Šta je novo?

HITNO! Problem sa Win2000 SP4!

• Začetnik teme Začetnik teme outlaw
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI™ B450 Tomahawk Max
RAM
32GB DDR4 3200MHz Kingston™ Fury Beast RGB KF432C16BB12AK2/32
GPU
Gigabyte GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S26 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch6 Classic 43mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Narode, dešava se nešto strašno. Na poslu imam Win2000 SP4 i ODJEDNOM mi traži šifru za logovanje u sistem!!! Username stoji "administrator" a šta god da sam pokušao da upišem kao šifru, odbio je. Posle 10-ak puta se blokira i moram da ga resetujem. Kada sa F8 dođem do menija za izbor butovanja, šta god da izaberem (Safe mode, Last known good configuration, Safe mode with Command prompt) ništa - i dalje mi traži šifru!

Računar jeste umrežen, ali sam iz predostrožnosti šerovao samo dva-tri direktorijuma i zaštitio ih šifrom, ali to je do sada tako radilo kao sat.

Šta da radim, dajte neki predlog?! To mi je računar na poslu, JAKO bitan, moram to do ponedeljka da sredim... Uff...

P.S. Ajd kad se već ovo desilo, pitanje nevezano za temu: da li da "gazim" 2000-ku sa XP-om ili da XP instaliram na čist računar? Koliko znam, bolje je ovo drugo, ali ja bih da izbegnem formatiranje C diska...

Hvala unapred na pomoći narode i pozdrav! :wave:

Posto kazes da je umrezen,jer racunar deo nekog domena ili ne uspevas da se logujes na lokal (na sam racunar).....ako je racunar u domenu,onda administratora za gusu i trazi sifru....

Obrishi WINDOWS (ili WINNT), Program Files i Documents And Settings direktorijume iz non-windows okruzenja i instaliraj XP, i imas cist OS. Sad, tu je posle problem sa podesavanjima, instalacijama programa, itd., ali bar nije format c: i ne gazi se Win2000. A ako nemas vremena za to, pregazi 2000 i gotovo, pa kad budes mogao, instaliraj XP natenane.

outlaw je napisao(la):
.....ODJEDNOM mi traži šifru za logovanje u sistem!!! Username stoji "administrator" a šta god da sam pokušao da upišem kao šifru, odbio je. Posle 10-ak puta se blokira i moram da ga resetujem.
Uh,uh,pa ako je u mrezi u domenu kako si se do sada logovao?Ako si u mrezi i bez domena,opet si se logovao kao neki USER(sa ili bez passworda).Znaci u logon screen upisi svoj user sa ili bez passworda :type: .Ako si bio jedini user na toj masini,sigurno ti je postavljeno da se ti automatski ulogujes bez logon-a
Najbolje da zoves administratora,pre nego sto bilo sta re-instaliras.

Twix je napisao(la):
Posto kazes da je umrezen,jer racunar deo nekog domena ili ne uspevas da se logujes na lokal (na sam racunar).....ako je racunar u domenu,onda administratora za gusu i trazi sifru....

Računar, koliko ja znam, nije u domenu, a ne mogu da se ulogujem na sam računar...

fastlane je napisao(la):
Uh,uh,pa ako je u mrezi u domenu kako si se do sada logovao?Ako si u mrezi i bez domena,opet si se logovao kao neki USER(sa ili bez passworda).Znaci u logon screen upisi svoj user sa ili bez passworda .Ako si bio jedini user na toj masini,sigurno ti je postavljeno da se ti automatski ulogujes bez logon-a

Logovao sam se bez passworda bez problema i bilo je postavljeno da se automatski logujem. Međutim i kada probam da ukucam samo svoj user (MARKO) sa ili bez šifre, odbija da me loguje (izbaci grešku tipa: korisničko ime ili šifra nije dobra, bla, bla, pazi da nije uključen CapsLock, bla, bla...)

mozda malo kasno stize odgovor, ali preporucujem ti neki program koji ce procitati password koji ti nedostaje.
imam jedan takav na Hiren's Boot CD-u.
ako ti treba posalji mi emajl ...

Nazad
Vrh Dno