Šta je novo?

Hitno potreban savet za napajanje

Zhule

Slavan
Učlanjen(a)
17.04.2008
Poena
319
Pozdrav, evo i ja da pitam sta da kupim :D Za neke stvari sam stvarno upucen, ali sam sada u dilemi.

Danas a NAJKASNIJE sutra treba da kupim napajanje koje ce mi sluziti za test grafickih kartica reda 8800GTX/Ultra, znaci furmark, 3d mark, crysis itd.

Nije potrebno da radi 10 godina vec da posluzi svrsi tj. poslu a da mi ne zapucava/blokira/da se ne greje itd.

Trenutna konfiguracija je iz potpisa, samo sto ce biti na njoj razlicite graficke.

Ovako : sa 4350 i smesnim potrosacima tog reda nemam problem ni sa ovim CM 380W.
Medjutim, kada ubodem 8800GTS/Ultra/GTX napajanje krece da "vari" (zvuk slican varenju, brujanje, pretpostavljam transformatora u njemu) pri opterecenju, bio to Furmark ili Linx. Jednostavno, CM je preslab.

Odvojio bih 50 eura, max 60 za napajanje.

Imam ponudu za Chieftec CTG-500-80P, ~4500din. Po specifikaciji je 2x20A na 12V granama i 400W kombinovano na njima. (za razliku od ovog CM koje ima 10A+15A na 12V i 300W kombinovano).

Za slicne pare imam LC power iz 6600 silent serije, tako neka oznaka koje po granama deluje slabije kao i LC Power Pro Line Titan 560W (kao "560" vati) koje je takodje slabije po granama.

Ako neko ima neku drugu ideju, a najbitnije, iskustvo sa gore pomenutim Chief-om, svaka pomoc je dobrodosla.

Na prvom mestu je sirova snaga, zatim kvalitet a ne bih bas ni zanemario tisinu mada nije odlucujuci faktor.

Unapred hvala, nadam se da ce mi neko resiti dilemu/trilemu/sta li vec. Jako mi je hitno.

/wall of text

Odvojio bih 50 eura, max 60 za napajanje.

Imam ponudu za Chieftec CTG-500-80P, ~4500din. Po specifikaciji je 2x20A na 12V granama i 400W kombinovano na njima. (za razliku od ovog CM koje ima 10A+15A na 12V i 300W kombinovano).

Za slicne pare imam LC power iz 6600 silent serije, tako neka oznaka koje po granama deluje slabije kao i LC Power Pro Line Titan 560W (kao "560" vati) koje je takodje slabije po granama.

/wall of text

Titan 560 nije slabiji po granama od tog chiefa... A i kao napajanje je bolje. Jace napajanje u tom cenovnom rangu ti je LC6600Titan2 ili 6650GP3. U svakom slucaju bilo koje od ta 3 ce biti dovoljno za to za sta ti treba. Od LC-a. Za ostala napajanja ce neko strucniji... :)

Nisam video testove, ali po specifikacijama proizvodjaca cak je i titan "600" W (stavljam navodnike jer je to cista laz) slabiji od Chief-a a skuplji od 4500 din.

+12V1 17A
+12V2 19A

Sa sajta LC Power-a.

Dok za Chieftec-a

+12V1 20A
+12V2 20A

A te grane su mi najbitnije za napajanje grafickih kartica...

To samo znaci da obe grane mogu max 20A da izvuku a ne da ce istovremeno izvlaciti 20+20A jer to je 480W a to nema sanse da izdrzi.
Moj savet je Corsair cx400

Nije bilo tog Corsaira na stanju u blizini a nisam mogao da cekam, uzeo sam Chiefteca na kraju, bilo je stvarno hitno ali uopste nisam zazalio (bar ne jos :d). Jako tiho, izuzetno hladno i gura sve sto meni treba bez ikakve muke.

Ironija je da je cak i lakse od ovog CM 380W ali je zato osetno jace.

Nisam video testove, ali po specifikacijama proizvodjaca cak je i titan "600" W (stavljam navodnike jer je to cista laz) slabiji od Chief-a a skuplji od 4500 din.

+12V1 17A
+12V2 19A

Sa sajta LC Power-a.

Dok za Chieftec-a

+12V1 20A
+12V2 20A

A te grane su mi najbitnije za napajanje grafickih kartica...

Ako si vec "znao" da je LC "losiji" i da "laze" sto si uopste pitao za njega?

A sto si se ti nasao uvredjen? Nista lose nisam mislio.

Prvenstveno sam pitao za iskustva sa tim Chieftecom pa ako ima losih da uzmem LC a sto se tice snage napajanja u tom cenovnom rangu mnogi lazu osim mozda Corsair-a i jos par postenih :D

Nazad
Vrh Dno