Šta je novo?

Hitno, odmah. Ati 9100 Da ili ne?

t.o.

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2003
Poena
619
Club 3D CGA-9364LTVD VGA AGP 64 MB DDR ATi Radeon 9100, DVI, TVout

U cenovniku firme sam upravo video da je ima po ceni od 80 eura. Drug ide tamo vrlo uskoro pa mi hitno treba neka specifikacija i poredjenje sa GF 4 MX440, ATi 9000Pro i 8500LE.

To je Low Profile verzija! Nije bas za uzimanje!

U poredjenju sa mx440 - BOLJA JE!

Sa svim ovim sto si naveo ostalim

GORA JE!

Pozdrav!

kako poznati low-profil karticu, i u chemu je razlika?

Vizuelno vrlo lako. Odes na sajt Pin softa (baner je u vrhu stranice) i kada pogledas slike jedne i druge karte bice ti sve jasno.
Sto se tehnickih karakteristika tice Low Profile verzija ima 5ns memoriju (185 MHz), dok full verzija ima 3ns memoriju (300MHz), pa je samim tim i dosta sporija.
Najbolje je da pretrazis forum vec je bilo price na ovu temu.

Pozdrav

Radeon 9100 je isto sto i Radeon 8500. Dakle, ne moze biti losije od GF4 MX440 i 8500LE ni u kom slucaju. Sto se tice 9000PRO, performanse su otprilike tu negde. Suma sumarum, Club3D 9100 low profile kartica sa Rage Theater cipom na sebi je za 80e jedna od najboljih kupovina po pitanju cena/performanse.

Pa racunaj da je brza 15% maximum neka bude 20% ali nema sanse da je vise, a o ceni jedne i druge da ne govorimo! :)

Mislim jeste ona brza u vrh glave 20% ali je bre skuplja 100 evra, koliko je pametna kupovina ti sam proceni!!

Pozdrav

a postoje li ViVo varijante ATi-jeve kartice? i kolike su cene?
Koliko su bolje Built by ATi kartice (ako su bolje) od ostaih?
Koliko je i zasto 9100 bolji od GF4MX440??

jox je napisao(la):
a postoje li ViVo varijante ATi-jeve kartice? i kolike su cene?
Koliko su bolje Built by ATi kartice (ako su bolje) od ostaih?
Koliko je i zasto 9100 bolji od GF4MX440??

1. Postoje mislim da ih pravi club 3d barem je bila 8500 VIVO od njih. A to mozes videti na www.pinsoft.co.yu, ako jos uvek postoje.
2. Pa recimo da najbolji primerci GPU-a idu ATi-ju a sve ostalo ide drugim proizvodjacima. Ali to je sada tako mala razlika da su cak neki proizvodjaci bolje odradili kartice nego li sam ATi.. Moz da bude, al ne mora da znaci...
3. Prvo zato ste je brza kartica, drugo zato sto poredis ATI i GForce. Slika izmedju te dve kartice je nebo i zemlja po meni, a sve u korist Atija... :beat:

Probao sam 9100 i mogu reci da je sporija od 8500LE (ma sta iz ATI-ja pricali). Inace imam no-name 8500LE (powermagic), a 9100 je bila CLUB 3D.
To je dovoljno. Zadrzao sam svoj 8500LE.
Brza je nesto od 9000 i MX 440.

Za tvoju informaciju PowerMagic 8500 le je built by ATI kartica, kao i puni 8500. Sto nazalost ne vazi za ostale modele. :wave;

Santa je napisao(la):
Za tvoju informaciju PowerMagic 8500 le je built by ATI kartica, kao i puni 8500. Sto nazalost ne vazi za ostale modele. :wave;

PowerMagic ATi Radeon 8500LE je kriminal, a ne Built By ATi. Daleko je to od BBA - pomesao si PowerColor i PowerMagic. Mada ni PowerColor nije BBA, ali se govorkalo svojevremeno da PowerColor radi kartice za ATi...Sada se to isto govori i za Sapphire. Koliki je PowerMagic Built By ATi najbolje govori to da pojedine serije nece da rade sa Catalyst-ima i sl...

Sve u svemu PowerMagic Radeon-i imaju uzasnu 2D sliku (7500/8500LE). Ja ne znam kako su mogli da izvedu tako los 2D, ali je to daleko losije od npr. Eagle-a.

Ne znam kakav je po pitanju 2D slike Club3D, ali mora biti bolji od PowerMagic-a.

Ashley je napisao(la):
Radeon 9100 je isto sto i Radeon 8500. Dakle, ne moze biti losije od GF4 MX440 i 8500LE ni u kom slucaju. Sto se tice 9000PRO, performanse su otprilike tu negde. Suma sumarum, Club3D 9100 low profile kartica sa Rage Theater cipom na sebi je za 80e jedna od najboljih kupovina po pitanju cena/performanse.

Radeon 9100 nije isto sto i Radeon 8500 ia prostog razloga sto specifikacija predvidja takt GPU/Mem od 250/250 sto je ekvivalentno Redeon 8500LE sepcifikaciji, a ne Radeon 8500. Prema tome R9100 bi trebao da bude zamena za Radeon 8500LE.

http://www.cptech.com.tw/powercolor/web/product_inside.asp?prd_id=RADEON9100

delimir je napisao(la):
PowerMagic ATi Radeon 8500LE je kriminal, a ne Built By ATi. Daleko je to od BBA - pomesao si PowerColor i PowerMagic. Mada ni PowerColor nije BBA, ali se govorkalo svojevremeno da PowerColor radi kartice za ATi...Sada se to isto govori i za Sapphire. Koliki je PowerMagic Built By ATi najbolje govori to da pojedine serije nece da rade sa Catalyst-ima i sl...

Sve u svemu PowerMagic Radeon-i imaju uzasnu 2D sliku (7500/8500LE). Ja ne znam kako su mogli da izvedu tako los 2D, ali je to daleko losije od npr. Eagle-a.

Ne znam kakav je po pitanju 2D slike Club3D, ali mora biti bolji od PowerMagic-a.

Tacno tako cist KRIMINAL!
:cuss:

sve u svemu, vidim da se kod nas tesko moze naci BBA (8500 ili 9100), cak i obicna, a kamoli ViVo... sve u svemu ipak sticem utisak da je sada bolje uzeti Ti4200 sa 64MB, kome pada cena i nije vise mnogo skuplji...

Ashley je napisao(la):

Ma sta pricas covece - Club 3d RADEON 8500 LE ima 1300 markova vise od Radeona 9000 PRO - na istoj konfiguraciji i sa omega driverima!!!,)

Nisam hteo nikoga da uvredim :D , ali sam se jednostavno poveo za review-om sa sajta digit-life. Pogresio sam sto se tice kartice r8500le. BBA je samo r7500 i r 8500(bez le).

Link do sajta:http://www.digit-life.com/articles/pmradeon2/

Pozdravcheers :wave;

P.S. Stranica se malo duze ucitava... Strpljenja molim:D

ja sam danas kupio 9100 za 80 eura na marku sam dobio 7882 poena a na mx 440 sam imao 5659 p. stim da imam neke sugave drajvere pa mi se cini da u unrealu 2003 radi losije od mx440, jos cu se javljati

Ne moze da radi gore od MX-a pa da ga sibas!:whip
A sto se tice skora - navedi ostali deo makine, pa da vidimo :D

Nazad
Vrh Dno