Šta je novo?

HITNOOO kabl za monitor gde naci

Turbe

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
619
Monitor mi pravi light show jer mi je kabl totalno prso.Gde ima da se kupi kvalitetan kabl za monitor?HITNOOOOOO!!!!!!!

Turbe je napisao(la):
Monitor mi pravi light show jer mi je kabl totalno prso.Gde ima da se kupi kvalitetan kabl za monitor?HITNOOOOOO!!!!!!!
Kakav kabel, za napajanje ili onaj signalni? Ako je za napajanje imaš ga gde 'oćeš, tj u svakoj radnji koja prodaje kompjutersku opremu, i cena mu je 5-10DM u zavisnosti od toga kol'ko su bezobrazni. :) To je inače isti onaj kabel koji napaja i sam računar.

Ako je u pitanju signalni, tj onaj što ide od grafičke karte do monitora, nemam pojma gde ćeš to naći ni kako ćeš da ga zameniš. Na do sada svim monitorima koje sam video, on je bio ugrađen i nije se mogao skinuti bez otvaranja monitora. Ako je to u pitanju najbolje je da ga odneseš u neki servis pa da ti oni srede, a ako si baš majstor svog zanata mogu možda da ti skinem sa nekog starog monitora pa da ti dam. :)

Ipak mi se čini da je u pitanju onaj za napajanje, zar ne? Ili možda koristiš BNC konektore? :)

U pitanju je onaj sto ide od graficke do monitora i na mom modelu Mag DX17F je odvojen od monitora.Uspeo sam da mi vise ne menja stalno boje ali sam totalno izgubio zelenu.Vec sam ga jednom sredjivao kod nekog elektricara(lemjlenjem) ali evo opet se javlja pa sam resio da kupim nov.Ajde ljudi sigurno neko zna POMOC!!!

Turbe je napisao(la):
U pitanju je onaj sto ide od graficke do monitora i na mom modelu Mag DX17F je odvojen od monitora.Uspeo sam da mi vise ne menja stalno boje ali sam totalno izgubio zelenu.Vec sam ga jednom sredjivao kod nekog elektricara(lemjlenjem) ali evo opet se javlja pa sam resio da kupim nov.Ajde ljudi sigurno neko zna POMOC!!!
Čekaj znači klasičan VGA? A kakav ti je konektor na monitoru? Ako je isti onaj 15-pinski može to i da se napravi. Ima jedna radnja u Kralja Milutina ( preko puta 8-me ), valjaju raznoraznu elektroniku, konektore i kablove, a i rade po narudžbini. Možda bi oni mogli da ti pomognu.

Treba mi najobicniji 15pinski kabl ali bih izbegao rucnu majstorsku izradu jer mi je i ovaj sadasnji bio takav

Prodavnica Computer Dream u Nemanjinoj 4, 28o din,tel 3610-310
Joja

Nazad
Vrh Dno