Šta je novo?

[HITNO]RAID 1 i kupovina novih diskova

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
crkava mi hard i hitno treba da ga zamenim. Posto imam osetljive podatke i hocu mirno da spavam odlucio sam da predjem na RAID 1.

Koji hard sa 16MB kesa mi preporucujete sem maxtora.

Samsung (2g), Hitachi (3g) ili Seagate (5g).
U zagaradi su garancije koje prodavci daju kod nas.
Mislim da bi najbolji balans performanse / garancija bio Hitachi. :D

trenutno sa dvouimim izmedju WD i Seagate oba modela u zemlji Srbiji imaju 3 god garancije

Pa onda nemoj da se dvoumiš i uzmi Hitachi! :D
Biće da si u pravu sa Seagate ali možda i nisi. "Bolji" modeli (npr. SATAII & 16Mb Cache) bi trebalo da imaju 5g garanciju a ovi "lošiji" 3g? Raspitaj se kod prodavca.

Ovo je vrlo tesko pitanje. Posto ce ti svako dati neko svoje misljenje, iskustvo, a sve varira od uredjaja do uredjaja, gledaj da imas makar 3 god. garancije pa izaberi sta bilo od tih navedenih. Ja mogu samo da ti kazem da ukoliko imas nvidia (2,3,4) plocu, da postoji velika mogucnost da ti maxtor nece raditi. Nije na listi, al eto, ako ti padne napamet.

Poz

za pocetak sam uzeo novo napajanje od 420W i seagate od 16MB i 250GB ... inace imam nvidia nforce 250 plocu gigabyte k8ns....
a najverovatnije za mesec ipo dana kad se vrati sa mora :) uzecu jos jedan seagate od 250

Wild Boy je napisao(la):
Zar na Samsung nije garancija 3 godine?
Nemoj me držati za reč ali kada sam ga ja jurio nije ga nigde bilo i čini mi se da su oni što su trebali da ga dobiju svakog dana 2 meseca unazad davali garanciju 2g...

raindog je napisao(la):
za pocetak sam uzeo novo napajanje od 420W i seagate od 16MB i 250GB ... inace imam nvidia nforce 250 plocu gigabyte k8ns....
a najverovatnije za mesec ipo dana kad se vrati sa mora :) uzecu jos jedan seagate od 250
Kolika je garancija na taj Seagate?

Poslednja izmena:
Imam 2 x SATA WD + 1 x IDE WD u racku i nikakvih problema. Sve preporuke za WD

PeraNS je napisao(la):
Imam 2 x SATA WD + 1 x IDE WD u racku i nikakvih problema. Sve preporuke za WD
A ja imam Hitachi SATA & Maxtor PATA, i nikakvih problema...
Čemu ovaj post? :trust:

Koji od navedenih diskova je najtiši u realnom radu? Čini mi se da je bio neki test skorije u kom je Samsung izašao kao pobednik (najtiši disk i disk koji se najmanje greje)?

Poslednja izmena:
moj seagate je dosta tih u odnosu na maxtora ok 160 koji sam imao samo sto ponekad se cuje neki malo jaci zvuk kao da nesto malo lupi dok se ne naviknes svaki put ti srce stane :)

Vrh Dno