Šta je novo?

Hitno:Pomoc oko konfe do 1000e otprilike

LiLa

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2002
Poena
620
Evo ovako...imam okvirnu ideju sta treba ali i dalje mi treba pomoc oko izbora komponenti pa da krenemo od onoga sto znam...
procesor: venice 300+ Box
monitor: fs w19-1
tastatura i mis postoje vec
hard: Hitachi sata 120gb 8mb
Sad oko ploce mi je potrebna pomoc,naravno treba da bude nforce4 ultra s939 ali napominjem da overklok nije bitan vec je najbitnije da bude sto kvalitetnija i stabilnija na normalnom taktu(znaci bez ESC,AS rock i slicno) i ako moze da ima sto vise pci slotova za upotrebu,znaci neki konkretan predlog ovde?
Graficka: Takodje nisam siguran sta predstavlja bolji izbor x1600pro ili 6600gt?Koja je brza i koja ima bolji prikaz boja i 2d prikaz uopste?
Kuciste: I nije toliko vec bitno osim sto mora nazad da ima mesta za 12cm fan(moze i predlog koji) i da bude fency :p i crno sa nekim kung fu od 400w,mislio sam frontier apod mozda...
memorija: posto se nece overklokovati neka u rangu sa corsair vs znaci neka obicna 2x512 mb
dvd-rw: pioneer 110d ili nec 4550?
floopy vec postoji...
i zvucnici ako ostane para sam mislio atp3
Dakle ako ima predloga misljenja i opste saveta bio bih zahvalan.takodje ako se navede neka komponenta bila bi pozeljna i cena otprilike.
hvala.nadam se da nisam nista zaboravio.
Ps bilo bi lepo ako bi komponente mogle da se nabave u novom sadu.
:wave:

1. Proc i monitor su OK
2. Memoriju uzmi Cors 2x512MB
3. Hard disk nemoj 120 nego dodaj 20-25e i uzmi 200GB
4. Svaka nF4 ploca je stabilna na default taktu, nadji bilo koju, pogledaj samo te slotove, to barem mozes videti na sajtovima proizvodjaca
5. Ja ne mogu da verujem da neko hoce da da 1k E na konfu, a da uzme kung fu kuciste... Uzmi lepo 100e i kupi Chieftec, ima DG i DX modela sa 12cm mestom nazad i sa dobrim 400W napajanjem sa tihim 12cm fanom...
6. DVD-RW NEC 4550A
7. Sto se tice grafike, X1600Pro nisam probao, tako da ne mogu da je uporedim sa 6600GT, ali za te pare (160-170e) koliko kosta GT, ja bi uzeo X800 MSI, sa 128MB ili za par eura vise sa 256MB GDDR3 memorije...

P.S. Komponente ti mogu ja nabaviti, ako hoces, dalje na PM :)

Pa radeon sam video na hot hardware za 148e pa zato i pitam za njega,a koliko mislim radeon ima nesto lepsi prikaz 2d slike i boje uopste s obzirom da nije priooritet koji frekm vise nego lepsa slika zato za sada vucem na stranu radeona,mada ako samu krivu neka me neko demantuje...
sto se kucista tice da se ja pitam verovatno bi i dosao neki chieftec(bez napajanja)ali to je vec 75e dodatnih tako da...a lako ce se kasnije izbaciti napajanje i uzeti lc giant npr....
sto se harda tice ja mislim da ce 120gb biti sasvim dovoljno imjucii u vidu da se uzima i dvd rezac a i skok je sa 20gb...
Za nf4 ploce nisam bas siguran koja je razlika izmedju ultra i obicne i a ako neko ima pozitivna iskustva sa konkretnim modelom moze da preporuci...
Takodje za memoriju bi bilo lepo da se navede konkretno koji model...

Pa racunar ce se koristiti za svega po malo ali uglavnom multimedijalne stvarcice tipa muzika,igre,filmovi,internet i slicno sve u svemu nista oziljno bas(bar za sada)...
Neka misljenja na plocu?
P.S. sad sam primetio da sam napisao 300+ za procesor :p

Sta predstavlja bolji izbor izmedju epoxa 9npa+ i Msi k8n neo4-fi,uzimajuci u obzir naravno cenu i svrhu ploce u ovom slucaju tj. zanemarujuci overclock i stavljajuci akcenat na funkcionalnost,stabilnost i kvalitet izrade?Naravno ne kazem da neka od ovih ima los kvalitet izrade.

LiLa je napisao(la):
A ova Msi ploca nije losa takodje?

Nije losa, mozes da razmislis i o DFI NF4 Ultra Infinity. Mada mozda za tako neku opstu namenu moze da prodje i neki Sempron 2800 i neka PCIE ploca npr. DFI NF4x Infinity. Za igre je po meni mnogo bolja kombinacija Sempron 2800 + DFI NF4x + 6600GS, nego A64 3000 + DFI NF4 + 6600GT. Mislim da je S939 varijanta preskupa za ono sto nudi, a i onako uskoro izlazi M2.

Pa mozda ali konifguracija i onako nece biti prvenstveno za igre a kasnije mislim da ce se lakse promeniti graficka nego procesor ako vec bude trebalo...

Nazad
Vrh Dno