Šta je novo?

hitno potrebna pomoc

OxyS

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
kao sto sam u topicu http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=30734&sid=376db78a504e7efa0ada0c0f230c264d napisao modovao sam drajvere da oslobodim dodatna 4 pajplajna.dok sam radio u 2D sve je bilo u redu, kad sam pokrenuo igru, posle par minuta pojavili su se artifakti (nista se nije videlo, kompletan ekran je zbrljan) i morao sam da resetujem. zatim sam probao sa drugom , ali takodje se isto desilo(jos u glavnom meniju), ponovo sam resetovao, ali se odmah pri butovanju pojavljuju artifakti i nista se ne vidi. stavio sam drugu karticu , deinstalirao drajvere, cistio po registriju sa jv16 power tools, ali i dalje je sve isto. jel' moguce da sam s**** karticu. sta da radim?????

P.S. da ne pominjem da je stara svega 3 dana i da sam je platio preko 200E :cuss:

Ne verujem da si sj##o kartu! Ako te ne mrzi, instaliraj ponovo win iz pocetka.

Znaci win pa drajveri za plocu, onda za graficku i na kraju ostalo kako hoces.
Poz

Uh sad primetih da kazes da ti brlja pre dizanja OS-a! Jel si siguran da je karta dobro „legla" u AGP port??

Flashuj bios od graficke sa originalnom verzijom i pomoli se.

ne znam kako se to radi ,a mozda neko ima nekakvo drugo resenje

nesto mi je palo na pamet.jel' moguce da sam kupio defektnu karticu koja pri zahtevnim 3D procesima brlja. kad normalno radim u windozi, sve je u redu. sa originalnim drajverima(catalist 3.4) sam probao Colina 2 i nista se nije desavalo. kad sam ih krekovao startovao sam MOHHA na 1024*768 i sve na max i posle nekoliko minuta je zabrljala, ali sam to resio resetovanjem.zatim sam probao sa NOLF2 i kad sam kliknuo na high details, definitivno je otisla. nisam nista lemio po njoj,nisam je klokovao pa da je spalim, nije mi jasno kako zamenom jednog pisljivog fajla moze da rikne kartica

molim moderatore da izbrisu ovaj tred i ovaj http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=30734

hvala

Zasto da izbrisu thread??
Sta se na kraju desilo sa tvojom kartom??

OxyS je napisao(la):
... modovao sam drajvere da oslobodim dodatna 4 pajplajna.dok sam radio u 2D sve je bilo u redu, kad sam pokrenuo igru, posle par minuta pojavili su se artifakti ... zatim sam probao sa drugom , ali takodje se isto desilo(jos u glavnom meniju), ponovo sam resetovao, ali se odmah pri butovanju pojavljuju artifakti i nista se ne vidi. stavio sam drugu karticu , deinstalirao drajvere, cistio po registriju sa jv16 power tools, ali i dalje je sve isto. jel' moguce da sam s**** karticu. sta da radim????? ...

Prema prvom negativnom dogadjaju koji si naveo, zakljucak bi bio da tvoja kartica spada u one sa "falsh"-om kod preostalih 4 pipeline-a. Procene su da ih ima oko 30% (sa belosvetskih foruma prenosim ovaj %).
Ako je to (a izgleda da jeste), tu ti nema pomoci. Karticu ces moci da koristis ali samo kao "normalnu" 9500 NP tj. sa 4 pipe-a. Tada ne bi smeli da se pojave nikakvi problemi.

Nije mi jasna tvoja naredna "tragedija" da ti kartica pobrljavi jos u boot fazi ?!
To mi vec izgleda kao sje#ana kartica ali sigurno ne zbog modovanja.
Modovanje samo kaze drajverima (znaci tek kada si u widows-u) da je u pitanju 9700 model, pa samim tim drajver pokusava da koristi svih 8 pipe-a i to je to. Znaci ovakva aktivnost ne bi smela da sje#e karticu jer ako je neka od tih 4 sakrivenih "cevki" losa, ona ne funkcionise u boot fazi (kada se dize racunar).
Takav problem o kome ti govoris se meni desio ali zbog preteranog overklokinga (pregrevanja) i drugi put zbog neodgovarajuceg bios-a za graficku.

uzeo sam drugu, jer je otisla memorija(tako su rekli gde sam je uzeo). sad me strah da probam opet da je modujem , ali maxer ako je istina to sto ti kazes, ja je znaci ne mogu sj*****, jedino moze da mi pobrljavi u windozi, ali bih tad trebao samo da instaliram originalne drajvere i da ona sljaka kako treba. jesam li u pravu, ako jesam da probam i sa ovom.dali su mi rok nedelju dana da se odlucim da li da je zadrzim ili da mi narucuju nesto drugo(mislio sa fx5600, ali mi sad nesto smrdi).

OxyS je napisao(la):
uzeo sam drugu, jer je otisla memorija(tako su rekli gde sam je uzeo). sad me strah da probam opet da je modujem , ali maxer ako je istina to sto ti kazes, ja je znaci ne mogu sj*****, jedino moze da mi pobrljavi u windozi, ali bih tad trebao samo da instaliram originalne drajvere i da ona sljaka kako treba. jesam li u pravu, ako jesam da probam i sa ovom.dali su mi rok nedelju dana da se odlucim da li da je zadrzim ili da mi narucuju nesto drugo(mislio sa fx5600, ali mi sad nesto smrdi).

Verovatno su ljudi u pravu ... posto opisana greska lici na problem sa pre-overklokovanom memorijom (takodje i pregrejanom).

Definitivno ne mozes nista da pokvaris ako modujes softverski.

Ako ti modovanje uspe, tek onda probaj overkloking.

Ako ti modovanje ne uspe tj. pojave se greske u teksturama (sahovska polja ili bele i crne tackice koje se setaju po ekranu) jer jedna ili vise otkljucanih pipeline jedinica nisu 100% ispravne, mislim da nemas razloga da zadrzis tu karticu.
Zameni je ili za 9500Pro ili za nVidi-a adekvatnu kartu (ovu firmu nisam pratio u zadnje vreme pa ne znam sta bi bilo dobro da uzmes).

modovao sam i ovu i dobitak u 3dmark03 fillrate testu(multitexturing) je oko 100% i znosi 2010250488,0 MTexels/s
, nisam zASAD PRIMETIO NIKAKVE ARTIFAKTE :happy:

OxyS je napisao(la):
modovao sam i ovu i dobitak u 3dmark03 fillrate testu(multitexturing) je oko 100% i znosi 2010250488,0 MTexels/s
, nisam zASAD PRIMETIO NIKAKVE ARTIFAKTE :happy:

Cetitam cheers

E sada mi reci da li hoces da je overklokujes ili te to ne zanima ?

Ako zelis o/c, da cu ti par korisnih saveta, Bios-a i sl.

Koja memorija je na toj kartici (Hynix 3.3ns ili Infineon 3.3ns a mozda se sada ugradjuju i brze memorije ?).

P.S.
Koliko si je tacno platio i gde je kupljena ?

Vrh Dno