Šta je novo?

HITNO potrebna pomoc - kako pronaci log fajl za prekid usb konekcije

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav forumasi:wave: HITNO mi je potrebna pomoc. Na poslu sam zatekao sledecu poruku sa slike, i ustanovio da je pocupan kabal od misa, znaci totalno fodvojen izicki od kucista....DA LI I KAKO mogu da ustanovim tacno vreme kada se to desilo, jer "kontam" cim je izbacio ovu poruku, trebalo bi da ju je sacuvao kroz neki LOG FAJL kada se pojavila...Isao sam na EVENT LOG U aministartive tools ali nigde ne mogu da pronadjem nesto sto bi mi ukazalo na tacno vreme tj na taj prekid....

Moze li neko pomoci, hitno je radi utvrdjivanja krivca za ovo nedelo...:mad: Trazim li na pravom mestu ili...?

U kom svojstvu vršiš ispitivanje? Rukovodilac, administrator, korisnik? Jer se to drugačije rešava.

Inače što se same forenzike tiče Cofee ti može dati log

Nemoj dalje da tražiš, verovatno (90%) je spremačica. U preduzeću gde radim, isčupale su nekoliko mrežnih kablova (1 mesečno najmanje), Polomile USB konektore više puta, sreća samo jednom na ploči, obrisale dometosom tastere na monitoru - crkla elektronika. Najviše sam prolupo kad je isčupala USB kabal od čitača kartica za el. plaćanje i "ubola" ga u LAN port (ploča je imala 2). Naravno nikad to nisu one uradile, otkud mi takva ideja. A ja sam imao i sreću, mom drugu (drugo preduzeće) su isčupale strujni kabal od servera i uključile usisivač, mada je taj kabal u reku (nažalost nije bio zaključan). Naravno zaštita UPS-a (5 kW) je reagovala - rezultat 3 servera su pala. Spremačica videla da tu nema "struje" i uključila usisivač u redovan konektor i završila spremanje. Naravno ponovo je uključila kabal od servera. Kolega je 2 sata tražio šta je oborilo UPS i nije ništa našao. Sledeći dan spremačica je došla kod njega i rekla mu da popravi taj konektor u "ormanu" jer ne radi. Imala je sreću, nije mu pri ruci bilo ništa teško. Poučen sa njegovim iskustvom zabranio sam spremačicama ulazak, bez mog prisustva, u sobu sa serverima.

Inače, ta greška znači da USB ne može da da dovoljno struje uređajima. Ali, da, verovatno je to posledica čupanja kabla od miša. U event logu bi trebao da bude i "vremenski pečat" kada se to dogodilo. Čistačice su i kod mene uspele da počupaju mrežne kablove, ispomeraju čitače i tako to. Od toga nema nikakve zaštite osim zabrane pristupa.

u svojstvu rukovodioca sistema gde je taj kompjuter kljucan za rad i neke analize....a dogadjaj se desio u drugoj ili trecoj smeni gde nema pimocnog osoblja, samo 2 coveka u smeni i cute ko je i zasto je...pa bar po vremenu da nadjem i odrezem kazne jer je extremno zabranjen pristup, neko mora za primer i po ps-u da se kazni...digla se prasina a oni se stite medjusobno...

Poslednja izmena:
Obojici otkines od plate ili zapretis otkazom, pa ce da pevaju.

verovatno cute zato sto si divan i uvidjavan prema njima

fik!!! napisane zvanicne prijave koje nose po 30%...na obe smene pa nek se cesu... a tih 30% je prosecna plata pa nek kukaju sad....

to je bilo ocekivano, samo sam hteo da utvrdim a i hocu kako tako, ko je tacno od ljudi...

USBDeview ti daje log file vezan za usb konekcije! U forenzici moze da bude "life saver" :)

Vrh Dno