Šta je novo?

Hitno!

• Začetnik teme iigor
  • Datum pokretanja
I

iigor

Guest
imam gainward mx-400 tv-out 64mb.navodno golden sample.zanima me kako mogu da proverim da li se zaista radi o g.s.-u.ako postoji neki program koji meri brzinu memorije kako se zove?

Vidi, "golden sample" oznaka kod Gainward-ovih MX kartica ne znaci izricito da kartica ima memoriju na 4ns (za razliku od vecine mx400 modela ostalih firmi sa memorijom izmedju 5 i 6 ns). "Golden Sample" TwinView/ViVo modela ima memoriju na 4ns, ali GS model obicnog mx400 ima memoriju na 5ns. Tvoja kartica, po specifikaciji, ima memoriju na 5.5 ns, sto znaci da bi trebala da radi na 183 mhz. I da moze da se OC nesto iznad te vrednosti...
Ako te interesuje da li te je prodavac slagao, jednostavno pogledaj oznake na memorijskim chipovima. Ili pak pocni onim Expert Tool-om da postepeno podizes clock memorije, pa da vidis dokle ce da stignes a da kartica bez problema radi...

memoriju preko expert tool-a mogu da dignem samo do 170mhz,a sto se tice oznake na memorijskim cipovima tamo samo stoji vg36641641dt i 12486451S -7L.isao sam na njihov zvanicni sajt ali nista bistro nisam nasao (inace upravo me zanima da li me je prodavac zeznuo).
FX

iigor je napisao(la):
memoriju preko expert tool-a mogu da dignem samo do 170mhz,a sto se tice oznake na memorijskim cipovima tamo samo stoji vg36641641dt i 12486451S -7L.isao sam na njihov zvanicni sajt ali nista bistro nisam nasao (inace upravo me zanima da li me je prodavac zeznuo).
FX

Mislim da te je prodavac zeznuo. Prodao ti je obican mx400. Tvoja memorija je od 7nS (nano sekundi). Nisam bas strucnjak za temu grafickih karti, ali mi se tako cini. Vidi sa jos nekima ovde na forumu da razmenis misljenje, ima bolje upucenih ljudi od mene. :wave;

Yap...bice da ti je memorija na 7ns. Ona bi po defaultu trebala da radi na ~143mhz, + jos 20-ak % tolerancije... To je to.
Jos neko je nedavno ovde na Benchu prijavio taj slucaj. Ocigledno je Gainward poceo da stancuje i jeftinije varijante svojih kartica, sa sporijom memorijom. A to nigde ne pominje ni na jednom svom site-u.
Koliko sam se ja malo raspitao, na nasem trzistu se trenutno moze nabaviti samo jedna varijanta te kartice, sto je ocigledno ta koju ti imas. Zbog sporije memorije ona je tek za nijansu skuplja od istog modela sa 32mb memorije, ali brze.

iigor je napisao(la):
FX

Pa, lepo, shaka, nos, patos. :D:D

Pa, lepo, shaka, nos, patos.

Sto je najgore, vrlo lako je moguce da ga prodavac nije svesno slagao. I sami znate da se kod nas prodaja komponenti ne razlikuje previse od prodaje recimo dezodoransa. Sta hocu da kazem...
Nedavno sam razgovarao sa nekim tipom, koji kao valja komponente preko oglasa, i koji je decidirano tvrdio da je "Gainward Golden Sample", sve zajedno, puno ime firme...

Nazad
Vrh Dno