Šta je novo?

Hitno potrebna pomoc!!!

Siki187

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2003
Poena
604
Imam kombinaciju da kupim Intela na 933Mhz...Zna li neko da li ploca Abit ZM6 chipset 440ZX(82443ZX i 82371EB) socket 370 podrzava taj procesor?

Auf, koji si muzej opljackao ajde priznaj. :mrgreen: Koliko se secam to je ploca sa kraja 1998 i ako me secanje na vara imala je u biosu max. podrsku za Celeron 600, ako gresim ispravi me. Nisam je probao sa tim procesorom (933), pa ne bih bas da lupam gluposti, ali sto ne uzmes procesor pa probas da zabodes u plocu i vidis da li moze sve da radi kako treba. SoftMenu II na toj ploci je dozvoljavao solidne vrednosti promene napona, a i promene FSB-a.

Pogledaj http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=18631, možda ti pomogne.

Da Aco u pravu si max je 600 ali reko sta znam mozda moze i vise :) a sto se tice napona mogu da ga povecavam od 1.50 do 1.70 ..isto uspeo sam da overclockujem na 700mhz ali izgleda da je to krajnji domet....sto se tice onogo sto Vojkan predlaze ne znam koliko se isplati to mucenje sa lemljenjem, lakse mi je da dam 30eur za neki jaci procesor ali sta vredi kada ne podrzava ploca :mrgreen:

Moze magistrala da se pomera rucno preko Soft menu-a do 133Mhz ali nece da prihvati vecu od 83mhz (vec na 100mhz nece da mi digne sistem dodje do windows ekrana i stane)..a mnozioc mogu da pomeram do 9(ali izgleda da i taj mnozioc nema nikakve veze mogu da ga pomeram koliko hocu ali sve zavisi od magistrale) izgleda da je on nekako zakljucan cim nema efekta ctp;

Evo pored mene chuchi jedna takva antika sa sve 667MHZ Cely-jem (83x10), a BIOS je poslednja SU verzija, pa proveri da nije to u pitanju...

Jedina varijanta ti je da isprobas taj procesor kao sto ti kaze Aca.

Nazad
Vrh Dno