Šta je novo?

Hitno! MPx200

Učlanjen(a)
17.10.2003
Poena
619
Interesuje me koje su mane ovog tel. Cuo sam da je baterija slaba, 1-1.5 dan...

p.s. recite slobodno ako imate neku preporuku sta bi bilo bolje u tom cenovnom rangu...

Poslednja izmena:
Baterija je najgora strana tog fona. Dobro si čuo. Bezmalo svaku noć (veče) ćeš morati da ga puniš. Nema BT ni kameru. Neznam koliko ti te dve stvari svrstavaš pod manama ali eto, čisto da znaš.

Bilo je dosta priča o tom fonu upravo na ovom forumu.
Evo par linkova a ti dalje pročešljaj sam:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=98786
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=93601
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=110253

E sad, nisam siguran šta može da se nađe u tom cenovnom rangu od ostalih proizvođača ali sam upravo danas (da nekažem maločas) prodao model koji je išao odmaz iza njega (tačnije rečeno, mpx 220), i ako pikiraš fon sa windows-om, imaš moju toplu preporuka za njega. Nove modele teško da ćeš naći a razlika u cenama polovnih aparata (za ta dva modela) nemože biti toliko velika da te odbije. U svakom slučaju 220 ima par prednosti kao što su brzina, postojanje BT-a (na to se čovek brzo navikne), veliki broj legalnih verzija operativnog sistema (ROM-ova), svi programi koji su radili na 200 rade i na 220, itd...

Utopio sam ga samo zato što zbog raznoraznih obaveza više nisam u mogućnosti da se u dovoljnoj meri posvetim raznoraznim čeprkanjima, setovanjima, instalacijama, tvikovanjima ... itd, inače ga nikad nebih prodao. Koristio bih da dok ne crkne.
Ovako, počeo sam da ga koristim kao klasičan fon pa mi je bilo milije da ga prepustim nekome ko će imati više vremena za zanimaciju te vrste.

Od mene je valjda dosta, jel. :)

Pozdrav

Poslednja izmena:
Kamera me ne zanima. E sad ako ta jaca baterija ublazava probleme onda ok. BT mi nije interesantan jer kontam da cu sve prebacivati sa kompa... 220 mi je ipak skupa... Citao sam sve i deluje mi ok, nadam se da se necu preci... samo jos da vidim sta je to "super stanje"...

BT sam najviše i koristio upravo za komunikaciju sa kompom ali kako želiš.
Našta misliš pod tim "super stanje"?

Inače, po gradu se (valjda još uvek) mogu naći neke jače baterije za 200 ali ne preko 1000-1200. U svakom slučaju 2 dana su maksimum za taj fon, a i to u varijanti da ga ostaviš na punjaču celu noć pa on izgura do narednog dana uveče.

Svakako nemam BT za komp pa ce USB kabl biti dovoljan... "Super stanje" je komentar prodavca koji ima mozda moj buduci telefon. Dobro 2 dana je i nekako podnosljivo. Nego videh na gsmarena.com ovaj post pa me interesuje ima li logike u tome:
"get a desktop charger which workks best charging the battery at its FULL capacity... the phone DOES NOT!!! this is motorola´s fault but I have said it so many times and nobody seem to be listening."

p.s. da li je kod nas ikada u prodaji bio model mpx100?

Poslednja izmena:
Nego videh na gsmarena.com ovaj post pa me interesuje ima li logike u tome:
"get a desktop charger which workks best charging the battery at its FULL capacity... the phone DOES NOT!!! this is motorola´s fault but I have said it so many times and nobody seem to be listening."
Neznam o čemu čovek govori.

p.s. da li je kod nas ikada u prodaji bio model mpx100?
očigledno jeste:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/340/Motorola/MPx100

Nisam bio siguran da su svi telefoni sa mobilnisvet.com bili kod nas na trzistu. Lepo samo sto verovatno niko u normalnim okolnostima ne bi prodavao taj tel.

A ovaj komentar... hm... nasao sam taj punjac na netu, to je u stvari samo dok za bateriju u koji se ukljucuje standardni punjac. Jedino mi nije jasno u cemu moze biti razlika prilikom punjenja...

A ovaj komentar... hm... nasao sam taj punjac na netu, to je u stvari samo dok za bateriju u koji se ukljucuje standardni punjac. Jedino mi nije jasno u cemu moze biti razlika prilikom punjenja...
Vrag bi ga znao. Ja nikad to nisam imao/koristio, niti znam bilo koga ko je to nabavio. Možda je čovek u pravu, valjda govori iz ličnog istkustva.
Ipak, uzmi u obzir da gomilu tih accessories-a ovde kod nas ne možeš da nađeš. Ako imaš nekog ko, s vremena na vreme, ide preko pa može štošta da ti nabavi (ili nekog sa PayPall karticom), onda OK. U suprotnom, ne nadaj se preterano. Nebi da ispadam namćor i baksuz ali bolje je da to znaš pre kupovine nego posle nje.

