Šta je novo?

HITNO pomoc oko kupovine graficke

Nikki

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2007
Poena
301
Posto sam zavrsio skoro skroz sa odabirom komponenti za svoj nov komp, a neki od Vas su mi zaista dosta tu pomogli, ostala mi je jos prica oko graficke kartice.

Nisam bas najbolje pratio shta se deshava u svetu grafickih, pa me interesuje misljenje Vas iskusnijih clanova. Parice koje bi dao za kartu se krecu od 150e do 220e, medjutim kao i kod odabira ploce, ukoliko mogu da kupim jeftiniju karticu a da je skoro istih karakteristika kao i neka od 50 eur skuplja ne vidim zasto se za nju ne bih opredelio i ustedeo novac za neku drugu stvar.

Otprilike ono sto me interesuje su GeForce 7600 verzija i GeForce 7900, a naravno ako neko ima za neku drugu ili predlog i za neku ATI-jevu dobru, voleo bih da mi predlozi.

Izabrana kartica bi isla uz Biostarovu TForce 965PT plocu i Intela E6600 uz 2x1GB Transcend memoriju na 800Mhz posto vidim da memorije na 800MHz vecina preporuchuje.
Plocu sam prvo hteo da uzmem ASUS-ovu od 200 i kusur evrica, medjutim eto ipak sam se za Biostara opredelio posto ljudi tvrde da se jednako dobro ponasa i klokuje, kao i Asusova. Pa me tako isto interesuje da li mogu i kod graficke da prodjem jeftinije a da imam performanse blizu neke karte koja je za 50-tak evrica sigurno skuplja.

HVALA SVIMA!!!

7900 Gs,taman ti se uklapa u tu cifru koju si hteo da dash...

U ovom trenutku da 7900gs, mada 7900gto bolje, ali sto bre sada kupujes to...heh...bez uvrede ali jeftiniji DX10 prozivodi uskoro izlaze za par meseci i bice i Viste za sve i DX10 igara i onda ces hteti da prodas tu kartu i .......sacekaj neku 8600GTS, oces?

Nemojte se ljudi zavaravati. Ove godine ce izaci 4.5 postene DX10 igre i apsolutno nije jedna nece lepo raditi u visokim rezolucijama sa nabudzenim AA i AF kako treba.

... na 8600GTS ili sl.

Zakasnio za edit, a postovao u zurbi :(

nije jedna = nijedna :D

Definitivno trenutno uzmi 7900GS, oko 190 evra ili se strpi za 8600 koji ce isto da kosta ali ce mnoooogo brzi da bude...

Drustvo, ipak sam resio da poslusam neke od Vas, tako da cu se za sada zadovoljiti karticom Ge Force7300 GT, dok ne bude pojeftinila ona 8800 GTX.
Zao mi je kad sam vec bacio tolike pare na ta dva giga memorije i na taj E6600 da ostanem na nekoj slaboj kartici, a opet da kupujem neku od 200 eur da bi posle 3 meseca menjao, ne pada mi napamet. Tako da cu da se strpim. Jedino ne znam kada ce cene tim jacim karticama pasti na nekih 300, 400 eur. Da li neko od Vas zna kada bi trebalo neke nove serije nVidia da izbaci, shta se desava po pitanju toga????

Nazad
Vrh Dno