Šta je novo?

Hitno pomoc Toshiba Sattelite L300

akostic

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2008
Poena
304
Kupio sam danas lap top bez OS, i sada kada zelim da instaliram xp, pre nego pocne da instalise xp iybaci mi plavi ekran. Pomoyite hitno je Sta da radim?

Vidi dal' treba driver za ahci! Za xp! Dal' ti je u biosu uključen...
Podešen na IDE?

Ne razumem, može li malko detaljnije. Šta treba u biosu podesiti?

Za disk mod gde ti pise AHCI, treba da bude Compatibility i onda ces instalirati Xp bez problema.

Dodatni problem i resenje:
Kada instaliras XP onda ce ti hard raditi u PIO modu. Potrebno je da sa toshiba sajta skines bios update 1.40 WIN i da ga pokrenes iz windowsa. Nakon zavrsene operacije potrebno je restartovati windows i opet uci u bios i prebaciti AHCI na Compatibility. Dalje sve ide bez problema.

Poslednja izmena:
Hm..?! Možda da batališ sve to, ako ti je komplikovano i podigneš Vistu 32bit SP1?!
Ostaviš default vrednosti... ionako su svi oni (LAPTOPOVI-NOVIJI), "prisilno" od microsofta, namenjeni visti!
J@G!:bottle:

F2 prilikom paljenja da se udje u bios, nadje opciju promeni sa f7-f8, instalira xp najnormalnije, skine bios (sa istog mesta gde i sve drajvere, sa istog mesta i za vistu se skida, uz laptop se ne dobija nikakv cd sa drajverima) update biosa (2 skljoca misem iz windowsa), opet ponovi ovo sa biosom i to je to, radi odlicno. Sta je tu komplikovano?

F2 prilikom paljenja da se udje u bios, nadje opciju promeni sa f7-f8, instalira xp najnormalnije, skine bios (sa istog mesta gde i sve drajvere, sa istog mesta i za vistu se skida, uz laptop se ne dobija nikakv cd sa drajverima) update biosa (2 skljoca misem iz windowsa), opet ponovi ovo sa biosom i to je to, radi odlicno. Sta je tu komplikovano?

Potpuno si upravu! Mada kad si postavio pitanje na kraju (?) to traži i odgovor!
Da si kojim slučajem stavio i uskličnik (npr.?!) to ne bi zahtevalo odgovor.

Možda da batališ sve to, ako ti je komplikovano i podigneš Vistu 32bit SP1?!

...ako ti je... nije konstatacija... već sugestija, predlog! Nije tvrdnja,da JE komplikovano!

Ok jasno na sta si mislio, ali se covek nakon mog prvog posta nije ni javio pa otuda i moj drugi post i zakljucak da je komplikovano :) Nebitno.....

Sada samo ostaje da se covek javi i kaze da je uspesno sve zavrsio.

Uspeo sam konačno, instalisao sam XP i skinuo drajvere sa toshibinog sajta. Hvala vam svima na pomoći. Mada mi preporučuju Vistu, ja sam se odlučio za Xp. A ako bude problema prećiću na vistu.

Nazad
Vrh Dno