Poslednja izmena:
Znaci slaba vajda da se moze naci MPx100...
Valjda cu naci neku solidnu bateriju za MPx200...
Nego, da li za MPx200 postoje neki kodovi koji daju datum proizvodnje, ukupno trajanje razgovora...

Poslednja izmena:
Druze taj je telefon pojelo vreme. Zaboravi ga. Izasle su generacije i generacije posle istog. Ti zelis da ga kupish zbog win-a a one je default 2002. Dug je put do win mobile 07 il koji je vec sad. Ako ga kupish u startu si u zaostatku. Cekaj novu godinu, stekuj se pa kupi neshto pristojno.

Stekao sam za ovo, a nesto i ne patim za tim da imam poslednje cedo tehnike tako da mislim da ce me dobro sluziti neko vreme... U ostalom moze da se desi i da ga ne kupim... Videcemo veceras, javljam sta sam uradio... E sad, ako se zeznem sam sam kriv :) Svakako hvala svima na savetima...

Evo mene i MPx200, sad predstoji vreme za radovanje ili kajanje... nadam se ovo prvo :) Evo posto je alkohol ispario mogu da vidim sta sam uzeo :d :type: :banana:

Svaka cast, super si telefon uzeo, neces se pokajati. Ja sam ga jedno vreme imao dok ga nisam slucajno olupao o pod:wall: , pa mu nije bilo spasa. Sad imam mpx220 i extra sam zadovoljan, mada osim Bluetooth-a i lose kamere nema neke razlike. Cak i mpx200 ima svojih prednosti, a to su bolji ekran i bolji spikerfon. Preporucujem ti da uzmes i citac za sd kartice jer je prenos preko kabla ocajno spor. Ja sam nasao onaj minijaturni velicine obicnog flash-drajva samo da moze da se ugura kartica u njega, pa kad ti treba zacas imas i flash. Posto sad sigurno tragas za programima i igrama imas na pm jedan lep sajtic ako ga slucajno nisi i sam nasao pa udri. poz

E ***, nisam na vreme video ove tvoje postove. Naravno, ne bih te odgovarao. Kad se izuzme vek trajanaj baterije, stvarno je sjajan telefon. Grunfi ga ima pa vidi sa njim ako ti nesto bude falilo. On ga puni svaki dan za svaki slucaj. Ja se razmisljam da uzmem Nokiu 6630 ali je ruuuznaaaa...Mada i mpx200 bih mogao da uzmem u razmatranje.
Javi utiske
Poz

Ja sam za sad zadovoljan. Dobro je sto moze da se puni preko USB-a tako da punjac jedva uzimam u ruke a pored kompa sam stalno :) Grunfija sam i zvao kada sam se dvoumio da li da ga uzmem ili ne. Cek, nesto mi nije jasno... Sta fali tvom telefonu?

Poslednja izmena:
MPX200 je sjajan telefon, pogotovo ako je neko student sa plitkim dzepom, nema sta razmisljati oko kupovine ovog telefona. Da ga je pregazilo vreme i jeste i nije, kako se uzme. Vidim da se na therdu spominje WM2007, ali mene sada ne iteresuje WM2007 vec to koliko novina donosi, ima li smisla bacati para u neku po meni bezvrednu sminku. WM2003 je sasvim OK. Na MPX200 default je WM2002, mozes je fleshovati u WM2003 ili WM2005, mada se sa WM2005 oseti znatno usporenje.

Moja preporuka za ovaj fon.

Kontam da probam da instaliram nesto svoje na tel. Cisto me zanima kako bi izgledalo... e sad, ako se ukaze prilika (potrebe + vreme) mozda bude i nesto ozbiljnije...
Pogledaj npr. ovo, mislim da je svima koji su gledali muzicku slagalicu ovo poznato:
http://www.smartphone-freeware.com/s.php?querywords=duga

Ne fali nista mom telefonu (Motorola V980 za one sa jeftinijim ulaznicama). Ali, za smartphone postoje aplikacije pomocu kojih mogu da se zabrane pozivi sa skirvenog broja jer su klinci provalili moj broj pa me cimaju :(
Steta za .net... Nisi pravi programer ako ne napises bar jednu aplikaciju za svoj fon :D

Koji klinci? Iz skole? Ako su oni objasni mi samo kako im je poslo za rukom... mozes i na mejl ili pm da ne davimo ovde.
btw kad je telefon u pitanju danas sam se zezao sa Color Scheme-ma. Uvek me je nerviralo kad vidim da na telefonima ima izbor od 2-3 kolor seme i to je to... Ovde je ekstra lako, otvoris "ime".scheme.xml u notepad-u, pored toga nesto ovako http://www.berthou.com/color_code.html i saraj do mile volje...

Nazad
Vrh Dno