Šta je novo?

Hitno!!! Problem sa SpyWare-om

BelThaZoR

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
680
Od juce me stalno zeza NOD32, non stop prikazuje da je fajl
http://cache.ysbweb.com/ist/softwares/istupdates/istsvc_updater.exe
inficiran Win32/TrojanDownloader.IstBar trojancem. Obavestenje preko IMONa dobijam na svaki minut... Ja fajlu uopste ne pokusavam da pristupim. Skenirao sam sistem sa CounterSpy-em (updateovan), na kompjuteru je nasao istsvc.exe koji predstavlja IstBar trojanca i obrisao. Skenirao sam ponovo i nista. Skenirao sam sa NOD32 (updateovan) I sa Kaspeskim i nista nisam nasao. Ali me ovo jos uvek zeza. Ima li resenja?
Pozdrav...

probaj S&D Spybot, free je ali radi posao

Probao, ne vredi...

Evo poruke kako izgleda:

Capture_43.webp

Neki put pomaze i skeniranje u safe modu XP-a, i brisanje system restore.

xm, ja sam skoro imao isti problem, samo sa drugim fajlom.....
jednostavno sam ušao u safe mode i pobrisao sve temporary internet fajlove....

moj savet, ako već koristiš spyware, koristi Xoftspy, mnogo je dobar i zahvalan u takvim nekim situacijama.....

Paralelno koristi Spybot i AD-Aware i neki antivirus, NOD32 je dobro resenje, apdejtuj redovno i bar jednoim u 10 dana skeniraj racunar i ne bi trebalo da bude problema. Izbegavaj "bezobrazne" sajtove i krak sajtove i neces dobijati spyware. A trenutno ti je najbolje da reinstaliras WIN ili da probas sa nekim od ovih programa. Postoji dobra sansa da ako to skoro ne resis, malo prosiris taj viruscic okolo. Zato bolje odvoj 2h za reinstalaciju WIN nego da mudrujemo ovde 🙂

Pa ako bi se za svaki problem radila reinstalacija, ovaj forum bi umrEo.

I sta, kad god imas problem, ti reinstaliras... Ne znas ni sta je uzrok ni kakvo je resenje.
Nikada neces nista nauciti, mali veseljace....

Od reinstalacije sam definitvno odustao (pre 4 nedelje sam je uradio, posto sam kupio nov hard disk, a sad me em mrzi em nemam bas puno vremena)... Resenje je u jednom programcicu koji se skrio u C:\Windows (kao i vecina ovakvih s**nja). Sad steka kako treba. By the way prebacio sam Windows u Safe Mode i detektovao jos dva SpyWare-a. Drustvo hvala puno...
Pozdrav...

Nazad
Vrh Dno