Šta je novo?

HITNO-Pomoć

nestolex

Cenjen
Učlanjen(a)
17.08.2010
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen7 5800X3D + LC Power CC-120
Matična ploča
ASUS TUF B550 Gaming - Plus
RAM
2x16Gb Kingston HyperX 3200Mhz CL16 DDR4
GPU
AMD Radeon Dual RX 6700XT, 12Gb, 192bit
Storage
V-Nand SSD M.2 970 Evo Plus 3.0 250Gb + SSD M.2 Adata Legend 1Tb 1200TBW 4.0 + WD Blue 1Tb + WD Blue 1Tb
Zvuk
SONICGEAR SPACE 3 Maroon 2.1 Bluetooth
PSU
FSP Hammer 600W
Kućište
CoolerMaster MB-511
Monitor
GIGABYTE 32" VA G32QC A-EK, 165Hz, 2560x1440
Miš & tastatura
Miš - Logitech G402 Hyperion Fury + Tastatura - MS Gaming ELITE C330
Ostale periferije
Podrum vina
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G
Pametni uređaji
Xiaomi Watch S1 Active
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Ljudi...pre neki dan sam greškom spržio Seagate HDD od 1.5TB
Našao sam isti takav, zamenio pločicu...Sada kada uključim komp, krene da štuca, u biosu ga ne prepoznaje, ali ga vidi u disk menadžmentu...i onda mi nudi dve opcije za initilizaciju diska:
1. MBR (master boot record)
2. GPT (guid partititon table)

Šta izabrati?
Napomena....hteo bih da sa mog starog hdd-a sačuvam sve podatke, a ima ih preko 1tb.... Zato sam i uzeo ovaj drugi i zamenio pločice (elektroniku).

Molim za brz odgovor... HVALA UNAPRED!!!

PS:
Treba li nešto posebno odraditi u biosu, promeniti neki parametar itd kako bi HDD postao vidljiv?
Ne znam ništa u vezi toga...zato sam i došao ovde da Vas mučim po tom pitanju :) :)
Mašina je iz potpisa...matična itd.

Untitled2.jpg

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    197.7 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Obrati pažnju da su štampane ploče PCM iste serije...tu postoje razlike i verovatno nisi ubo istu PCM ploču za HDD.

Pa da....ova moja spržena je broj 100530576 rev a, dok je ova druga koju sam nabavio broj 100512500 rev a
E...hebi ga...neki update dali bi pomogao? nešto, bilo šta...samo da izvučem podatke pa ga bacam u kantu.
Da vratim ploču na originalni disk, pa onda da probam flashovanje ili nešto slično...?

Samo ista PCB i ništa drugo...meni su 4 komada u isto vreme spržena strujnim udarom.Još uvek ne mogu da pronađem PCB za njih

Poslednja izmena:
ako su ti podaci mnogo bitni, ja bih pokrenuo neki linux i sa dd napravio image celog diska. ima dd i za windows.
posle koristis testdisk ili slicno.

ako su ti podaci mnogo bitni, ja bih pokrenuo neki linux i sa dd napravio image celog diska. ima dd i za windows.
posle koristis testdisk ili slicno.

Čovek je zamenio PCB pogrešnim modelom..nema šanse bilo šta da uradi dok ne pogodi pravi PCB HDD-a

Mislim da vredi probati jer se vidi u disk management

Probaću sa tim linuxom...

U međuvremenu, našao sam na Aliexpresu potpuno istu PCB ploču sa tim revizionim brojem za 14,65e...besplatna dostava!

Kupuj, popravka u firmama specializovnim za spasavanje podataka je drasticno skuplja iako ce i oni uciniti istu stvar (u pocetku) ...

Kupuj, popravka u firmama specializovnim za spasavanje podataka je drasticno skuplja iako ce i oni uciniti istu stvar (u pocetku) ...

Ne preostaje mi ništa drugo. Čitao sam ranije ovde na forumu kako su neki članovi papreno platili spasavanje podataka kod tih specijalaca, tako da...

Pitanje vezano za drugu PCB ploču:

Osim što mora biti isti serijski broj ploče da li je bitno i da je čip od BIOS-a isti?
U protivnom nešto sam pročitao da se i on menja.... :O

Vrh Dno