Šta je novo?

Hitno potrebna pomoc! Ubio sam grafu ki zeca!

va_milos

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
349
imam MSI 3850 oc 256mb i pokusao sam da flesnem "melkorov modovan bios", ali nije hteo, pa sam uradio isto to ali sa force opcijom i ubio grafu. Sad kad upalim racunar pisti i blinka da kabal od grafe nije prikljucen.
To se desava pre post screena, tako da ne mogu ni da vratim stari bios.
Kad izvadim 6-pin kabl grafika ne pisti, ali ne mogu ni da joj pridjem. Ubacio sam i PCI grafu, ali i ona crce. Losa je i inace bila.
Sad sam ubacio grafu u burazerov kom koja ima integrisanu grafiku i ne mogu opet da joj pridjem ili bar da zaobidjem ovaj deo sa blinkanjem
Evo i slike!

Dajte bar neki predlog kako da je ozivim!

Prilozi

• 01092009409.jpg
    01092009409.jpg
    287.5 KB · Pregleda: 317
Nisi stvarno flesovo Melkorov bios:zgran:
Pa njegova verzija biosa je samo za 3850-ke koje imaju referentni PCB, i 512 MB memorije:lupko:

Ako imas prvi bios sto je bio na karti, probaj prvo njega da flesnes ako mozes, ako ne... neko sigurno ima drugo resenje;)

Edit: sad vidim da si napisao da ne mozes da flesujes...

Poslednja izmena:
Nisi stvarno flesovo Melkorov bios:zgran:
Pa njegova verzija biosa je samo za 3850-ke koje imaju referentni PCB, i 512 MB memorije:lupko:

Citajuci temu sam shavtio da je on imao asusa sa 256mb!

Ima li ovome leka ili ne?!

Poslednja izmena:
Probaj da povežeš monitor na integrušu pa ako imaš original bios od svoje karte flešni iz dosa stari bios ali pazi , ako je integruša ati proveri koja grafa će biti flešnuta devise 1 ili devise 2 (ako se dobro sećam) . Bitno je da ne radiš ništa na brzinu , samo polako i sigurno .

Naravno da ima leka pa nisi je spalio .

Problem je u tome sto kad povezem integrisanuja imam sliku(sto je normalno jel'te), ali problem nastaje cim ubacim power cable u grafiku, onda mi izbacuje ono sa slike i ne mogu dalje nista!
Kabl od monitora je u integrusi, ali i daje bibce i blinka!

p.s: Moze li da se flesne grafa ako nije prikljucen 6-pinski kablic?

Kako zaobici ono sa slike da bih moga da stignem do dela za flesh?
Imam sve na usb-u i stari bios, ali bas sve sam napravio. Samo me power cable muci!

Poslednja izmena:
Uspeo sam da je povratim!
Momci hvala na savetima! Uspelo je sa bratovom plocom.

Izvadio sam PCI-e, namestio u biosu da mi podize sistem sa integrisane(Primari grafa), prekrstio se, resetovao i molio Boga da ne pisti jer sam postao alergican. BOOT-ovao je sa flash-a, preko atiflash alatke sam iscitao na kom mestu mi je 3850 i udario flash. Restart, stavio kabl od monitora i bacio mi sliku. Ja sav srecan! Ovo mi inace nije prvi flesh, ali ovaj problem jeste.

Eto ga i moj 1000-ti post :D srecno zavrsen :D

Poslednja izmena:
Ja sam svojevremeno na slepo povratio R9550 koji je bio flešovan u R9600. :)
Imao sam ištampane komande na A4 papiru i to me je spasilo jer nisam imao nikakvu integrušu ili PCI grafiku uza se'. :)

Ja sam svojevremeno na slepo povratio R9550 koji je bio flešovan u R9600. :)
Imao sam ištampane komande na A4 papiru i to me je spasilo jer nisam imao nikakvu integrušu ili PCI grafiku uza se'. :)
Na slepo sam i ja radio, ali ovo je definitivno moralo da se zavrsi ili sa PCI ili sa integrusom.
Takodje sam vracao Asus 9550 GE :D

Na slepo sam i ja radio, ali ovo je definitivno moralo da se zavrsi ili sa PCI ili sa integrusom.
Takodje sam vracao Asus 9550 GE :D

Drugo resenje ti je bilo da nadjes plocu sa 2 PCI-E i da tvoju "ubodes" u drugi slot. U prvom nije bitno sta bi bilo. Ma u sustini isto kao i sa PCI kartom, samo tada bi lepo to radio iz windowsa. ne bi aktivirao CF a imao bi pun pristup drugoj karti. ;)

Poslednja izmena:
Sve je to normalna pojava. Nema roštiljdžije koji se nije opekao.

mislio sam da sam ja jedini rostiljdzija bez opekotina ..:d
definitvno ne koristiti flash iz windows-a za novije grafike ... uspeo sam dve da upucam sa flashom iz win-a .. ko hoce na brzinu posle mora da juri plocu sa integrisanom grafikom .. atiflash iz dos-a je najbolje resenje

Nazad
Vrh Dno