Šta je novo?

HL2! opet??

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Verovatno je vec bilo govora o ovome, ali, posto nisam mogao da nadjem nista, moram da pokrenem temu.

2. puta sam vec presao HL2. Jednom na 5900XT, a drugi put na 6800GT.

Presao bih je i treci put, ali problem mi je, sto je igra dosta bolje radila na 5900XT. Na 6800GT cesta su neka usporenja, pa ode framerate i ispod 20.

da li postoji neki program ili patch ili nesto sto mi moze povecati performanse u HL 2 na odgovarajuci nivo???

a gorepomenuta usporenja se desavaju i u 1024, a bez FSAA i AF.

Neki predlog?

Hvala.

Poslednja izmena:
Pa znam da ima neki patch koji poboljsava performanse HL2, ali sumnjam da on nesto pomaze... Potrazi malo na netu, na sajtovima na kojima ima patchova i dodataka...

Poslednja izmena:
Jako cudno...Posto znam da je irga jako dobro optimizovana nikako ne bi smelo da ti se tako nesto desava pogotovo sa 6800GT...tu nesto ne valja...Da li ti i ostale igre malo koce sa tom kartico ili samo HL2?
Nisam te bas najbolje razumeo...rekao si da si drugi put presao sa 6800GT i da si pokusao treci put?to znaci da drugog puta nije bilo zagusenja u igri,zar ne?....da ti se tek treceg puta pojavio taj problem?
:wave:

Poslednja izmena:
Igrica jeste optimizovana, ali za ATi graficke kartice! Mozda je izasao neki patch koji poboljsava situaciju sa nVidia grafickim karticama.

POZ :wave:

M!ST!CX je napisao(la):
Nisam te bas najbolje razumeo...rekao si da si drugi put presao sa 6800GT i da si pokusao treci put?to znaci da drugog puta nije bilo zagusenja u igri,zar ne?....da ti se tek treceg puta pojavio taj problem?
:wave:

Da, presao sam drugi put sa 6800GT, ali to nije bilo to, jer su me stalno nervirala usporenja. Pa sam mislio, ako postoji, da nadjem nesto sto podize performanse i onda lepo da odigram. :)

Ostale igre rade dobro.

Kakav CPU imas?

Gidra85 je napisao(la):
Igrica jeste optimizovana, ali za ATi graficke kartice! Mozda je izasao neki patch koji poboljsava situaciju sa nVidia grafickim karticama.

Nego Gidra85 nisi rekao da li si i ti imao istih problema sa tom karticom?

Nazalost nisam igrao HL2 kada sam imao ovu karticu. :(

Nego mozda je do toga sto se za fx5900 koristi dx8 mod a za 6800gt dx9 mod(za ovo nisam siguran ali deluje logicno)...

Uzmi ti lepo 3d analyzer i promeni da ti prepoznaje grafiku kao neku atijevu i imaces veci framerate sigurno...

starac je napisao(la):
Kakav CPU imas?
Barton 3200+.

The Pocetnik je napisao(la):
Nego mozda je do toga sto se za fx5900 koristi dx8 mod a za 6800gt dx9 mod(za ovo nisam siguran ali deluje logicno)...

Uzmi ti lepo 3d analyzer i promeni da ti prepoznaje grafiku kao neku atijevu i imaces veci framerate sigurno...

Imas li neko podrobnije objasnjenje kako to da uradim? :)

Jer si mozda mislio na 3d analyze bez "r"?

Odavno nisam koristio taj program...ali ovako startujes taj program i sa leve strane imaces da biras koji exe startujes i ti odaberse onaj sa kojim startujes hl2...U samom programu imas opcije za forsiranje neke druge graficke kartice i ti upises vendor i jos neki broj sa neke atijeve karte(imas primere u samom programu za neke atijeve i nvidijeve karte)..Ovim ce ti se aktivirati dx9mod u HL2 koji je "optimizovan" za atijeve karte i igra bi trebalo da ide brze(ne mnogo ali par frejmova sigurno).Mada postojao je i nacin da se forsira dx8 mod gde je sve daleko brze sa manjom razlikom sto se tice slike, efekata vode isl, ali ne mogu da se setim kao se to tacno radi...mada znam da je o tome pricano na forumu pa pogledaj malo starije hl2 threadove.Mada realono razlika izmedju dx8 i dx9 moda se ne vidi toliko pa bi mozda bilo bolje da forsiras dx8 mod jer si sa tim modom igrao igru dok si imao fx5900.

EDIT: 2 Ralex: Sasvim moguce... sada bas ne mogu da se tavno setim imena odavno ga nisam koristio.

Poslednja izmena:
@Rale45:

reinstaliraj windows, ali sa winXP boot diska, zatim instaliraj sve drajvere redom ponovo - maticna, DX, graficka...

druga varijanta: Probaj neke druge drajvere za karticu, starije ili novije (koje sad imas ?! ) Stavi neke iz 7x.xx serije ...

Drugar je sa bartonom 2500 i 6800le (otkljucanim 16x6) presao HL2 sa sve na maximumu i nista nije seckalo lazem, seckalo je na nekim mestima ali to je zbog CPU-a)

Vodi racuna da si sa FX5900 imao prosecan frame rate od ~32 i kad se igra uspori na 22fps ne primecujes toliko razliku kao kad ti sad sa 6800GT padne sa ~80fps na 20fps (tamo gde ti fali CPU-snage mora da ti opadne FPS)

Sa Bartonom 3200+ će sjeckati svaka zahtijevnija igra.

...kao i na svakom drugom procesoru koji danas moze da se kupi.... pitanje samo koliko ce "seckati" :( Ovo se moze videti iz raznih testova grafickih sa raznih sajtova...Problem je najcesce u neoptimizaciji (NFSU1/2 i Vampire bloodlines kao dva meni najociglednija primera)

Wampiri i slične neoptimizirane igre su priča za sebe.
Ovdje je CPU usko grlo,a HL2 jako voli brz procesor i radiće daleko bolje sa recimo A64 proc.
Barton 3200+ ne može izvući maksimum iz 6800GT,toj grafičkoj jednostavno treba brži CPU .

Kako nas maltretiraju, igre su zahtevnije sve vise i vise, a mi kupujemo jos vise, i tako u krug :)

Majkrosoft je kriv za sve! Verujte mi. Svaka njihova nova DX optimizacija grafichih donosi veci shok na performanse zarad nekog jedva primetnog boljitka. Jos plus u sprezi sa windowsom (kao operativnim sistemom), udarac na slajd show koji gledamo umesto filma je prosto NEPRIHVATLJIV.
Toliko...

Jeste majkrosoft kriv ali nije samo on, ima tu i drugih koji dele deo kolaca :)

Nazad
Vrh Dno