Šta je novo?

HITNO - WD15EARS pred izdisajem

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
Ovde mi je maticna tema
Nisam znao da ce do ovog doci pa sam tamo krenuo da pitam za defregmentaciju

2015-09-09_0110.png

Sta si zeleo da postignes temom? Disk umire, nema tu pomoci.

Prva tema je postavljenja u Win aplikacijama. Tamo mnogi ne vide o cemu se radi a krenulo je sve od toga da li moze prekid defregmentacije da napravi problem na particiji. Pa sada kada sam video ovde da je disk gotov da pitam ovde jer ovde ima vise ljudi koji se bave ovim stvarima pa mi mogu vise pomoci. To sam hteo da postignem.

Eto zasto preskacem Western Digital , zato uvek uzimam Seagate , nekoliko puta sam na laptopovima video slicnu situaciju uglavnom western digital ili toshiba hard disk , jel pod garancijom?

ne moze 1.5tb da nikako bude pod garancijon.

Feb. 2011 god. sam ga uzeo, bio je 3 god. pod garancijom. Ovo mi je drugi, prvi je crkao posle nedelju dana, pa sam mislio da vise nece biti problema ali ocigledno da im je ova serija djubre.

Moje misljenje...
Ako pokusas Format,ili ne daj boze,low level format,zabosce negde i nece ga videti windows.
Ako pokusas da uradis Regeneraciju Losih Sektora,takodje ce doci delic gde ce vuci postupak i ako zakuca ili ti odustanes,moze i elektronika da strada.
Ja bi u ovom slucaju turio na KP za 200-300 din. jer mozda nekome ustreba elektronika.

tesko da ce dobije vise od 1e...ja sam 2tb tako prodao...

Rusi,
batali cackanje dok ne prebacis sve bitne podatke.

najbolje digni kao eksterni usb disk ili sekundarni na drugom sistemu.

onda iskopaj spinrite, pa provrti tokom noci i vidi opseg ostecenja. da li je grupisano , u kom delu diska?

ako nije ostecen pocetak diska, mozda ce ti moci sluziti za nebitne podatke, recimo filmove.

Pre mislim god-dve sam spasao jedan WD sa istim simptomima,mislim sa HDD Regenarot,tako nesto,secam se da sam se namucio da nadjem narodnu veziju...
HDD i dan danas radi kod klinca u kompu kao sekundarni...

@ mravacnet
Ne diraj ga, prebacujem podatke. Mislim da cu 99% spasiti cak mozda i svih 100%.
To sam bas hteo da vidim ako moze da sluzi neka stoje filmovi za gledanje neki nebitni podaci koji ako prekine totalno da radi ili ne moze da iscita fajl da nije nesto sto smatram vaznim i bitnim.

@ DukeLander
Probacu da uradim nesto po tom pitanju.

Poslednja izmena:
Mozes ti da spases 100% podatka , ali nemoj da se cudis da ako se desi naprimer da udjes u neku sliku ili film i nece da otvori posle prebacivanja.

@ mravacnet
Ne diraj ga, prebacujem podatke. Mislim da cu 99% spasiti cak mozda i svih 100%.
To sam bas hteo da vidim ako moze da sluzi neka stoje filmovi za gledanje neki nebitni podaci koji ako prekine totalno da radi ili ne moze da iscita fajl da nije nesto sto smatram vaznim i bitnim.

@ DukeLander
Probacu da uradim nesto po tom pitanju.
Ako ne nadjes negde bootabilan spinrite, mogu ti ga poslati u nedelju, imam negde u backupu 6.0.
sa njim sam regenerisao par gadno ostecenih, koristio ih
godinama kao prenosne na usb.

Ima jos par programa za to, ali sam pozaboravljao imena, pisem kad budem za kompom posle vikenda.

Vrh Dno