
Poena
619
da li ima nesto na sta treba obratiti paznju pri ubacivanju nove graf. karte u AGP slot?
Nikad nisam ubacivao graficku pa me malo buni ono oko AGP 2X, 4X i napona...da ne izgorim plocu i kartu :D
Ubaciovao sam ram i tv karticu, pa me interesuje dal se i graficka samo tako ubaci i komp posle sve sam odradi :)
Imam plocu GA 8IR533, podrzava AGP 4X, do juche mi je tu bila graf. ASUS GF2 MX400....

pozdrav,

dreamer

Ma jok nema tu frke, proveri za svaki slucaj u biosu kada ga prvi put po stavljanju nove karte budes ukljucio da li je na 4X, i vozi...

dreamer je napisao(la):
da li ima nesto na sta treba obratiti paznju pri ubacivanju nove graf. karte u AGP slot?
Nikad nisam ubacivao graficku pa me malo buni ono oko AGP 2X, 4X i napona...da ne izgorim plocu i kartu :D
Ubaciovao sam ram i tv karticu, pa me interesuje dal se i graficka samo tako ubaci i komp posle sve sam odradi :)
Imam plocu GA 8IR533, podrzava AGP 4X, do juche mi je tu bila graf. ASUS GF2 MX400....

pozdrav,

dreamer

Nisi napisao sta ubacujes.... Ukoliko ubacujes ne nVidiu (npr ATI-ja:p ), nemoj da zaboravis da deinstaliras drajvere i pocistis registry...

Pozdrav

Re: Re: hm.."instaliranje" nove graficke

Santa je napisao(la):
Nisi napisao sta ubacujes.... Ukoliko ubacujes ne nVidiu (npr ATI-ja:p ), nemoj da zaboravis da deinstaliras drajvere i pocistis registry...

Pozdrav

e, jebi*ga, ja sam vec izvadio i prodao GF2 a planiram da uzmem 9000pro ili 9100 pro, tako da..."format c:/q"????:(

Re: Re: Re: hm.."instaliranje" nove graficke

dreamer je napisao(la):
e, jebi*ga, ja sam vec izvadio i prodao GF2 a planiram da uzmem 9000pro ili 9100 pro, tako da..."format c:/q"????:(

Nema veze... samo je podigni bez drajvera... (prepoznace je kao Standard VGA (nekad i kao PCI) pa sve to odradi i onda instaliraj Catalyste 3.2 ili Omega 2.4.07).

Pozdrav..

Re: Re: hm.."instaliranje" nove graficke

Santa je napisao(la):

Sta god da ubacujes prvo deinstaliraj drajvere i pocisti registry. Onda instaliraj standard vga adapter i tek onda drajvere za tvoju karticu. Mozada je malo nejasno napisano ali poenta price je da se drajveri za novu graficku ne instaliraju "preko" postojecih vec se prvo vrati na standard vga pa se tek onda instaliraju drajveri za datu karticu.

Napomena: Sistem ce verovatno raditi i bez ovog medjukoraka ali je moguce da ce pre ili kasnije doci do kolizije izmedju drajvera.

Poz.

Znaci, moci ce da se podigne XP, cisto da narezem backup?

A posle bih ga odmah formatirao, pa drajveri od ponovo isl...

El mogu da mi posluze drajveri za ATI koji se nalaze na Digitalovom CDu?

dreamer je napisao(la):
Znaci, moci ce da se podigne XP, cisto da narezem backup?

A posle bih ga odmah formatirao, pa drajveri od ponovo isl...

El mogu da mi posluze drajveri za ATI koji se nalaze na Digitalovom CDu?

Moze, ali nema potrebe za formatiranjem, jedino ako se nisi bas nameracio da to odradis.... Mislim da su na novom CD-u 3.2 i ne zaboravi da instaliras i Control Panel (ATI-jev naravno).

Vrh Dno