Šta je novo?

Hitno ! Pomoc oko izbora programa za zabranu instalacija na Win 7

dulsrules

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
499
Stavljen svez sistem, sve instalirano sto treba, racunar se koristi za video nadzor. Samo jedan nalog napravljen, za administratora ali kolega koji je sadista za kompove instalira po 5 antivirusa i komp vrlo brzo postaje neupotrebljiv. Ima li nacin da se instalira nesto sto ce racunaru ukloniti mogucnost da se instalira bilo kakav softver dok mu ja to ne odobrim preko tog programa. Nesto kao katanac na instalacije i deinstalacije na racunaru ? Moze da se placa, moze za dzabe, nebitno samo da program radi ovo sto mi treba.
Svaki savet dobrodosao.

Mozda postoji neki i tweak u registry-u ako ne postoji sw za ovu namenu. Dakle da ponovim, potrebna mi je zabrana za instaliranje i deinstaliranje programa sa racunara koji ima administratorske permisije i restart racunara ne sme da ugasi zabranu, tj. mora da bude uvek aktivna kad je win upaljen.

Hvala svima koji pomognu, jako mi znaci.

Pa napravi običan korisnički nalog i neka njega koristi za rad, a ti mu sa admin nalogom instaliraj samo ono što mu treba.
Ne postoji zaštita koja ne može da se zaobiđe, ako ostaviš korisniku administratorski nalog na izvol'te.

On nema it znanje, zato i stavlja po 5 antivirusa, misli da je bolje zasticen. Ne zna ni engleski :D

Napravi 2 naloga (+ administrator - obavezno lozinka)
Prvi za kolegu (Markiz de Sad :-devil-:) Standard user može i bez lozinke
Drugi napraviš da bude skriven, sa admin pravima, sa lozinkom. Ovaj ćeš Ti koristiti. Instaliraš VNC server (opet lozinka) i sakriješ ga. Pa sad, za promenu, Ti budi Markiz...

Instaliraj DeepFreeze. Program nakon svakog restarta računara vraća sistem u zadato stanje, sve promene nestaju. Po potrebi se vrše promene na sistemu i pravi nova slika prema kojoj DF zna kako sistem treba da izgleda.

Dakle, ne samo da zabranjuje instalaciju programa, nego poništava svaku promenu (otkucan i snimljen fajl, download, podešavanja programa i sistema itd.), pa će i taj video nadzor, ako se beleži na HDD da bude izrisan posle restarta računara. Mislim da ima opcija da se "zamrzne" jedna particija, a da druge ne dira.

Poslednja izmena:
Problem je sto je program za nadzor vezan za administratorske permisije. Hvala vam svejedno.

Kazes kolegi da trazi drugi posao, jer te njegovo pametovanje kosta zivaca, vremena i novca.

Eh da samo znas koliko mi je puta ta misao prosla kroz glavu ... Doslo mi je u jednom momentu da pravim i dokumentarac o njemu kao PC silovatelju, al sam odustao, jer je ogranicen pa bi se naljutio.

Problem je sto je program za nadzor vezan za administratorske permisije. Hvala vam svejedno.
Ako se dobro sećam, postoji način da se podesi aplikacija tako da se pokreće sa admin pravima, a da opet bude ulogovan samo običan korisnik.

E to bi moglo da bude od koristi al ja ne znam kako to da podesim.

Vrh Dno