Šta je novo?

Hitno pitanje u vezi 3d monitora..

ficicaaa

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2008
Poena
380
Planiram da uzmem neki lg 3d monitor, pa me zanima da li preko DVI-D mogu da dobijem isto shto i preko HDMI, naravno pitanje se odnosi na 3d prikaz 2d u 3d i sam 3d ?
(poshto mi je na grafickoj hdmi zauzet jer je tv prikljucen,zvuk me ne zanima...samo slika)

hvala

Mozes, 3d monitor vezujes preko DP,DVI ili HDMI...

ukoliko je monitor od 120Hz onda ces za 3D prikaz i morati da koristis dvi kabl jer hdmi podrzava do 60.

Monitor koji bih uzeo je na 60HZ.
Mislim jel isti efekat DVI-D i HDMI ?

pa onda je verovatno isti.
ne znam samo kako ce 3D izgledati na takvom monitoru. ne bi bilo lose da probas kako to radi pre kupovine.

Nemoguce, srbi su takav narod da ti NE DOZVOLJAVA da probash proizvod pre kupovine.

na zalost znam sve pa u takvim radnjama vise ne kupujem.
cudno mi je to sto ima 3D podrsku sa samo 60Hz pa ne znam kako ce izgledati kad podeli po 30fps-a za svako oko. za slike ok ali za neko igranje tesko.

ne bih da te zbunjujem kao neko ko je odustao od 3D igranja, mozda to kod tebe bude radilo ok...

Mani se 3d monitora, pogotovo ako je neka socijala. Bolje uzmi kvalitetniji non-3d monitor, 3d film ces odgledati par puta, posle toga ces zaboraviti da ti je monitor 3d. Govorim iz licnog iskustva :D.

LG D2343P o ovom monitoru je rech spojenom preko DVI-D ...
Uzeo bih ga prvenstveno zbog konvertovanja 2d materijala u 3d (jako me zanima kvalitet te opcije) jer 3d kao 3d vec snimljen sadrzaj sam gledao i odusevio se, ali 3d filmova ima oko 200 "dostupnih" a valjaju mozda 5.

@ericm:
Lg koristi pasivni 3d. Slika će ostati u 60hz ali će imati duplo manju vertikalnu rezoluciju.

Za 3d ti trebaju naocare.. aktivne ili pasivne u zavisnosti od tehnologije koju TV ili monitor podrzavaju.
Aktivni 3d koristi naocare koje zamracuju naizmenicno staklo ispred levo pa onda desnog oka. Za to vreme se na monitoru prikazuje slika za odgovarajuce oko.
Pasivni 3d koristi polarizacione naocare. Oba oka gledaju istovremeno sliku na monitoru, ali je svaki parni red na monitoru prekriven polarizacionim slojem za levo odnosno neparni za desno.

Prvi slucaj je dobar samo ako monitor podrzava veliko osvezavanje slike (120hz i vise) jer ce se na manjim frekvencijama pojaviti zamor prilikom gledanja. Slika je 1920x1080 po oku, naimenicno.
Drugi slucaj ne zamara oci ali je slike u sustini 1920x540 po oku, obe slike su na ekranu u isto vreme samo su razdvojene u parne i neparne redove.

Ok, a u drugom slucaju, kakav je kvalitet prikaza konvertovanog 2d u 3d materijala?
Ako ne znate konkretno za taj monitor, kazite mi inache jel valja necemu ili moram samo 3d materijal da skidam ?

@ericm:
Lg koristi pasivni 3d. Slika će ostati u 60hz ali će imati duplo manju vertikalnu rezoluciju.

pretpostavio sam ali nisam bio siguran da svi modeli imaju pasivni prikaz pa rekoh neka obrati paznju prilikom kupovine jer sam se ja poprilicno napatio aktivnim 3D-om.
zahvaljujem na razjasnjenju i izvinjavam se ako sam napravio konfuziju pokretacu teme...

Ja imam Lg 3D23 porobao 2d u 3d razlika je ogromna u odnosu na 3D sadrzaj.
A efekat konvertovanog 2d u 3d izgleda smesno kao da je ispupcen ekran 2-3cm :D.
Moja preporuka bolji obican monitor nego 3D dosadice ti veoma brzo a i malo je opterecenje za oci.

Ja imam Lg 3D23 porobao 2d u 3d razlika je ogromna u odnosu na 3D sadrzaj.
A efekat konvertovanog 2d u 3d izgleda smesno kao da je ispupcen ekran 2-3cm :D.
Moja preporuka bolji obican monitor nego 3D dosadice ti veoma brzo a i malo je opterecenje za oci.
To onda vazi verovatno i za 3d televizore ?
Cudi me da nisu 2d u 3d konverziju napravili valjanu...

Kao neko ko se zanima konverzijom iz 2D u 3D poslednjih 10-ak godina, mogu da ti kažem da taj proces nije nimalo jednostavan. Dobra automatska konverzija će se pojaviti tada kada mašine budu mogle da ocenjuju "prostranstvo" kao ljudi, tj. ne skoro...

To onda vazi verovatno i za 3d televizore ?
Cudi me da nisu 2d u 3d konverziju napravili valjanu...

Normalno je da ima razlike,onda ne bi 3d sadrzaji imali smisla(mada su mogli bolje odraditi konverziju)
Ne znam zasto ti je 3d sadrzaj problem ima ga prilicno.

Jedini problem na mom LG monitoru je sto ne mogu da ubacim prevod u TriDef 3D plejer jer SVE mora ici preko njega pa i igre!

Ako je neko nasao resenje neka me ispravi ali cisto sumnjam posto su mi isto rekli i u radnji gde sam kupio monitor.

Automatska 2d u 3d konverzija je smejurija. Gledaj ili 2d ili 3d. Na automatsku konverziju zaboravi da imaš.

Vrh Dno