Šta je novo?

hladjenje kartice

danilo77

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2004
Poena
604
Ventilator na grafickoj je poceo da se previse cuje, i ja sam ga zamenio novim. Radio je super neko vreme a onda je opet i novi poceo da me smara. Upalila je fora sa malo finog ulja na osovinu ventilatora( i kod starog i kod novog), ali ponekad se opet cuje. Inace, vrti se konstantno i nema zastajanja u radu. U cemu je stos i da li treba da menjam karticu? Karta je Nvidia gforce mx440. Hvala unapred :crash:

Ne bi trebalo samo treba da skines taj kuler i ocistis ga i podmazes mu osnovu!!!

WD40 je keva za kulere... mislim za njihovo podmazivanje i utisavanje :D

WD40, samo prvo da ochistish osovinu, recimo benzinom ( apotekarskim )

Da bi stigao do osovine, morash da skinesh osigurach, shto je zna da bude dosta pipljivo...

ma ne mora nista samo poprskaj WD-om...

A ono djubre unutra?
Posle nekog vremena ce ipak morati da rasturi sve i da ochisti. Koliko vremena to zavisi od higijenskih uslova u kucishtu...

Ako ochistish i osovinu, duze cesh biti miran. Jer ovo se radi periodichno.

ja kuler na procesoru cistim jednom u 4-5 meseci, pod uslovom da on ostane u masini toliko dugo :D
graficku samo prskam, nikada ne cistim...

Nije wd40 za podmazivanje,vetj vishe za chishtjenje ili recimo da lanac na mom "ljubimcu" bude vlazan ali ne i masan.
Ja prvo sipam wd40 u kuler pa ga pustim da radi i okrenem ga da izadje wd,onda zveknem malo motornog ulja i sve shljaka super i nechujno.

Nije bash za podmazivanje, ali stvar "film" sa kojim lepo funkcionishe. Po meni duze nego kada sam koristio ulje za shivace mashine u te svrhe.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno