- Učlanjen(a)
- 30.06.2000
- Poena
- 1,170
Imam Q6600 koji mi radi svaki dan na 3Ghz i votaza je podignuta za jedan korak, sad ne znam napamet, recimo 1,36V. Takodje sam memoriju i chipset podigao za po jedan korak, za svaki sluchaj, treba mi stabilna mashina. Sve to radi lepo, nikada ne puca, ali je problem shto pri zahtevnim operacijama (obrada videa) koje traju i satima i gde su sva 4 jezgra non stop pri maximumu iskorishcena, temperatura vrlo brzo skochi na 90 i preko. Stavio sam u biosu da me upozori na preko 90 tako da me stalno smara beeper pa otvaram prozor sad ovo dok je hladno i vrati se na 80
Kuler je Coolermaster HyperTX 2 i ne mogu da verujem da onolika kulerchina nije dovoljna
Pasta je lepo nanesena, hladnjak se bash ugreje kao nenormalan, shto znachi da sve stoji kako treba i da to nije problem. Chudno mi je to shto ja ventilator na njemu nikada ne cujem i prstom ga lako zaustavim pa kapiram da se vrti sporo da bi pravio malo buke, da li on uopshte moze da se vrti brze, buka mi nije problem ? Da li uopshte ima neshto shto radi "na vetar" a da moze znachajno bolje da ohladi, ne znachi mi nishta ono "ovaj za 120e je vrh, spustice 5 stepeni", jer ce i dalje da mi radi na preko 85 (da li je uopshte pametno da ovaj procesor dugo vremena radi na tim temperaturama ?).
Ako nema nishta, onda da probam ili da ga spustim malo ili da uzmem neki jachi Quad.
'fala na odgovorima
Ako nema nishta, onda da probam ili da ga spustim malo ili da uzmem neki jachi Quad.
'fala na odgovorima
Poslednja izmena: