Šta je novo?

Hladnjaci ???

• Začetnik teme Začetnik teme AyS^
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

AyS^

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
gde kod nas imaju da se uzmu hladnjaci za memoriju ? i koja im je cena ?

Imaš u imtelu 480din.

Koliko ja znam ponuda kod nas je jako slaba sto se tice tih stvarcica.Sve vezano za hladjenje licno narucujem kod user-a noki.Nisi precizirao da li ti treba za sistemsku memoriju ili za ram na graf. kartici,TSOP ili BGA ? Zalman ZM-RHS1 pak sa 8 komada.imas kod njega za oko 900 din (ako ne gresim) sto i nije puno s obzirom da svuda na blister pakovanju pise Zalman.

imas i thermaltake hladnjake za memoriju u mb softu a mozda i u hg spotu.
koliko se secam postoje dve verzije. jedna je klasika kao sto se dobija fabricki na boljim memorijama a druga ima i dodat blower koji dodatno hladi.

DJCJ je napisao(la):
svuda na blister pakovanju pise Zalman.

Шта значи блистер (мислим знам да је жуљ, али ме занима у овом контексту )?

hladnjaci za memoriju su prilicno diskutabilni proizvodi, vise sluze da memorija izgleda cool nego da je hlade, narucito ako nisu postavljeni perfektno, ako ti je da je hladis onda samo namontiraj neku 80 ili 90icu i nista im nece faliti

millyons je napisao(la):
hladnjaci za memoriju su prilicno diskutabilni proizvodi, vise sluze da memorija izgleda cool nego da je hlade, narucito ako nisu postavljeni perfektno, ako ti je da je hladis onda samo namontiraj neku 80 ili 90icu i nista im nece faliti

Delimicno se slazem sa ovom konstatacijom pod uslovom da se hladnjaci montiraju na memoriju pomocu lepljivih traka (koje se dobijaju uz njih).Ta traka je debljine 2mm i vise deluje kao termo-izolator nego kao provodnik.Do mnogo boljih rezultata se dolazi koriscenjem termalnog lepka.

takodje i bez traka ili samo sa obicnom za lepljenje hladnjaka umeju da budu uzas ako su aluminijumski i malo krivi, imam set hyper x bh5 i dosli su sa uzasnim hladnjacima koji nisu ni pravili kontakt i koje sam na kraju skinuo i koristio samo pod ventilatorom, ali sa druge strane OCZ sa njihovim bakarnim su dobri, nekoliko setova sam imao / imam i uvek su hladnjaci vreli sto je dobar znak da rade

A zna li neko kako da skinem taj hladnjak sa memorije (kingston hyperx). probao sam srafcigerom ali ne ide, one male zabice su skroz uz hladnjak.

ja sam sa malim srafcigerom odozgo iscupao, samo pazi na pcb, ali sam garanciji :wave: dovidjenja jer su aluminijumski hladnjaci i bas se poznaju ulubljenje i ogrebotine na njima od skidanja zabica

Nazad
Vrh Dno