Šta je novo?

Hladjenje TI4200

Hajzl

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
620
Posedujem Abit Siluro Ti4200, i greje se ko lud(nisam ga overklokovao, lepo reko anand...abit furunaboom ctp; )

Po mom misljenju u odnosu na sve graficke koje sam promenio, ovaj abit je daleko najgori, pa jedva se usudim da ga pipnem!!

Onaj njegov kuler ma koliko impozantno izgledao je zivo "njesra"!!

Koja je alternativa???

Razmisljao sam da mozda nabudzim sa druge strane kartice neki ventilator da duva, ali ne znam koliko ce mu to pomoci!!

Poz!!

Hajzl je napisao(la):
Razmisljao sam da mozda nabudzim sa druge strane kartice neki ventilator da duva, ali ne znam koliko ce mu to pomoci!!
Poz!!

Pa sigurno nece da odmogne:p .Slobodno stavi!

a kolika mu je temperatura ako nije tajna? i ako ima neku sondu termalnu da moze da se izmeri

Moja kartica je dosla sa verzijom BIOS-a 4.25.00.29.00. te sam je update-ovao na poslednju 4.25.00.34.00.!! e, sad znam koliko je to vazno, ali to znaci da je moja kartica jedna od prvih izbacenih serija, cak se i kuler razlikuje od ostalih kartica na netu(isti je kao na bench testu ali se onaj cip sa desne strane culera razlikuje(na mom pise malim slovima "pmc", a kod karice na testu velikim slovima "SST"), memorija je "hynix 204A".

Jedino sto mi je overklokovan procesor xp1600+@1900+(magistrala 150MHz)

Kako da montiram ventilator??

P.S. i jos jedna stvar mnogo mi je mali rezultat u CodeCreatures testu:

official score 1198

1024x768 - prosek 19fps

ostali reultati se slazu: 3DMark 2001 ver330 - 9420

Iseci rupu na kucistu sa strane za jednu osmicu, em ce da ohladi karticu, em ce i procesor da dobije svez vazduh

Sta je Miroslave 'oces da menjas onu svoju pa da uzimas cetvorku

Jos uvek nisam nasao adekvatno resenje...

Nego me nesto interesuje, kako se menjaju setovanja u Villagemark-u, mislim sve zivo izmenjam od ponudjenih setovanja i jedino sto se promeni je benchamark(ide ona spora verzija od 2 minuta)

OGLVillageMark.exe -Width=1024 -Height=768 -Bpp=32 -Benchmark

pritom je rezultat uvek:

"OGLVillageMark v1.20

Average FPS: 101
Benchmark: 1800 frames

Vendor: NVIDIA Corporation
Renderer: GeForce4 Ti 4200/AGP/SSE/3DNOW!
Version: 1.4.0

Resolution: 1024x768x16
Trilinear: ON
Texture compression: ON
Multitexture: 3 layers
Max. Texture used: 1024x1024

CPU Description: AMD K7 (Athlon)
CPU Speed: 1600 Mhz."

koristim det. 40.72 na win98SE

problem je sto na Max-ovom testu stoji Average FPS: 180 u 1024x768 32bit

Hajzl je napisao(la):
problem je sto na Max-ovom testu stoji Average FPS: 180 u 1024x768 32bit

Ma zbunio se :) tu treba da pise 108 a ne 180

koliko ja vidim, ti si koristio 1.20 verziju , a ja 1.1... Druga stvar - moj proc je na skoro 1800MHz i 512MB memorije, a treca i najbitnija je sto je nVidia (GF3 i GF4 Ti) drasticno brza u 32-bita u VillageMarku, nego u 16-bita. Obrati i na to paznju. Dakle, nije zabuna, zaista su takvi rezultati. Probaj verziju 1.1, stavi detonatore 30.82, i pokreni 1024 u 32-bita i videces da ces dobiti oko 160fps.. minimum...

To je jedina verzija koja se moze naci na njihovom sajtu, A nigde nisu naveli da postoje ikakve razlike u odnosu na prethodne verzije!! Poznato mi je da je nvidia brza u 32bit, ali kao sto sam rekao ne uspeva mi da promenim setovanja:

"mislim sve zivo izmenjam od ponudjenih setovanja i jedino sto se promeni je benchamark(ide ona spora verzija od 2 minuta)"

Ovako se menja:
OGLVillageMark.exe -Width=1024 -Height=768 -Bpp=32 -Benchmark

ali on zadrzava sve na default-u!!

Poz!!

Vrh Dno