Šta je novo?

Hitno! Monitor do petka

Rotoshack

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
320
Nasao sam ovaj monitor na akciji koja traje do petka i kosta 9200. Rijec je o BenQ G2220HD i zanima me sta mislite o njemu. Vidite koja mi je konfiguracija i koji trenutno monitor imam i molim vas da mi kazete koliko je ovaj bolji (ako jeste)? Ako imate neki drugi da preporucite mogu dati oko 100 eura, mozda deset eura vise i u sustini mi je na prvom mjestu garancija da bude 3 godine. Mozete vidjeti koje komponente imam i trenutno igre tjeram da idu do maksimuma pa dokle bude moglo, a sto se tice filmova, obicno gledam one BrRip oko 1,4 GB (ili 1,7 Duration: 1h 44m 56s, File Size: 1.43 GiB, Source: 1080p CHD, Codec: XviD, Codec: AC-3 Bitrate: 1503 kbps Bitrate: 448 kbps Res/FPS: 720x304 / 23.976 Channels: 5.1).Da li mi uopste treba bolji od ovog posto ovo radim zato sto kod kuce mjenjaju CRT pa cu im ja dati ovaj svoj a uzeti novi pa ako mi ne treba, da uzmem lijepo i njima neki od 7000 i kraj. Izvinite na ovolikom smaranju, ali se i ja jos dvoumim (isuvise blaga rijec ) sta da radim.

Dobar je to monitor za uloženi novac, pogotovo što se namestilo da taj koji imaš proslediš dalje, a sebi uzmeš nov.

Sad, koliko je bolji od tog koga imaš? Za mene je veći monitor bolji, ipak je osetna razlika između 19" i 22", i možeš da gledaš filmove u full HD rezoluciji.

Grafička karta će imati na novom monitoru manje fps u igrama, pošto mora da prikaže veću sliku.

Dobar je to monitor za uloženi novac, pogotovo što se namestilo da taj koji imaš proslediš dalje, a sebi uzmeš nov.

Sad, koliko je bolji od tog koga imaš? Za mene je veći monitor bolji, ipak je osetna razlika između 19" i 22", i možeš da gledaš filmove u full HD rezoluciji.

Grafička karta će imati na novom monitoru manje fps u igrama, pošto mora da prikaže veću sliku.
Po tvom misljenju, koliko se osjeca razlika u gledanju filmova (uporedi ovaj opis snimka koji sam gore postavio posto vecinom skidam takve)?

Evo i opsirnijih informacija o monitoru koji trenutno imam Asus VW192DR

Width • 458 mm
Height • 368 mm
Depth • 207 mm
Weight • 3.7 kg
Screen Size • 19 inc
Screen Resolution • 1440x900
Color Support • 16.7 million colors
Response Time • 5 ms
Dot Pitch • 0.285 mm
Pixel pitch • 0.285 mm
Brightness • 330 cd/m2
Dynamic contrast • 4000:1
Max horizontal view angle • 170°
Max vertical view angle • 160°
Interfaces • VGA (D-Sub)
Horizontal Frequency Bandwidth (H-Sync Rate) • 31-80 Hz
Vertical Frequency Bandwidth (V-Sync Rate) • 56-75 MHz
Operational Power Consumption • 46 W

@Rotoshack

Najbolja varijanta je da vidis monitor dok radi i ocenis da li ti odgovara.
npr.G925HDA je trenutno dosta zastupljen i ja licno nisam bas odusevljen

Nazad
Vrh Dno