Šta je novo?

Hitno Potrebna Pomoc Za Acer Al 2017

necca

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2007
Poena
301
Pre par dana kupio sam Acer AL 2017 i cak jedan dan nisam imao problem sa njim, ali vec narednog dana se pojavio. Problem se sastoji u sledecem: odmah po ukljucivanju racunara ( i monitora , naravno) slika na monitoru pocinje da podrhtava. Doduse u pocetku manje , pa kasnije vise i tako neizmenicno. Podrhtavanje je odprilike kao kada se na CRT-u ne podesi rifresh. Odmah sam odreagovao i odneo monitor u prodavnicu gde je i kupljen i reklamirao kvar, ali su njihovi serviseri nakacili monitor na komp koji im je bio pri ruci i slika je bila da se iseces na nju i bez podrhtavanja i to je trajalo pola sata. Doneo sam ga kuci i ponovo ista prica. Proveravao sam napon na uticnici i stabilan je. Monitor radi na rezoluciji 1280x1024 i refresh je 75 Herz-a, a ako je i to bitno imam graficku gigabyte hd 2600 pro. Da ne zaboravim da kazem da su ga u servisu proveravali na rezoluciji 1400x1050. POMAGAJTE,MOLIM VAS!!!!!!!

Ti ga teras u rezoluciji koja nije za njega tzv. native rezolucija, koja je za tvoj monitor verovtno ta koju su oni probali. -Imas ceo forum ispisan o nativ rezoluciji... pa procitaj... A i probaj ga na istoj rezoluciji kao i oni.

Mislim da nema veze sa rezolucijom , jer sam ga proveravao na svim rezolucijama i isto se desava. Samo me interesuje da li postoji mogucnost da se navedeni problem desava zbog graficke karte. Ako nema veze sa tim sta mi je ciniti da bih resio problem koji imam?
p.s. Neznam da li ovo ima ima neke veze ali kada pokrenem neku igru, sve funkcionise bez problema.
p.s.II Desilo mi se par pute da radim na kompu nesto i ugasim ga namestenog na jednu rezoluciju a sledeceg dana ga ukljucim i vidim da je rezolucija sasvim neka druga.

HELP

Ima li neko ideju sta bih mogao da uradim? Nesto konstruktivno?

Pa stavi 1400 x 1050 i 60Hz. Ako podrhtava i dalje probaj da reinstaliras drajvere za graficku. Evenutalno probaj da instaliras i drajvere sa cd-a koje si dobio uz monitor...

pokusao sam i sa rezolucijom 1400x1050 i 60 Hz ( za vecu frekvenciju refresh i nema mogucnosti) i dalje ostaje isti problem. Skinuo sam nove drajvere i ati catalist i instalirao i opet nista. Vratio sam stare drajvere sa diska i imam isti problem kao i ranije. Cak sam probao da promenin DV izlaz. I pogadjte sta je bilo?! NISTA

Vrh Dno