Šta je novo?

hitno.. problem sa mrtvim pixelom..

Danijel93

Cenjen
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poena
151
Kupio sam monitor benq g2220hda i nakon jedno 3 meseca sam primetio da mi se skroz desno pojavila jedna mala plava tackica jedva vidljiva koja se vidi na crnim pozadinama jedino.. rekli su mi da je to mrtvi piksel pa sam razgledao citao po forumima i to sve.. ali on jos uvek tamo stoji nikako ne mogu da ga uklonim, pokusavao sam da ga masiram i vise od 5min i nista, zatim sam probao UDPixel-om jedno 30ak sati je radio ali nista nije uspeo da napravi... ne znam sta da radim, da li ima neko neku ideju kako to da otklonim? :mad:

Ovo je vec prezvakano milion puta, a koliko vidim vec si malo citao o tome i probao neke metode - nisi uspjeo otkloniti, vjerovatno i neces... Pomiri se sa njim, i sto manje budes mislio na njega (mrtvi pixel) to ces ga manje primjecivati! I budi presrecan sto ti je pixel skroz desno (van vidnog polja), sto ti je monitor FullHD (pixel je toliko mali da ga u vecini slucajeva neces ni vidjeti) i sto je plav i pri tome se ne vidi na crnom (pita bih te ja da je zelen ili nedaj boze crven ;) )!

Poz

Ovo je vec prezvakano milion puta, a koliko vidim vec si malo citao o tome i probao neke metode - nisi uspjeo otkloniti, vjerovatno i neces... Pomiri se sa njim, i sto manje budes mislio na njega (mrtvi pixel) to ces ga manje primjecivati! I budi presrecan sto ti je pixel skroz desno (van vidnog polja), sto ti je monitor FullHD (pixel je toliko mali da ga u vecini slucajeva neces ni vidjeti) i sto je plav i pri tome se ne vidi na crnom (pita bih te ja da je zelen ili nedaj boze crven ;) )!

Poz

Jesi siguran da se plav mrtav pixel ne vidi na crnoj povrsini? I te kako se vidi, imao sam problem sa plavim mrtvim pixelom i iritiralo me je nevidjeno, ali sam uspevao masiranjem da ga se otarasim bar na jedan dan pa bi se onda opet pojavio.

Jesi siguran da se plav mrtav pixel ne vidi na crnoj povrsini? I te kako se vidi, imao sam problem sa plavim mrtvim pixelom i iritiralo me je nevidjeno, ali sam uspevao masiranjem da ga se otarasim bar na jedan dan pa bi se onda opet pojavio.

Moja greska, vidi se jedino na crnom (to sam htjeo prethodno reci, ali sam malo mamuran ;) ), na ostalim je gotovo neprimijetan! Govorim takodje iz iskustva, nekidan sam bratu kupio LG W2253V-PF, plav pixel blizu desne ivice (slicno kao kod Danijel93), i zaista strcao je samo na crnoj boji, dok je na ostalim neprijetan jer je mnogo mali (FullHD rezolucija)... Mislim, nije neprimijetan, ali ako ne razmisljas o njemu, nece te ni bosti u oci...

Poslednja izmena:
ja smem da se kladim da je pixel bio tamo od kupovine monitora... ako je tako i ako ti je treblao 3 meseca da ga primetis, onda mozes komotno i da se potrudis da ga zaboravis i da ga ne primecujes vise... mislim 1 bp je sitniji od zrna prasine koja se nakupi za par dana...

da samo se na crnoj podlozi vidi... ali sada mi oko samo tamo i trci.. nzm jos koje metode mogu da isprobam, pokusavao sam sve.. :/ ne znam, ali ne zelim da se pomirim sa istinom da ga najverovatnije necu uspeti otkolinit.. da li mi mozda neko jos moze reci neku metodu ili da na koliko ms drzim kada koristim udpixel? hvala puno svima u svakom slucaju :)

Probaj ovo:
http://www.jscreenfix.com/
sto verovatno nece pomoci.

Najbolje sredstvo je vreme - vremenom ces ga sve manje primecivati, i na kraju ce te biti bas briga za 1 dead pixel :)

Ja se ne bih predavao tako lako..
:smoke:

Pazi ostavi bolje tako kako je, 1 dp nije uopste strasno, ako budes silio stvari napravices jos vece ******, mislim na stiskanje ekrana itd....:wave:

kako da koristim taj jsscreen fix nista mi nije jasno?... engleski ne baratam bas :p

pokusao sam i sa JScreenFix-om ali nista... ne znam sta bih jos mogao? prilikom masiranja mi se izgrabao malo monitor i da li tu ogrebotinu mogu da otklonim sa displex pastom? hvala..

Najbolje sredstvo je vreme - vremenom ces ga sve manje primecivati, i na kraju ce te biti bas briga za 1 dead pixel :)

Potpisujem, licno isprobao (prozivio)!

Offtopic: Ljudski mozak je cudo, ali moras ga nauciti kako da radi! :D

I vidis, sad si malo izgrebuckao monitor, a nista nisi dobio time... Pouka je da nisi ni prvi ni poslednji koji je imao slican problem, a na kraju svi zive sa tim - moraces i ti!
Pusti inat i uzivaj u svom monitoru...

ta ogrebotina, tako da je nazovem, se jedva vidi i to samo na beloj podlozi, zavisi pod kojim uglom gledas, nekad se ni ne vidi, pa mi je neko rekao kao probaj sa displex pastom ona se koristi za telefone, samo ne znam koliko je to pouzdano..

Ne cackaj nista vise :)

ta ogrebotina, tako da je nazovem, se jedva vidi i to samo na beloj podlozi, zavisi pod kojim uglom gledas, nekad se ni ne vidi, pa mi je neko rekao kao probaj sa displex pastom ona se koristi za telefone, samo ne znam koliko je to pouzdano..

NE igraj se pastom po displeju, ok je za plastiku monitora ako nekome smeta, ali displej en diraj ni u ludilu. Napravices samo fleku i upropastiti monitor.

Ne diraj ništa. Ja na telefonu posle solidno jakog pada imam nekih 10-ak mrtvih piksela.... posle određenog vremena sam jednostavno počeo da ih ignorišem... i ne smetaju mi uopšte.

Na mom 17-inčnom monitoru (drugom u potpisu) imam jedno ogrebotinu po sredini, koja se jasno vidi na beloj pozadini. Takođe sam vremenom počeo da je ignorišem....

Zato pamet u glavu i ne diraj ništa. Samo ćeš stanje još više pogoršati.

..da ne bude posle kao u epizodi Mr.Bean kada je cuvao u muzeju portren Vistlerove majke..:eyebrows:

Sto se tice DP i moj je bio jako uporan ali nije mogao da izdrzi. Ako stisnem malo jace video bih da utuli malo, dovoljno da znam da je ziv. Na kraju je popustio posle 24h.

Uglavnom na poslu imamo 3 nacina da resimo neki problem koji je nastao.
1. Uzmi cekic.
2. Udri jace.
3. Uzmi veci.

Pomaze svaki put :d

Probaj to magicnom vlaznom da obrises i nista vise. Ako se i dalje bude videlo pomalo samo ostavi tako kako je i ne pipaj nista vise.

Poslednja izmena:
Od bad pixela do ogrebotine :D.
Cudni su putevi covecji :d.

Stvarno bre, najbolja metoda je zaborav ;).

Vrh Dno